Broz - alibi hrvatskih ustaša

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne bih ti baš trebao ispunjavati želje, jer sam se htio malo distancirati od tih prepucavanja leksičko-jezično-povijesnog tipa, ali pošto me već vučeš za jezik...

1. glede Mesića: osobno, niti meni nije jasno kako je taj lakridijaš i politička prišipetlja uspio odguliti dva mandata na toj časnoj funkciji. Njegov je uspjeh u prvom mandatu objašnjiv iz jednostavnog razloga, jer je bio čisti antipod rahmetli Franji, i tu je dobio zamah.... U drugom mandatu nije imao dostojnog protivnika, jer je HDZ istaknuo kao njemu najjačeg kandidata smiješnu Jadranku Kosor, tako da je to vjerovatno bio prešutni dogovor između Mesića i Sanadera, da ne elaboriram dalje.

2. glede njegovih izjava: pogledati pod 1) , ali za dodatno objašnjenje samo da kažem da je svima pokušano ovdje u Hrvatskoj to objasniti kao "trenutak inspiracije" u tim vremenima u kojima je trebalo animirati sve građane i emigraciju ka zajedničkom cilju - stvaranju i uspostavi države. U stvari, taj spin treba čitati kao izvlačenje keša iz emigrantskih džepova, jer sve te snimke su u pravilu sa skupova u Kanadi, Njemačkoj ili Australiji, ili eventualno sa predizbornih skupova s početka 90-tih u Hrvatskoj. Zbog toga su one intonirane onako kako bi ih rado čuo emigrant koji neće žaliti ubaciti 10 000 dolara i dojč maraka u koferčić na stolu pored izlaznih vrata dvorane!
U glavnom, Mesić bi najrađe, da se zaborave i da se ne spominju te izjave. Zbog toga je danas on tako pro-europski orijentiran i pokušava držati balans između nacionalnih interesa Hrvatske i istinske potrebe priključenja EU.

Ponavljam, nisam siguran što si ovime poentirao, kao to je neki dokaz... čega?

I btw, Marko Mesić NIJE stric Stjepana Mesića.

ma koje crne moje zelje...hehe...ja sam pozvao pa ko je rad...a recimo da sam ovu dvojicu (urvan, kiseli) samo spomenuo, retko i da obratim paznju na njihove postove, dok tvoje cenim, ako nista drugo...i sto se mene tice svaki tvoj post i stav je dobrodosao na ovim temama...

a za Mesica, neam pojma, uopste nije ni potrebna rodbinska veza da bi se neke stvari dokazale (a i to treba dokazati jeste li ili nije), Mesic je vec sam dovoljno rekao...a ja sam iz tvog posta samo zakljucio da nema hrvatskog ''rodoljublja'' bez ustastva, sto naravno podrazumeva mrznju prema Srbima...i to je tako, nema tu neke velike price...

Poslednja izmena:
... Mesic je vec sam dovoljno rekao.......

.a ja sam iz tvog posta samo zakljucio da nema hrvatskog ''rodoljublja'' bez ustastva, ...

notorni Mesić je toliko gluposti natrkeljao da to ne bi stalo u cijeli forum, a kamoli u jednu temu

a ovo, u vezi hrvatstva = antisrpstva, nisi u pravu, iako to mnogi i u hrvatskoj i u srbiji tako doživljavaju. Jednačenje je izvođeno iz naših nesreća u posljednjih 90 godina zajedničke države (ne ponovila se!), i činjenica je da smo jedni drugima puno krvi prolili.

U stvari, taj spin treba čitati kao izvlačenje keša iz emigrantskih džepova, jer sve te snimke su u pravilu sa skupova u Kanadi, Njemačkoj ili Australiji, ili eventualno sa predizbornih skupova s početka 90-tih u Hrvatskoj. Zbog toga su one intonirane onako kako bi ih rado čuo emigrant koji neće žaliti ubaciti 10 000 dolara i dojč maraka u koferčić na stolu pored izlaznih vrata dvorane!.

Ne mogu da verujem da postoji neko ko bi nekom tupavom političaru sa Balkana ubacio makar i 1 dolar u koferče čisto kao poklon bez ikakvog interesa.Da li je ta vaša emigracija normalna.Pare se po inostranstvu isuviše teško zarađuju da bi se tek tako davale političarima.

notorni Mesić je toliko gluposti natrkeljao da to ne bi stalo u cijeli forum, a kamoli u jednu temu

a ovo, u vezi hrvatstva = antisrpstva, nisi u pravu, iako to mnogi i u hrvatskoj i u srbiji tako doživljavaju. Jednačenje je izvođeno iz naših nesreća u posljednjih 90 godina zajedničke države (ne ponovila se!), i činjenica je da smo jedni drugima puno krvi prolili.

A moglo je svaki put i te kako da prođe bez toga.
Ali eto nekome sa strane je bilo u interesu da dovede ekstremne pokrete (na primer ustaški) da bi ovi odigrali svoju ulogu u drami zvanoj istorija.Potom osveta rađa osvetu, mržnja mržnju i polako počinjemo da se vrtimo u krug i umesto da postanemo jedan prosperitetan deo Evrope mi se vrtimo u sopstvenom balkanskom blatu koje smo uz veliku pomoć drugih ipak sami napravili.

Ne mogu da verujem da postoji neko ko bi nekom tupavom političaru sa Balkana ubacio makar i 1 dolar u koferče čisto kao poklon bez ikakvog interesa.Da li je ta vaša emigracija normalna.Pare se po inostranstvu isuviše teško zarađuju da bi se tek tako davale političarima.

a ja pak ne mogu vjerovati da ti ne vjeruješ....

i "naša" i "vaša" emigracija je slala lovu u koferima 90-tih bez pitanja, to znam pouzdano!

kod nas je upravo u tijeku nekoliko suđenja za to, jer se lova uzimala za pomoć državi, za kupovinu onoga što je devedesetih trebalo (da ne imenujem sad, jel...) za izbjeglice, za ovo i ono.... a veeeeliki dio je od toga završilo u privatnim džepovima. Kod nas je slučaj generala Zagorca aktualan, fali nekakvih 5 milijuna $ u draguljima, iz blagajne Ministarstva obrane!

"vaša" je pak emigracija trpala lovu u džep karadžiću i ekipi u bosni, vjeruj mi!!

a ja pak ne mogu vjerovati da ti ne vjeruješ....

i "naša" i "vaša" emigracija je slala lovu u koferima 90-tih bez pitanja, to znam pouzdano!

kod nas je upravo u tijeku nekoliko suđenja za to, jer se lova uzimala za pomoć državi, za kupovinu onoga što je devedesetih trebalo (da ne imenujem sad, jel...) za izbjeglice, za ovo i ono.... a veeeeliki dio je od toga završilo u privatnim džepovima. Kod nas je slučaj generala Zagorca aktualan, fali nekakvih 5 milijuna $ u draguljima, iz blagajne Ministarstva obrane!

"vaša" je pak emigracija trpala lovu u džep karadžiću i ekipi u bosni, vjeruj mi!!

Znam , čuo sam ja to nego sam rekao da neverujem čisto iz nekog ličnog ugla.
Mislim , zamisli ti sad kao godinama radiš i rintaš u tamo nekoj dalekoj Australiji , štediš , i umesto recimo detetu za školovanje daš tamo nekom Mesiću ili bilo kome koji ti prosipa neke priče.

Mrkalj: hrvatski fašistički oficir Marko Mesić, stric predsednika Hrvatske – Stjepana Mesića.

MatijaKupa: Marko Mesić NIJE stric Stjepana Mesića.

Mrkalj: Okej, ko kaže?

MatijaKupa: a jes ti logika... pa ti si prvi postavio DA JE! .. bez da se sjećam da si to dokazao.

Što to tvrdiš kao da je dokazano da nije u srodstvu? Da mu je stric rekli su mnogi ljudi, imenom i prezimenom, a da mu nije stric - baš me interesuje.

SS division officer Marko Mesic was his uncle.

Izvor: www.dragovoljac.com

MatijaKupa: "vaša" je pak emigracija trpala lovu u džep karadžiću i ekipi u bosni, vjeruj mi!!

a) ali odnos koliko je hrvatska emigracija davala tokom 45 godina i ovo što ti pominješ, nesamerljiv je, zar ne, Matija?

b) čak da je količina para ista, to ne opravdava HOP, Bugojansku grupu, Hrvatsko proljeće i ostala sranja, zar ne, Matija?

c) to nije tema, zar ne Matija?

Poslednja izmena:
Što to tvrdiš kao da je dokazano da nije u srodstvu? Da mu je stric rekli su mnogi ljudi, imenom i prězimenom, a da mu nije stric - baš me interesuje.

Izvor: www.dragovoljac.com

a) ali odnos koliko je hrvatska emigracija davala tokom 45 godina i ovo što ti pominješ, nesaměrljiv je, zar ne, Matija?

b) čak da je količina para ista, to ne opravdava HOP, Bugojansku grupu, Hrvatsko proljeće i ostala sranja, zar ne, Matija?

c) to nije tema, zar ne Matija?

nije tema stvarno, ali na ovo da si ti kao izvor ovdje stavio dragovoljac.com, heheheheh .... oprosti, ali iskreno sam se nasmijao !!!!!

nekad wiki.hr nije pouzdan, a nekad i dragovoljac.com je prigodan! ... po potrebi....

ne bi vjerovo, ali nije istina sve što se nađe na internetu!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back