БРЕГОВИЋ НАПУСТИО БЕОГРАД У КОМ ЈЕ КРАО ВИШЊЕ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
Brega se vratio u Sarajevo, prvo izvadio zdravstvenu knjižicuhttp://www.blic.rs/Zabava/Vesti/311054/Brega-se-vratio-u-Sarajevo-prvo-izvadio-zdravstvenu-knjizicuGoran Bregović se vratio u rodno Sarajevo, a od momenta kada je došao u grad, mediji ne prestaju da izveštavaju o svakom njegovom koraku. Nagađa se da se muzičar zastalno vraća u Bosnu.
221835_goran01-blicpuls-nenad-milosevic_f.jpg
Do koje mere se prati kretanje poznatog kompozitora u sarajevu govori i podatak da o tome svakodnevno izveštava i informativna emisija federalne televizija koja se emituje u udarnom terminu.
Tako se zna da je Brega od kako je stigao u Sarajevo išao na rutinski zdravstveni pregled, te da se upoznao sa ministrom zdravlja. U prilogu emitovanom na javnom servisu izgledalo je kao da je sve to uobičajena praksa u svim zdravstvenim institucijama.Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen istakao je da je za grad neobično važno što se jedan umetnik takvog kalibra kakav je Bregović vraća u Sarajevo, nakon čega su usledile spekulacije da će se kompozitor ponovo trajno nastaniti u ovom gradu.Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić je povodom Bregovićevog dolaska priredio i zvaničan doček u jednom restoranu, a Bregi je čak dodeljeno i priznanje za izuzetan doprinos u promociji bosanskog turizma.:super::super::super::per::per::per:Ебем га врљава....Зашто није и Тадића повео...И њему би дали неко признање...

Poslednja izmena:
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]Goran Bregović povredjen
13.06.2008.
Izvor: Press Online[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]
goran-bregovic-povredjen.jpg

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: txt-sivi-14"][TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
pixel_gray.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Goran Bregović pao s višnje visoke četiri metra u svom dvorištu, polomio kičmeni pršljen i zadobio kontuzije grudnog koša, stomaka i šake, zbog čega je hitno primljen u Urgentni centar
Goran Bregović pao je juče oko 14 časova s merdevina dok je brao višnje u dvorištu svoje kuće i povredio je kičmu, zbog čega je završio u Urgentnom centru Kliničkog centra u Beogradu. Proslavljeni muzičar primljen je na kliniku zbog povreda koje su u prvi mah delovale toliko ozbiljno, da se sumnjalo da će lider „Bijelog dugmeta" morati da se bori za život. Bregu, koji je hitno prebačen u salu za operacije, primio je načelnik hirurgije dr Vladimir Đukić, koji je posle pregleda ustanovio da je muzičar polomio jedan kičmeni pršljen, ali da ipak nema povrede opasne po život.
- Posle detaljnog pregleda utvrđeno je da je Bregović polomio jedan kičmeni pršljen, da je zadobio povredu desne šake, kontuzije grudnog koša i stomaka. Bregoviću nije oštećena kičmena moždina i on nije u životnoj opasnosti, a do daljeg će ostati u bolnici, u apartmanu hirurgije - rečeno je Pressu u Urgentnom centru.
Goran Bregović javio se juče na naš poziv i kratko je potvrdio da povrede, na svu sreću, nisu teže prirode.
- Dobro sam, nije mi ništa i ne želim da pričam o svojim povredama. Molim vas da me razumete - izjavio je Goran Bregović za Press.
Bregovićev menadžer Raka Marić dao je Press-u optimističku prognozu da će se lider „Bijelog dugmeta" brzo oporaviti:
- Bregović je pao sa četiri metra visine sa višnjinog drveta, na koje se popeo merdevinama. Pao je direktno na leđa, ali na svu sreću na zemlju, a ne na beton koji se nalazi pored. Od jakih bolova doživeo je veliki šok i u takvom stanju je prebačen u Urgentni centar u Beogradu.
- Goran se oporavlja i zasad je ustanovljeno da mu je napukao prvi lumbalni pršljen. Najmanje sedam dana provešće u bolnici. Zbog zadobijene povrede moraće mesec dana strogo da miruje, pa će do daljeg biti otkazani svi njegovi nastupi - zaključio je Raka Marić za Press.
Bregin asistent Nino: Svi smo se oduzeli
Nino Ademović, jedan od asistenata Gorana Bregovića, ispričao je za Press šta se tačno dogodilo u dvorištu.
- Bregović se popeo na merdevine da obere višnju, iza svoje kuće. Neočekivano je izgubio ravnotežu i pao, ali srećom nije ništa ozbiljno! U dvorištu su bili i moj sin i dva radnika i svi smo se uplašili. Ja sam se najviše uspaničio, jer sam pomislio da je povredio kičmu. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć, a posle toga sam morao da popijem „leksilijum" da bih se smirio - kaže za Press Nino Ademović.
U dvorištu sadi paradajz i bori se s puževima!
Bregović je po mnogo čemu potpuno neobičan, a pored toga što voli da se sladi sopstvenim, a ne kupovnim višnjama, sam u svom dvorištu uzgaja i paradajz. Bregovićev otac Franjo je još u Splitu na balkonu svog stana počeo da sadi paradajz, da bi istim poslom nastavio da se bavi i u svom vinogradu u selu Sveti Petar Čvrstec kod Križevaca.
- Ja sam u Beogradu počeo da uzgajam paradajz, ali se neprestano borim s puževima - izjavio je nedavno Goran Bregović, i dodao: - Jedu mi paradajz i izluđuju me. Postoji nekakav otrov za njih, ali ne mogu da zamislim da ubijem puža, pa ih skupljam i bacam komšiji u dvorište.
Hitna pomoć stigla za tri minuta!
Hitna pomoć stigla je do Bregine kuće za tri minuta posle poziva, kaže vozač saniteta koji ga je dovezao do Urgentnog centra. - Brega je bio u svesnom stanju, ali se žalio na bol u leđima i desnoj ruci. Pričao je normalno sa nama, i bio je sam u vozilu. I neki njegovi prijatelji su hteli da pođu sa nama, ali im nismo dozvolili - rekao je vozač Hitne pomoći, i dodao da slavni muzičar od doktora nije tražio poseban tretman.
- Do skenera je prevezen na bolničkom krevetu, desna ruka mu je zamotana u zavoje. Kada sam ga poslednji put video, bio je priključen na infuziju - navodi vozač saniteta.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Brega se vratio u Sarajevo, prvo izvadio zdravstvenu knjižicuhttp://www.blic.rs/Zabava/Vesti/311054/Brega-se-vratio-u-Sarajevo-prvo-izvadio-zdravstvenu-knjizicuGoran Bregović se vratio u rodno Sarajevo, a od momenta kada je došao u grad, mediji ne prestaju da izveštavaju o svakom njegovom koraku. Nagađa se da se muzičar zastalno vraća u Bosnu.
221835_goran01-blicpuls-nenad-milosevic_f.jpg
Do koje mere se prati kretanje poznatog kompozitora u sarajevu govori i podatak da o tome svakodnevno izveštava i informativna emisija federalne televizija koja se emituje u udarnom terminu.
Tako se zna da je Brega od kako je stigao u Sarajevo išao na rutinski zdravstveni pregled, te da se upoznao sa ministrom zdravlja. U prilogu emitovanom na javnom servisu izgledalo je kao da je sve to uobičajena praksa u svim zdravstvenim institucijama.Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen istakao je da je za grad neobično važno što se jedan umetnik takvog kalibra kakav je Bregović vraća u Sarajevo, nakon čega su usledile spekulacije da će se kompozitor ponovo trajno nastaniti u ovom gradu.Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić je povodom Bregovićevog dolaska priredio i zvaničan doček u jednom restoranu, a Bregi je čak dodeljeno i priznanje za izuzetan doprinos u promociji bosanskog turizma.:super::super::super::per::per::per:Ебем га врљава....Зашто није и Тадића повео...И њему би дали неко признање...

Šta je u tome loše?

Čovek se rodio u i živeo u Sarajevu i normalno je ima želju da se vrati.Svako bi tako.

Samo,nije to ono isto Sarajevo u kom se on rodio i u kome je živeo do početka rata...

Ja sam bio u Sarajevu 1989 i secam se da je vec tad postojala medjunacionalna tenzija. U Srbiji se naveliko zahuktao narodni pokret na celu sa Milosevicem i znalo se ko ce s kim u Bosni. Sedimo mi iz razreda u onoj cevapdzinici sto je drzao Asim Ferhatovic i jedemo one cevape kad ti ulazi neki mali i 'oce da kupi nesto, kad ti odjednom ulazi njegova majka za njim i kaze mu "jesam ti rekla da u ovu radnju ne ulazis" i izvuce ga napolje ko dzak!

Ja sam bio u Sarajevu 1989 i secam se da je vec tad postojala medjunacionalna tenzija. U Srbiji se naveliko zahuktao narodni pokret na celu sa Milosevicem i znalo se ko ce s kim u Bosni. Sedimo mi iz razreda u onoj cevapdzinici sto je drzao Asim Ferhatovic i jedemo one cevape kad ti ulazi neki mali i 'oce da kupi nesto, kad ti odjednom ulazi njegova majka za njim i kaze mu "jesam ti rekla da u ovu radnju ne ulazis" i izvuce ga napolje ko dzak!

miilosevic je bio za jugu, i zivot je dao
alijini su na recima bilo za jugu, i dali su nase zivote za pederaciju

Back