Bridget Jones

Gledala sam film, a drugi deo knjige procitala. Cim uhvatim vremena, moracu procitati i prvi deo.
Dopala mi se knjiga, a film bas i nisam shvatila do kraja, tj. svaku foru. Neobican humor za jednu Britansku spisateljicu. Sve u svemu, citajte i uzivajte!!! :wink:
 
JaH_G|rL:
Da li ste citali ove knjige (ima ih dve)??? Ili mozda gledali film?Sta vam se vishe dopalo??
Meni je knjiga fenomenalna..kao i nastavak...i toplo preporucujem :lol:
ja mislim da je uopste glupo pitati sta je bolje knjigA ili film, kada je uvek bolja knjig, barem meni...narocito kad je film radjen po knjizi...uvek mora nesto da se izbaci, nesto da se skrati...na kraju sve ispadne osakaceno...a i desi se da neki glumci ne shvate dobro svoju ulogu pa ona ispadne potpuno drugacija nego kakva je po meni trebala da bude.
dnevnik BJ je sasvim dobro uradjen i kao film i renee je to super izvela, ali ipak je kniga bolja
 
:D
Ma sta tu ima da se prica! Ako se nadjes u bedaku, iznervira te mama, ostavi momak, ne uspe ti frizura ili si jednostavno ubedjena " da bas niko na ovom svetu nije usamljen kao ja.." - uzmes knjigu o Bridget, narocito onu drugu " Na ivici razuma " ismejes se do suza, i posle toga je ceo svet lep.
 
Meni se kod Brižet sviđa što nikada ili vrlo retko očajava, i što ima seksualne fantazije u najnezgodnioje vreme na najnezgodnijem mestu.......Uopste, projekcije zamisljenih (neverovatnih) događaja vezanih za Slivera su potpuno neverovatne. I smešne do suza......
 
Betty:
Odlicni i veoma zabavno stivo...cita se u dahu, i ako je komercijala bolje to nego luzeri Nikqa hOrnbija....
BETTY, OVOG PUTA SE NE SLAZEM SA TOBOM.
PRE SVEGA, KNJIGA DNEVNIK B.DZ. MI JE PRILICNO DOSADNA I KAO STO TI NISI MOGLA DA SHVATIS MANOV CAROBNI BREG, IZVINJAVAM SE LJUBITELJIMA KNJIZEVNOSTI NA POREDJENJU, JA NISAM MOGLA DA SHVATIM STA JE PISAC OVOG POPULARNOG DNEVNIKA HTEO DA KAZE. ODNOSNO, KNJIGA MI JE MAKSIMALNO DOSADNA. NIK HORNBI JE IPAK MALO BOLJI PISAC, MADA JE MOJE MISLJENJE DA SU SVE TO TRENUTNI TURBO PISCI. IPAK, HORNBIJA MOGU DA CITAM, A FILM SVE O DECAKU JE SJAJAN.
 
Hornbijevi junaci su muškarci-luzeri koji sa 30 godina nemaju posao niti znaju šta hoće, opsednuti fudbalom, i muzikom. "Dnevnik...." je namenjen ženama, za zabavu, podršku i zajedništvo. Ako te zanimaju stvarni dometi engleskih pisaca, pa recimo da je to nova generacija iako imaju oko 40, pogledaj čuvenu antologiju Nika Hornbija "Razgovor sa anđelom", izdavač Plato. Ima tu i Melise Benk, i svačega. Nekih 12 pisaca okupljenih sa po jednom kratkom pričom, u humane svrhe - podizanje škole za decu ometenu u razvoju (kao sinčić Nika Hornbija). nI jedan ni drugi autor u svojim roamnima ne pretenduju na neko preteranodubokoumlje, ali o Helen Filding ipak može da se razgovara jer iam o čemu. Hornbijev "haj fideliti", blago rečeno, succks.Poz.
 
JA O HELEN FILDING NE BIH IMALA STA DA RAZGOVARAM, ALI OCIGLEDNO JE DA MNOGI IMAJU. I TO JE O.K. MISLIM, MNOGI RAZGOVARAJU I O VESNI RADUSINOVIC I NJENIM DELIMA.
BETTY, TI GOVORIS O JUNACIMA I RADNJI HORNBIJEVIH KNJIGA, PRE SVEGA PISES O TOME. OBZIROM DA STUDIRAS KNJIZEVNOST, JA KAO LAIK MOGU DA ZAKLJUCIM DA SE TU NESTO NE SLAZE. RAZUMEM KRITIKE NA RACUN NEKOG PISCA, ALI DA KRITIKE BUDU USMERENE NA STIL PISANJA, RECNIK, FRAZE....NIKAKO AKCENAT NA JUNAKE. LUZERI...PA ZAR REMARKOVI JUNACI NISU TAKODJE LUZERI. A SINGEROVI...PA TOLIKO SJAJNIH DELA NEMA GLAVNOG JUNAKA.
 
:D :D
COOL.
SLOZILE SMO SE. NI HELEN F. NIJE LOS PISAC, ALI JE NE VOLIM. MOZDA PROMENIM MISLJENJE AKO NAPISE JOS NEKU KNJIGU. I NJENA JUNAKINJA JE TOTALNI PATETICNI LUZER. ANA KARENJINA JE ZA NJU VESELA GOSPODJA, PUNA OPTIMIZMA.
 
"Hornbijevi junaci su muškarci-luzeri koji sa 30 godina nemaju posao niti znaju šta hoće, opsednuti fudbalom, i muzikom"

cek, cek, a sta je bridzet?? bridzet je zena koja ima sto godina, a razmislja kao neki klinci (tj. mi)
ova knjiga je skroz za tinejdzere, a ne za odrasle osobe, iako je glavni lik odrastao (po godinama, ne po mozgu)!!
bridzet je glupa, pisac nema nikakvu poruku, jos i kao pise "kao kad se srbi i muslimani kolju" ma daaaaaaaaj........ mozda je sve to smesno, ali na malo primitivan nacin..
knjiga je komercijala..
 

Back
Top