@Casual Observer .. postoje načini na koje se ispravno prihranjuju divlje životinje i ljudi to već vekovima uspešno rade. Hrana im se ostavlja u njihovim prirodnim staništima i čovek se sa tih mesta udaljava. Ovo što rade ljudi na ovim snimcima koje si podelila je nepravilno i čak može biti smrtonosno po te životinje.
Devojka koja hrani pantera to radi kao da je reč o ljudskoj bebi, držeći mačku na leđima dok pije. To je kao da daješ mleko našoj bebi držeći je da leži na stomaku. Sigurna sam da si videla kako mačići sisaju? Ne okreću se na leđa, je li tako, već leže na stomaku? Oni pri tome koriste i svoje šape, uvlačeći i izvlačeći kandže, što im obezbeđuje pravilnu kontrakciju i razvoj mišića, a što u ovom slučaju sasvim izostaje. Hrani pantera iz bočice, koja je verovatno plastična, formulom koja je verovatno veštačka (jer teško da ima mleko pantera

), sve proizvedeno u fabrikama koje emisijom štetnih materija štete okolini, preveženo vozilima koja dodatno to rade.. i - naravno - sve to uredno snima i kači na mreže, dajući takve sumanute ideje i drugim ljudima.
Što se tiče drugog videa koji si podelila.. - to npr. nikada, ali baš
nikada ne treba da se radi. Lisica koju privikavaju da priđe čoveku je u najvećoj većini slučajeva ne spašena, nego osuđena na smrt.. i to onoliko brzo koliko prihvati ideju da veruje ljudima i prestane da od njih beži. Njeno krzno je i dalje na ceni i lovokradice na tome i dalje zarađuju. Ljudi i dalje love iz sporta. Ovako istrenirana lisica će im se izložiti, što inače ne bi radila, da joj osoba iz videa ne "pomaže". Zašto je potrebno da je hrani tako? Zašto joj ne ostavlja hranu daleko od kuće i puteva, negde u šumi, i tiho se povuče odatle.. tako da je životinja uopšte i ne vidi? Zato, što je to teško.. i ne donosi klikove na YT-u.
Nikakve tu pomoći divljini nema, ali baš
nikakve. Naprotiv.
I pre nego što nastaviš da promovišeš takve stvari, ja te molim da pažljivo iščitaš moje postove.. i da makar pokušaš da ih razumeš.

Pozdravljam te..