Bubuljice i gelovi

veriton

Početnik
Poruka
9
E ovako, imam vec par godina probleme sa bubuljicama i jedini preparat koji mi je do sada pomogao je gel BENZAKNEN koji je na bazi benzoil-peroxida i koji isusuje kozu. U zadnje vrijeme otkako koristim taj gel pocela mi se perutati koza i neko mi preporuci da uzmem neki hidratizirajuci gel za suvu kozu. Danas sam uzeo taj gel, ali ne znam kako da ga kombinujem sa ovim benzaknenom, odnosno ne znam da li da mazem prvo taj hidratizirajuci pa onda benzaknen ili obrnuto.?

E ovako, imam vec par godina probleme sa bubuljicama i jedini preparat koji mi je do sada pomogao je gel BENZAKNEN koji je na bazi benzoil-peroxida i koji isusuje kozu. U zadnje vrijeme otkako koristim taj gel pocela mi se perutati koza i neko mi preporuci da uzmem neki hidratizirajuci gel za suvu kozu. Danas sam uzeo taj gel, ali ne znam kako da ga kombinujem sa ovim benzaknenom, odnosno ne znam da li da mazem prvo taj hidratizirajuci pa onda benzaknen ili obrnuto.?

Да сам на твом месту, ја бих консултовала дерматолога пре него што почнем да користим нов препарат..

Preparat sa benzoilperoksidom možeš koristiti samo po preporuci dermatologa jer postoji program po kome se on koristi.Nikako ne sme da se drži celu noć na licu, odmah na početku lečenja jer jako iritira kožu obzirom da je to organski peroksid-antibaktericid.Jedno veče se drži pola sata,naredno sat vremena,sat i po i tako do nekih tri sata kako bi se koža navikla.Posle toga može i preko noći dok se preko dana koristi neki hidratantni, nemasni gel za lice (Seba Med gel je najjeftiniji a izuzetno je kvalitetan).
Naravno, gel se na lice nanosi u tankom sloju tek pošto se koža očisti nekim Sindetom (sintetički detergent (sapun) za osetljivu kožu koji ima podešenu pH vrednost-opet je najjeftiniji Seba Med).Opet kažem, to bi trebalo raditi isključivo pod nadzorom dermatologa jer terapija benzoilpreoksidom nema dugotrajan efekat.Deluje samo dok ga koristiš.

Hmmm... Bolje uci u sustinu problema umesto samo sanirati ga. Trazeci pre po internetu video sam da su ti problemi usled neke vrste bakterija koje zadju duboko u koren dlake i pocnu da se mnoze sto izazove reakciju imunog sistema i malo zapaljenje u sustini. Ne treba dirati lice prstima (narocito kad smo van kuce).
Licno smatram da je sve sto treba - samo izbegavati hranu koja u sebi sadrzi masti i ulja - zato sto sve to cini da lojne zlezde (koje su pored svake dlake - makoliko vidljiva ili nevidljiva) vise proizvode loj - a bakterije to doslovno jedu - zbog toga se i mnoze. Dakle - izbegavati hranu koja je sacine od masti i ulja - a to su: sir (koncentrovana mlecna mast; obavezan na pici), cokolada (koncentrovana mast kakao semena), majonez (pravi se od puno ulja i trunke ostaloga - emulzija) itd.

Hmmm... Bolje uci u sustinu problema umesto samo sanirati ga. Trazeci pre po internetu video sam da su ti problemi usled neke vrste bakterija koje zadju duboko u koren dlake i pocnu da se mnoze sto izazove reakciju imunog sistema i malo zapaljenje u sustini. Ne treba dirati lice prstima (narocito kad smo van kuce).
Licno smatram da je sve sto treba - samo izbegavati hranu koja u sebi sadrzi masti i ulja - zato sto sve to cini da lojne zlezde (koje su pored svake dlake - makoliko vidljiva ili nevidljiva) vise proizvode loj - a bakterije to doslovno jedu - zbog toga se i mnoze. Dakle - izbegavati hranu koja je sacine od masti i ulja - a to su: sir (koncentrovana mlecna mast; obavezan na pici), cokolada (koncentrovana mast kakao semena), majonez (pravi se od puno ulja i trunke ostaloga - emulzija) itd.

Dzabe to sve,ako bubuljice izlaze one izlaze i nema trika da ih sprecis.Jedino rjesenje za trajno sprecavanje izlaska bubuljica je Roakutan :)

Naravno da ishrana utice na bubuljice, ali nije sve ni do nje. Pre nekoliko meseci sam bio kod dermatologa i on mi je dao neke preporuke o ishrani. Otkako sam popravio ishranu stanje se takodje u nekoj meri popravilo, ali nije skroz. I sam taj dermatolog je rekao da se one vremenom povuci i da je to normalno u tom periodu zivota zbog nekih hormona.

Moze biti i hormonski poremecaj. Mada je ovo cesci uzrok bubuljica kod devojaka. Imam problem sa bubuljicama na ledjima rukama,i to ne stalno.
Uglavnom leti,svako drugo leto.Ali kad krene muci me po 6 meseci,bole me kad spavam,kad se naslonim. Naravno da sam prvo otisla kod dermatologa.
Dala mi je sapun,gel,neko mleko,i puder. Sve to sam koristila skoro 3 meseca. Pritom je raspored pranja,mazanja,tretiranja bio jako dosadan. Necu reci da nije pomoglo,
ali nove su i dalje izlazile! Pila sam puno vode,voće jela,slatkiše izbacila..Nisam bila zadoboljna.Cak sam isla 1x nedeljno u solarijum,da mi zasusi bubuljice.
Slucajno mi jedna napirlitana devojka rekla da probam samo sa alkoholom.Nisam verovala. Za 2 dana sam videla rezultat. Za 5 dana mi je bilo zao sto nisam ranije cula za to.
Alkohol isušuje kožu,znam,isto kao preparati koje mi je dala doktorka. Ali meni je pomoglo. Od tada nemam problema. Srecno svima u borbi protiv bubuljica!

Poslednja izmena:
Ништа чудно, јер су леђа регија богата лојним жлездама.
Звучаће можда шарлатански али мени кад се појавио тај проблем, пре 7-8 година, пожалила сам се асистенткињи која ми је водила вежбе на дерматологији. Она ми је рекла да би ми пар третмана у соларијуму решило проблем. И јесте! Од тад ми више бубуљице не излазе нигде осим некад по нека. Наравно, није се радило о печењу у соларијуму. Мислим да сам отишла 4-5 пута.

Back