Briga

Corrie Ten Boom: “Briga je vrtlog uzaludnih misli koje se okreću oko centra u kojem je strah.”

-U centru brige je strepnja/strah da nešto nije u redu ili da iz nečeg može proizaći nešto loše. Nekada je to osnovano, a nekad ne. U slučaju kada je briga osnovana nije negativna. Omogući da se organizuje i spremnije dočeka teškoća. Takva briga se, često, poistovećuje s pažnjom i trudom da se život učini lakšim i prijatnijim i sebi i drugima.

Neosnovana briga je simptom neurotičnosti i anksioznosti koje umanje sposobnost efikasnog delovanja. Realna briga stimuliše na aktivnost. Preduzimaju se potrebne mere kojima se nastoji izbeći ili bar ublažiti neprijatna situacija.

Neosnovana, kao i preterana, briga parališe. Vodi u očaj i depresiju i tako još više produbljuje disfunkcionalnost. Spreči da se pronadje rešenje, otkrije radost i sagleda dublja svrha i smisao života.
————
“Vrijeme je takvo da ne pobedjuju bolji i pametniji nego oni koji se ničega ne stide.”

-Nema pobede tamo gde se otima spoljašnje svetlo da bi se prikrila unutrašnja tama. Prava pobeda svetli i unutrašnjim i vanjskim sjajem.
—-

-Iskušenja su sastavni deo iskustava. Kada im odolimo znači da smo izvukli pouku i naučili lekciju.

-Kako se pripremaš, tako i uspevaš.

-Marljiv rad i upornost idu u susret uspehu.

-Dok pokušavaš nisi poražen. Poražen si tek onda kad prestaneš pokušavati.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.