BSOD

Enter-2-2

Zainteresovan član
Poruka
166
Izvinjavam se unapred ako je ovakva tema vec negde otvorena, nisam imao vremena da proverim...
Zanima me, ako neko moze da mi kaze a da bude sto razumljivije, zasto nastaje takozvani "blue screen of death", sta nam "govori" i kako ga izbeci.
Inace nasao sam slike nekoliko primera "doticnog", ali nisam uspeo da nadjem onaj koji mene muci vec neko vreme, ranije povremeno, a zadnjih par dana sve ucestalije...pocetak texta glasi otprilike "Beginning dump of your physical memory" i naravno ispod "uvoda" jos pola ruskog romana, koji traje svega nekoliko sekundi, pa nisam uspeo skroz da ga iscitam ili uslikam...

BSOD nastaje usled losih drajvera, ostecenih sistemskih fajlova ili pokvarenih komponenti. On sadrzi informacije o tipu greske i svaka je specificna. Ukoliko imas problem sa istim, skini program BluescreenViewer, aktiviraj ga i prvi u nizu minidump fajlova selektuj i klikni na ikonicu diskete. Kad te pita u kom formatu, ti izaberi u txt formatu i sacuvaj taj fajl. Posle postavi taj fajl ovde da vidimo sta je uzrok kvara.

==================================================
Dump File : Mini060110-02.dmp
Crash Time : 01.06.2010 17:01:28
Bug Check String : DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Bug Check Code : 0x100000d1
Parameter 1 : 0x0a240221
Parameter 2 : 0x00000002
Parameter 3 : 0x00000000
Parameter 4 : 0xb2e55ad9
Caused By Driver : symidsco.sys
Caused By Address : symidsco.sys+1dad9
File Description :
Product Name :
Company :
File Version :
Processor : 32-bit
Computer Name :
Full Path : C:\WINDOWS\Minidump\Mini060110-02.dmp
Processors Count : 1
Major Version : 15
Minor Version : 2600
==================================================

Norton pravi problem, uradi sta ti je snejks rekao i nadam se da neces imati problema. Pronadji samo na netu Norton-ov removal tool kako bi ga lepo obrisao, pocisti registre i instaliraj neki free antivirus, moja preporuka ti je Avast, ali ti mozes i neki drugi da stavis.

Pokusacu da nadjem CD sa kog sam instalirao Norton, pa da ga uklonim...osim sto izgleda izaziva plavi ekran, mnooogo je naporan sa silnim notifikacijama i glupostima. Hvala svima na pomoci!

U registriju iskljuci blue screen i videces sta ti pise:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl
DWORD = AutoReboot
0 = Auto Restart Disabled
1 = Auto Restart Enabled

Back