Bube koje vam nedostaju

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.328
Setih se svih tih bubica detinjstva kojih više nema...Nestale ili se samo toliko smanjio njihov broj da ih više nigde ne viđam?
Nedostaju li vama neke?

Prvih tri kojih se sećam

Jelenak

jelenak_10_20131027_1629119779.jpg

Potom zelene bube - Chafer

zelena.jpg

i naravno svitac

svitac.jpg

Potom sam pročitala da se broj insekata u Evropi smanjio za čak tri četvrtine za manje od 30 godina...

Ukoliko broj insekata padne ispod određenog broja biljke će početi da umiru neoprašene i bez ploda.

Svici mi najviše nedostaju!

Leto bez njih više nije isto.
istina....ranije je bilo najnormalnije da ti svetli neko polje, livadica, zelenilo pored puta...
a i ovih jelenaka i zelenih buba je bilo leti...nocu...

nije da mi nedostaju ali ne vidjam vise ni gusenice toliko a ni leptire...pogotovo one male bele kojih je ranije bilo bas puno...

Setih se svih tih bubica detinjstva kojih više nema...Nestale ili se samo toliko smanjio njihov broj da ih više nigde ne viđam?
Nedostaju li vama neke?

Prvih tri kojih se sećam

Jelenak

Pogledajte prilog 1158881

Pogledajte prilog 1158882

i naravno svitac

Pogledajte prilog 1158884

Potom sam pročitala da se broj insekata u Evropi smanjio za čak tri četvrtine za manje od 30 godina...

Ukoliko broj insekata padne ispod određenog broja biljke će početi da umiru neoprašene i bez ploda.
Ne daj Bože, ni jedna mi ne fali, što ih je manje to bolje. Jedino pčele gotivim od svih mogućih insekata. Leptire tu i tamo.

Nedostaju li vama neke?

Prvih tri kojih se sećam

Jelenak

Pogledajte prilog 1158881

Pogledajte prilog 1158882

i naravno svitac

Pogledajte prilog 1158884

Ja se plasim jelenka. Nestao? Toooooo! Piće za sve. 🍻

Back