Brnabić sasula Đilasovcima u lice "neću dozvoliti političku obmanu da oni koji su doveli Rio Tinto sve to sad svale na nas"

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.389
Premijerka Srbije je narodu predočila činjenice koje će mnogo zaboleti Dragana Đilasa, Mariniku tepić i Nebojšu Zelenovića.

1642721136422.png

- Neću dozvoliti političku obmanu gde oni koji su doveli Rio Tinto, izdavali im dozvole, koji su za njih menjali zakone, da oni danas SVE TO SVALE NA NAS! Đilas se dodatno obogatio od Rio Tinta a Zelenović reč nije rekao protiv njih za 18 godina! - rekla je premijerka.

https://www.alo.rs/vesti/politika/588549/ana-brnabic-rio-tinto-dragan-djilas/vest
...........................
Progledala na kraju?

Prema dostupnim podacima četiri rešenja potpisano je sa Rio Tintom za vreme dve Vlade Vojislava Koštunice. Tri rešenja potpisana su za vreme Vlade Mirka Cvetkovića, jedno za vreme Vlade Ivice Dačića.

Od kada su Vladu preuzeli Aleksandar Vučić i Ana Brnabić potpisano je, prema dostupnim dokumentima, čak osam rešenja, uključujući i Vladinu Uredbu o prostornom planu koju potpisuje premijerka Ana Brnabić. Najviše puta svoj potpis na dokumenta sa Rio Tintom stavlja ministar iz SPS-a Aleksandar Antić – sedam puta.

https://rs.n1info.com/vesti/najvise...potisano-za-vreme-vlade-ane-brnabic/?ref=push

Рођен је 1967. године у Дрвару (Босна и Херцеговина).
У званичној биографији наводи да је по занимању техничар за послове радних односа, али не и у којем образовној институцији је добио то звање.

U politici 30 godina, radnog iskustva ima koliko i voljeni nam predsednik drzave, u SNS preleteo, clan raznih odbora.

Govedo treba deportovati u rodni Drvar neka prekopava svoju dedovinu.

Glavni aktivisti protiv Rio Tinta su Sava Manojlović i onaj Ćuta.

Đilas, Jeremić, Tadić i Zelenović su sekundarni što se ovoga tiče.

Zato je toliko ljudi i dolazilo na proteste Save i Ćute.

Da su glavni protivnici i organizatori protesta nijanse žutih došlo bi par stotina ljudi i Brnaba ne bi ništa ukidala.

Ti mene podjebavaš u sitne sate naprednjaci menjali zakon da bi proterali seljane kako bi riljali litijum? Ne palamudi.

Šta te podjebavam? Kažem samo da Rio Tinto u Srbiju jeste dovela prethodna vlast i, da se razumemo, čim ih je dovela nema nikakvih naznaka da im ne bi dopustila i dalje korake. Jesu li ovde već ljudi zaboravili eksproprijaciju zemljišta za Zastavine pogone u Kragujevcu od strane tadašnjeg režima, samo što je tada ljudima zemlja zaista i uzeta, a protesta da se to spreči nije bilo nigde. Ako je vlast tada bila spremna za to, uopšte nema razloga verovati da bi oni, da su ostali na vlasti, drugačije uradili u slučaju Rio Tinta. Nakon protesta bi možda i promenili odluku, ali bi im inicijalna bila ovakva kakvu sam opisao. I opet, ne želim da zvučim kao pristalica režima i stvarno me mrzi da opet nekom objašnjavam da sam dalje od toga nego iko u Srbiji, ali ovaj režim je na kraju doneo pravu odluku, iako je sigurno bio spreman da postupi drugačije pre protesta.

Niko njih nije doveo, to su firme koje se bave kriminalom i muljanjem kao i strane banke kod nas za koje niko nikada nije čuo. Znači taj rio tinto je došao u sivu zonu gde planira podmićivanjem da dođe jeftino do rude. Dođu kupe fabriku jer dobiju poticaj, kada izvuku lovu spale fabriku ostatak u staro gvožđe, lokacije masno prodaju a radnike šutnu na berzu o trošku poreskih obveznika.

Dakle sve u srbiji je priprosti kriminal.

Niko njih nije doveo, to su firme koje se bave kriminalom i muljanjem kao i strane banke kod nas za koje niko nikada nije čuo. Znači taj rio tinto je došao u sivu zonu gde planira podmićivanjem da dođe jeftino do rude. Dođu kupe fabriku jer dobiju poticaj, kada izvuku lovu spale fabriku ostatak u staro gvožđe, lokacije masno prodaju a radnike šutnu na berzu o trošku poreskih obveznika.

Dakle sve u srbiji je priprosti kriminal.

Vidi, sve te firme moraju da prođu neku pravnu proceduru pre nego što naprave bilo koji korak, niti jedna od njih ne može avionima bez oznaka da doveze sanduke takođe bez oznaka pune visoko tehnološke opreme, pa da to smeste na nepoznatu lokaciju gde će da im bude baza. Dakle, kupovinu, podsticaje, izvlačenje para, spaljivanje i prodaju ostataka opet odobrava neka vlast.

Upravo je tačna ona gde radikali brane srbe ovi stanu pod jednu krušku. E zato je narod jurnuo! Sutra ti sruše kuću da baš tu naprave fontanu!

Podseti me ovo na jednu drugu stvar. U ovim protestima, nadam se da je to vidljivo golim okom, glavnu ulogu vode (ili se makar najviše ističu) neki neo - levičari, wannabe komunisti i slični imbecili. Cilj protesta, sa druge strane, je ukidanje zakona o eksproprijaciji zemljišta i posledično odlazak Rio Tinta. Pa sad, neka mi neko kaže ako mi je logika pogrešna, ali komunisti protestuju protiv eksproprijacije zemljišta?! Oni koji podržavaju sistem koji je na potpuno banditski način nacionalizovao svu privatnu svojinu u zemlji?!

Ne, ja ne mogu, lagano gubim snagu. Na kraju ću početi samo da bijem redom, na koga god naletim da se ne slaže sa mnom po bilo kom pitanju. Ti si za SNS? Pljas šamar. Voliš Šešelja? Pljas šamar. Tadić ti je šmeker? Pljas šamar. Đinđić izdajnik? Pljas šamar. Federer bolji od Đokovića? Udri do 101 i nazad...

Šta te podjebavam? Kažem samo da Rio Tinto u Srbiju jeste dovela prethodna vlast i, da se razumemo, čim ih je dovela nema nikakvih naznaka da im ne bi dopustila i dalje korake. Jesu li ovde već ljudi zaboravili eksproprijaciju zemljišta za Zastavine pogone u Kragujevcu od strane tadašnjeg režima, samo što je tada ljudima zemlja zaista i uzeta, a protesta da se to spreči nije bilo nigde. Ako je vlast tada bila spremna za to, uopšte nema razloga verovati da bi oni, da su ostali na vlasti, drugačije uradili u slučaju Rio Tinta. Nakon protesta bi možda i promenili odluku, ali bi im inicijalna bila ovakva kakvu sam opisao. I opet, ne želim da zvučim kao pristalica režima i stvarno me mrzi da opet nekom objašnjavam da sam dalje od toga nego iko u Srbiji, ali ovaj režim je na kraju doneo pravu odluku, iako je sigurno bio spreman da postupi drugačije pre protesta.
Ovi su menjali zakone jel mozete to da ukapirate??

Ovi su menjali zakone jel mozete to da ukapirate??

Znam, jesam li rekao da nisu? Jesam li rekao da nisam protiv toga? Znaš ko je u ovoj priči najviše najebao? Ovi seljaci iz okoline Kragujevca koje sam pomenuo. Oni su sigurno i sada protestovali jer se njima desilo ono što je pretilo da se desi drugima, a kad se sve sabere, zajedno sa njima protestovali su i oni koji su im prethodno po već važećim zakonima oteli zemlju, a za razliku od one u Jadru njima zemlja nikad neće biti vraćena. To je ta šizofrenija kompletnog ovog društva o kojoj pričam, decenije provedene ovde su me naučile da su jedini sto posto ispravni ljudi ili mrtvi ili u dubokoj ilegali, a sve što se javno eksponira ima neko oštećenje mozga.

Back