Број људи на Земљи?

мислим да нас на земљи има:

• Ukupno glasova
    17

openbox

Poznat
Poruka
8.491
Од другог светског рата углавном 95% породица имају мање у просеку од 2.2 детета (барем у европи)
(колико је минимално потребно за позитиван прираштај)

а графици који се пласирају показују раст, и то све бржи!

да ли је то могуће, ко лаже?

ако се узме у обзир "филантопска" агенда која се форсира још од 1945 онда је мотив за лаж јасан!

Kada bi se ulagala sredstva za uredjenost planete i normalan zivot, ni sto milijardi ljudi na planeti ne bi bilo previse.
Posto na planeti vlada grabez, bilo kakvo stanje pohlepnima nece biti zadovoljavajuce.
Zasto? Zato sto u njihovim srcima vlada pustos i glad koju prozdljivoscu zele da utaze.
A u stvari, sto vise grabe i zderu, sve su vise gladni i nesrecni.

Kad celjad nisu besna, kuca nije tesna.

Kada bi se ljudi trudili da utole glad za ljubavlju,umesto za grabezom, sve bi bilo drugacije.

Ova planeta ne bi bila divljina, nego kulturna civilizacija.
Puna izobilja, prijatnog mnostva i raznolikosti.

Poslednja izmena:
Од другог светског рата углавном 95% породица имају мање у просеку од 2.2 детета (барем у европи)
(колико је минимално потребно за позитиван прираштај)

а графици који се пласирају показују раст, и то све бржи!

да ли је то могуће, ко лаже?

ако се узме у обзир "филантопска" агенда која се форсира још од 1945 онда је мотив за лаж јасан!

Бангладеш има прираштај за две европе.

добро, ако тамо расту.. као расте у европи онда? (можда сам требао да се ограничим само на европу са питањима)

нема бангладешанаца, нигеријаца и осталих.. има их нешто мало али у траговима.. стварно, можда 5000 има из нигерије у еу...

Nigerija, Indija..naježiš se kad vidiš statistiku
управо, сам гледао неку афричку земљу у задњих 5-10 година је скоро са 10 милиона отишла на 20??? чек чек мало како? то чак вређа интелигенцију...
A u stvari, sto vise grabe i zderu, sve su vise gladni i nesrecni.
апсолутно!.. мада овде, ја мислим да што више зарађују систем их више уцењује индиректно да ће то све изгубити,
те се боје и морају увек да купују "још један стан" да би били мирни.
Kada bi se ljudi trudili da utole glad za ljubavlju,umesto za grabezom, sve bi bilo drugacije.
ти си један од малобројних који је провалио игру ;)
pa oni od 80 god
imaju decu, unuke, praunuke i radjaju im se cukununuci
dodjemo do 2,2 na 4 tj oko 23 potomaka
може да живи колико хоће без 2.2 нема напредка, да не кажем да је у еу око 1.2..

Poslednja izmena:
@openbox Dakle ima li dokaza?
немам појма, нисам ни тражио - покренуо сам тему јер је то све много чудно.. овим темпом брзо ће нас бити много - ценим да хоће да индукују у раји неки закључак неку акцију?

...званичне статистике они пишу који тврде да нас има 7.8 милијарди (кад пре..) - мени то није доказ.
(контролишу/постављају све председнике (то сте видели у овој пандемији) а не неке статистичке заводе)

тему сам почео јер сам написао на папир све оне које знам (родбину, пријатеље) и колико њих има деце више од 2.2.
дошао сам до броја 95% има мање! - ово је мој узорак, ту нема лагања.

Sirotinji ostalo samo da se krese
и да ужива док је за џ!
ок, то је један сајт.. како да му верујемо? то што се врте бројеви могу и ја да направим и да тврдим шта хоћу....
увек гледам који су мотиви - а мотиве вала већ не крију.

Poslednja izmena:
немам појма, нисам ни тражио - покренуо сам тему јер је то све много чудно.. овим темпом брзо ће нас бити много - ценим да хоће да индукују у раји неки закључак неку акцију?

мислим, званичне статистике они контролишу који тврде да нас има 7.8 милијарди (кад пре..) - мени то није доказ.
Dobro nemas dokaz ali bilo kakva hipoteza koja bi potkrepila tvoje misljenje je ?
Ako je fertilitet u Africi daleko veci od fertiliteta u Evropi on ce neutralisati mortalitet Evrope (ako zanemarimo ostale kontinente). Ne znam kako mozes odokativno da znas kretanje prirodnog prirastaja, razumem da ti je cudno sto kazu da je broj ljudi sve veci ako mnoge zemlje imaju veci mortalitet od nataliteta ali si isto tako valjda svestan da je u nekim drugim natalitet daleko veci. Mozes ti sam da procenjujes ali je nemoguce da imas licni uvid u broj umrlih i rodjenih u svakoj drzavi, samim tim je tesko da procenis koliko je taj natalitet Afrike veliki da bi znao da li nas lazu ili ne.

Dobro nemas dokaz ali bilo kakva hipoteza koja bi potkrepila tvoje misljenje je ?
преборјао сам у фамилији и пријатељима колико деце имају... то ми је био покретач јер је то далеко од званичне статистике - сад неко може рећи мали ти је узорак, није типичан....

преборјао сам у фамилији и пријатељима колико деце имају... то ми је био покретач јер је то далеко од званичне статистике - сад неко може рећи мали ти је узорак, није типичан....
Valjda razumes sta hocu da ti kazem, ako je tvoj uzorak 10 bracnih parova koji ukupno imaju 15-oro dece ti ces na osnovu toga da kazes da se broj stanovnika smanjuje. Ali sta ako dve africke porodice neutralisu gubitke tvojih rodjaka i jos doprinesu porastu?

Znaci 20 osoba koje ti poznajes ima 15-oro dece znaci kad oni umru svet ce na osnovu tvog uzorka imati gubitak . Isto tako ce u Africi dve zene roditi po 10, to je dvadesetoro dece i kad umru roditelji opet smo u plusu. Dakle i sa tim minusom medju tvojim rodjacima opet smo raste broj ljudi jer se oni mnogo brze radjaju nego sto mi umiremo.

E moj openbokse, daleko bismo dogurali da svako sam "broji" sve što ga zanima. Kako bi to uopšte izveo?

Moj izvor je najpouzdaniji koji imamo, naravno ništa se ne može u čoveka izborjati, sve su to procene, ali su to najbolje procene koje imamo, na osnovu najtačnijih podataka. Ti ne nudiš nikakvu alternativu sem tvog "osećaja" kako je to izgledalo.

ако живиш у згради, узми преброј све станове колико деце имају и до би ти био случајни узорак у србији који би био тачнији него ти сајтови.

(ако живиш у кући преброј све из улице)
ја сам "домаћи" урадио за зграду где ја живим просек је:
0.56 деце по пару - то је, просто, много далеко од званичних података!

ако живиш у згради, узми преброј све станове колико деце имају и до би ти био случајни узорак у србији који би био тачнији него ти сајтови.

(ако живиш у кући преброј све из улице)
ја сам "домаћи" урадио за зграду где ја живим просек је:
0.56 деце по пару - то је, просто, много далеко од званичних података!
Uzorak je premali, a i irelevantan kad govoris o celom svetu na osnovu jedne zgrade ili ulice. Cak i da imas precizne podatke za celu Srbiju to je nedovoljno da bi govorio o svetu.

Nigerija, Indija..naježiš se kad vidiš statistiku da Indija uvećala stanovništvo za 300 miliona u proteklih 15 godina i dalje rastu..Nigerija gotovo uduplala se za 30 godina..to su sve četiri jahača Apokalipse
Sto je najgore Indija i dalje nema uredjenu kanalizaciju. Ljudi da izvinee kenjaju u zbunje, reke, sa strane puta, dvorista...
Covid? To je nista...

Sto je najgore Indija i dalje nema uredjenu kanalizaciju. Ljudi da izvinee kenjaju u zbunje, reke, sa strane puta, dvorista...
Covid? To je nista...
Sanitaciju kakvu mi poznajemo na Balkanu recimo, da ne poredim Zapad, ima tek 4% stanovnika Indije..ali bitno da imaju atomsku bombu..Indija je najveci generator kriminala, izrabljivanja, prevare i patnje u modernom svijetu

имаш бољи метод, а да није слепо веровање у медије?
Nemam precizan metod da utvrdim tacnu stopu rasta ali definitivno da je u zemljama treceg sveta natalitet veliki u ovim razvijenijim je mali pa sad kad se to sve sabere i oduzme nije nelogicno da ipak imamo rast. Ne moras da verujes u to ali ti si uzeo za primer par porodica koje poznajes i na osnovu toga sudis o svetu koji ima skoro 8 milijardi ljudi. Da imas uvid u prirodno kretanje jedne milijarde to bi bilo premalo a ne u 15 - 20 ljudi...

ево, лепо каже и у филму само 1 билион људи у свету
... што је седам пута мање од онога што нам се презентује!

bilion people.jpg

иначе у самом филму говори и о томе да направе неку збрку како би увели нови светски поредак ...
... филм је из 1997, не верујем да су лупали глупости поготово не у џејмс бонду!

Back