Quantcast

Brojac na sajtu

mtopic

Zainteresovan član
Poruka
125
Moze li mi neko objasniti kako da postavim brojac poseta sajtu, a da to nije neki free brojac sa interneta posto pravim sajt za jednu wireless mrezu koja nema izlaz na net ? Da li treba neki program da se instalira ili se samo tagovi kucaju ?
 

loop

Poznat
Banovan
Poruka
9.130
Pa svaki brojac mora negde da zapisuje podatke (posete) i onda odatle da ih cita.
To moze da bude .dat ili .txt ili iz neke baze (MySQL naprimer)
E ako nemas neku bazu onda moze iz ovi DAT ili TXT fajlova ali njima mora da se promeni CHMOD u Control Panel>Admin. tolls

ovo znam da uradim preko FTP onda odmah dobijas pristup menjanju CHMODa ali na lokalnom racunaru ne znam kako se to radi :roll:
pozz
 

loop

Poznat
Banovan
Poruka
9.130
Evo nije bash toliko hitno, upravo spremam sajt sa tutorijalima za neke PHP scripte, pa ce biti gotovo za koji dan. ;)
A ako ti je bas hitno hotscript.com i trazi counter
 

spidernet

Zainteresovan član
Poruka
131
loop:
Evo nije bash toliko hitno, upravo spremam sajt sa tutorijalima za neke PHP scripte, pa ce biti gotovo za koji dan. ;)
A ako ti je bas hitno hotscript.com i trazi counter
moze li ovako mala scripta:

<?
// Kreira varijalblu sa imenom txt datoteke
$filename = "PHPCounter.txt";

// Otvara text file
$fp = fopen( $filename,"r");

// cita text file
$Old = fread($fp, 100);

// zatvara text file
fclose( $fp );

// Stara vrednost brojaca
$Old = split ("=", $Old, 5);

// dodaje 1
$NewCount = $Old[1] + '1';

// Kreira promenljivu po imenom NewCount
$New = "myCount=$NewCount";

// Otvara txt file
$fp = fopen( $filename,"w+");

// Provera dali je neko vec otvorio datoteku
if (flock($fp, 2)) {

// Upisuje novu vrednost u text fle
fwrite($fp, $New, 100); }

// Zatvara txt file
fclose( $fp );

// Izpisuje Varijablu
print "myCount=$NewCount";
?>

Mislim da je ovde sve jasno, ako nije pitaj, mada ja iskreno receno vise Volim da tu uradim sa MySQL-om, no moze i ovako.

I naravno da nezaboravim ovu vrednost moze preuzeti FLASH u ovom obliku. :twisted: , ako te to interesuje kazi.
 

spidernet

Zainteresovan član
Poruka
131
loop:
Da to bi bilo najednostavnije, a ja cu napisati jedan koji radi sa sesijom, pa broji samo unikatne posete ;)
Tako, tako da se vidi da ima programera na forumu da kad neko dodje da ima sta da nauci, a ne samo da tu teoretisemo, iskreno ja cu se potruditi da kad god mogu posetim forum i ostavim kod za sve sto se bude pitalo, to se zove programerska solidarnost! :-P
 

loop

Poznat
Banovan
Poruka
9.130
To je josh lakse, ovaj moj ima mali bug ali bice to ispravljeno sutra najkasnije.
Adresa je ista.

A to sto ti trazis, hajdei to cu sutra da stavim na sajt, nemam sad vremena...
pozz
 

loop

Poznat
Banovan
Poruka
9.130
E za statistiku malo teze , to vec treba mnogo ozbiljniji program...

A .dat ili .txt veruj mi da nema nikakve veze, mozes i sam da promenis brojac.dat u brojac.txt ali sa tim da bi i u brojac.php mora da nadjes na jednom mestu gde pise

$fajl="brojac.dat";

i da promenis u

$fajl="brojac.txt";

i to je to ;)
 

DJ-Nikola

Obećava
Poruka
89
cool
isprobao sam sad i tu statistiku, super je ali me muchi shto sam glup pa nemogu da skontam kako da napravim mysql bazu podataka.ako neko mozhe da mi objasni kako se to radi, (hint) imam cpanel na sajtu.
hvala svima
 

loop

Poznat
Banovan
Poruka
9.130
MA eksta je prosto, ides na link MySQL baza i upises ime baze, i kliknes na create ,ispod toga upises username i pass word za bazu i kliknes na create i posle toga samo izaberes temo iz padajuceg menija taj username a iz drugog ime baze i kliknes na OK da bi dodelio tog usera u tu bazu.
Eto to je na brzaka ono najosnovnije koliko bi meni podataka bilo dovoljno da se snadjem, a ako nisi uspeo onda reci da pisem ozbiljniji tutor.
pozz
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.