Bubasinter

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kao sto rekoh, kad sam se ovde doselio bilo ih je jer je podstanarka lika od kojeg sam kupio stan bila neka strokavusa
A posto ne volim da delim zivotni prostor s buba svabama (rusama) malo bombonice, malo borna vodica i evo 6 god ni jedna
S tim sto moram stalno da imam ta sredstva i obnavljam jer svi iz okolnih stanova ih imaju

da,al znas kako?muz je pred svoje more ponovo,po ne znam koji put razmontirao celu kuhinju i sve izneo napolje i dosao mu je tip koji je isprskao sa nekim otrovom,posle njega niko ne sme da bude u stanu 24 sata,a on je zajedno sa majstorom izasao ,seo u kola i dosao na more.posle dvadeset dana nije vise bilo ni komsija a ne buba rusa
to je bilo 5 ili sesto prskanje ove godine

Sve to moze bez otrova i elegantnije.

da,al znas kako?muz je pred svoje more ponovo,po ne znam koji put razmontirao celu kuhinju i sve izneo napolje i dosao mu je tip koji je isprskao sa nekim otrovom,posle njega niko ne sme da bude u stanu 24 sata,a on je zajedno sa majstorom izasao ,seo u kola i dosao na more.posle dvadeset dana nije vise bilo ni komsija a ne buba rusa
to je bilo 5 ili sesto prskanje ove godine

Ne znam za to ja sam davnih davnina sa mravima imala problem,a skoro mi dolaze one bubice iz cevi vidim ih u toku noci,al dobro to jos stidljivo:lol:
A gledala sam u onoj emisijei Hotel D da ima neka nova fora da svi izadju iz kuce i da udje tip sa nekim aparatom koji genrise toplotu koja pobije sve bube,al kontam to kod nas nema,kod nas samo zaprasuju..

Nemam nikakve gamadi u kući, evo gledam temu želudac mi se okrenuo :bljak:

UUU meni su mravi dolazili kad smo radili kupatilo,pa sam ih cekala u pla nocida ij zvekecem,pa sam koristila i so i kredu i sta sve ne,a oni stalno izmisljali nove nacine da dodju:lol:Posle su odustali..
Onda ne znam dal ste primetili one male bele bubice ima i svuda al kontam da je van centra gore stanje,od pre 4 godine svako leto napadaju,tj samo slete na ves recimo,i onda ih treses a one se vrate,jednu sam prepeglala i dalje se mrdala:lol:Hvala bogu ove godine ih je bilo nesto manje,al ono mrzim ih...Imam i temu o njima na pdf biljke..
Dalje u moju sobu nema sta nije uletelo,sitne neke bube obicne,onda ove bele,onda stonoge,e na njih vristim i cimam brata da ih rokne posto su brze i skakucu a ja se ufiksam da ce da skoce na mene,pa njega cimam,onda pcele,leptiri,bio i skakavac jednom i svasta jos..Ono bukvalno da se iselim i njih da pustim unutra:rotf:
A komarci su vec klasika,vec bi trebalo da ocistiom zid postao je tufnastx)...

UUU meni su mravi dolazili kad smo radili kupatilo,pa sam ih cekala u pla nocida ij zvekecem,pa sam koristila i so i kredu i sta sve ne,a oni stalno izmisljali nove nacine da dodju:lol:Posle su odustali..
Onda ne znam dal ste primetili one male bele bubice ima i svuda al kontam da je van centra gore stanje,od pre 4 godine svako leto napadaju,tj samo slete na ves recimo,i onda ih treses a one se vrate,jednu sam prepeglala i dalje se mrdala:lol:Hvala bogu ove godine ih je bilo nesto manje,al ono mrzim ih...Imam i temu o njima na pdf biljke..
Dalje u moju sobu nema sta nije uletelo,sitne neke bube obicne,onda ove bele,onda stonoge,e na njih vristim i cimam brata da ih rokne posto su brze i skakucu a ja se ufiksam da ce da skoce na mene,pa njega cimam,onda pcele,leptiri,bio i skakavac jednom i svasta jos..Ono bukvalno da se iselim i njih da pustim unutra:rotf:

Rekla bih da tema nisu komarci, leptiri, pčele i neki zalutali skakavac koga pominješ...i insekti koji tu ulete, prolete...Nego kolonije koje žive u stambenom prostoru. Msm, šta fali komarcima? Ubiješ ga ili kupiš raid i uključiš u utičnicu, ili još jednostvanije staviš mrežice na prozore.

mi ih u kuci nikad nismo imali od kako je kuca napravljena
i jednom donesem iz prodavnice ceo paket mleka i ne izvadim odmah jer je bila neka kasna nocna nabavka, nego tek ujutru
posle desetak dana izadje jedna buba iza gornjeg dela visece kuhinje..u tom delu je inace stajao zamaskiran i protocni bojler
pa pose par dana druga
pa u desetak dana vidim da to nije jedna, nego je dovela svoju familiju
zovem majstore, oni skinu deo, skinu i bojler, i na lesonitu sa strane do zida na jednom mestu vidim gomilicu sitnih tackica, to su valjda jaja i nova kolonija koja je trebala da nam satre kucu
ocistim lepo svaki delic, prebrisem domestosom koji inace ne koristim vise puta sa svih strana i kad smo vratili sve na svoje mesto nikad vise ni jednu nisam videla
mora leglo da im se unisti inace dzaba samo prskanje i kuglice
Prezimljavaju u stiroporu kojim je oblozen protočni bojler .To prvo van kuće .Čuo sam gde ima crnih švaba da nema rusa. Moze se probati i sa lepkom za mišonje na kartonu na onim mestima gde pretrcavaju iz dela u deo.

sta se trujes.
najbolja stvar za ruse i svabe je gel.
ja sam isto imao problema sa bubama i dosao mi je lik sa gelom i vec dve godine nisam video nijednu zivu :)
to su kao neke bombonice za bube koje ih oboazavaju.
to se ispusta iz tube..kao nekim spricem...niti ima miris niti je opasno po coveka a masakrira ih...u roku od par dana su nestale sve..a izgleda da su iza masine za sudove napravile leglo koliko ih je bilo.
i dan danas vidim da na nekim mestima (obicno uglavljeno u cosku opozadi) i dalje stoji taj gel..osusen ali ocigledno uspesan jer tu i tamo pronadjem po neku mrtvu koja je dosla sa strane, naisla na gel i gricnula ga..
zivu bubu nisam video otkad sam ga stavio.
jeste nesto skuplje nego klasicno prskanje ali vredi.

Tačno.
Čuo sam za to.
Plus, prestanu da se razmnožavaju.
A ima i skuplja varijanta, vrlo delotvorna:
Zakače se na elektro mrežu (na nekoliko utikača)
nekakvi zvučnici koje čovek ne čuje
(frekvencije preko 20.000 Hz)
a svi insekti odmah napuštaju
kući jer su im te frekvencije neizdržljive
a njih otera za 1 dan

je l ti se desilo nekad da prepeglas zelenu smrdibubu u vesu :sad2:

Crne mi nisu odvratne al braon vala jesu

meni su zelene
od ovog smrdljivog martina ne znam je l ima gore

images.jpg

O cemu je uopste ova tema :huh:

О исконском страху од буба...

И о гађењу...

И о начинима да их се решиш и очистиш свој стамбени простор од незваних и непожељних подстанара...

Ми смо апсолвирали гелове, кугле од кукурузног брашна, ДДД службе...

Видим, сад смо већ еволуирали и стигли до љубави и дивљења према разним бубама, лепим и ружним, смрдљивим и мање смрдљивим...

Ето, имаш увод, па изволи :lb:

Back