Bubrezna casica kod bebe!!!

hajducica

Obećava
Poruka
84
Bili smo na Ultra Zvuku, trudnica je u 22. nedelji. Nakon pregleda doktorica je rekla da je bubrezna casica lijeva malo ko uvecana . e sad po njoj to treba pratiti, bice dobro ako se ne povecava a ako se bude povecavala mislim da i ona nezna sta raditi. U pitanju je djecacic.
Sta to moze biti???
Na nalazu stoji: Pyelon lijevog bubrega 8 x 7 mm

Molim neki savjet!!!

Hvala unapred

Pa eto,posto je problem ipak u domenu neonatologije,jedini savet koji ja mogu da dam je da zaista verujete doktorici koja je rekla da se stanje mora pratiti,s obzirom da je to jedino sto se sada moze i uraditi.
Ako ste skepticni prema nalazu koji je ona dala,uradite ga kod nekog drugog,mozda nekog po preporuci,za koga ste culi da dobro radi ultrazvuk.

mom sestricu su tako ustanovili VUR( veziko- uretralni- reflux: malo suzena cevcica kojom istice mokraca, pa se ona vraca u bubrege)..( zbog koje je dobio hidronefrozu) to nije jedini razlog uvecanja bub.casice, ali je najcesci kod decaka

VUR je veoma cest u intrauterinom razvoju, moze se resiti sam od sebe bez posledica, a moze prouzrokovati hidronefrozu( vodu u bubregu i ostecenje istog)
ranije se taj poremecaj ustanovljavao (tek u pubertet recimo) kada nastupi infekcija tek, sada se rano ustanovi, prati, a moze i da se leci hirurski( ako je neophodno, kod dece od 1 god zivota u Austriji)

ta deca su i sportisti, i iako se kod nekih moze iskomplikovati, negde ne uticu na kvalitet zivota.... znate, nisu 2 deteta ista, sve je individualno. vi se raspitajte, pratite stanje, ali se nemojte preterano opterecivati- stanje moze da prodje i da se na sledecem UZ nista ne primeti

veliki pozdrav :heart:

Poslednja izmena:

Back