Brega komponuje nasu pesmu za "Evroviziju"

Pa daj dokaz covece.

Dosad samo ste pokazali da je plagiate radijo beznacajnih pesama, sta je za lipe cvatu, djurdjevdan i.t.d.

Svi kazu kako je Djurdjevdan plagijat niko da nadje dokaz.

Tu se pita sto mi ne napredujemo. Ako nesto postignes ko Brega odma te ceo narod pljuje.

A i ove tvoje plagijate su nisu 100 % isti. Melodi nisu bez ogranicenja.

Pa nije covek lud da ukrade celu pesmu.Provalili bi ga odmah.Zajeban je on.Ukrade aranzman za jednu pesmu,osnovnu melodiju za drugu ili refren za trecu,kao sto je ovde uradio:

Na to se,kao sto sam vec pisao,nadovezu neke Lazine ili Pravdiceve improvizacije na orguljama ili neki orijentalni ritam(takodje maznut) i eto ti plagijata u zamaskiranoj formi

Prilozi

• breg2.jpg
    breg2.jpg
    86,3 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
Pa ne igramo mi osmosmerke,pa da "prekrizujemo" pesme :roll: Nisi komentarisao moj post i pesme koje sam ja naveo.Inace,Bregovic je majstor za plagijate: uzme osnovu od jedne pesme,refren od druge,na to su Pravdic i Ristovski dodavali neke svoje improvizacije na klavijaturama ili je ubacio neke duvadzije i eto pesme...Prosta stvar...Pa dovoljno je napomenuti slucaj "Arizone Dream",kada se obrukao pred jednim Iggy Popom,posto je doticni saznao da je Brega drpio muziku za film

:lol: Za ovo ne znam al znajući čoveka verujem ti :lol:

Aj što je Djurdjevdan mazn'o nego što je udario autorska prava na etno muziku Balkana i uybo Balkaniku da nisu mogli održati koncert pre par godina u Atini. Čovek je haos za lovu:lol:

Ne znaci to apriori da ce i za debilnu Evroviziju da skrpi neki plagijat, cak mislim da ako ne bude plagirao, moze da napravi nesto sto ce ostvariti dobar plasman na Evroviziji.
Dakako da su i gospodin Kovac i Bajaga i Aleksandra Milutinovic ozbiljniji kompozitori od Bregovica, ali, otkad je to, molicu, Evrovizija ozbiljno takmicenje.
Mislim da je pobeda Marije Serifovic bila presedan, da je jedna bas ozbiljna pesma, jedna ozbiljna kompozicija pobedila na tom takmicenju u poslednjih 10ak godina...

Drugo, neki ovde prozivaju Milana Stankovica uz dva argumenta: da je iz Granda i da je gay.
Razlozi su boli glava...Kakve to veze ima s pevanjem. Zar ga to diskvalifikuje kao pevaca. Ja odgovorno tvrdim da Milan Stankovic ima odlican glas i nevezano za Bregovica, decko je vokalno dostojan i boljih stvari, a kamoli Evrovizije....

Sad kad razmisljam...Pa Evrovizija i nije nesto mnogo iznad Granda :) U Grandu je jedno desetak vrhunskih pevaca, sto je cak vise nego na Evroviziji :))))

Ne znaci to apriori da ce i za debilnu Evroviziju da skrpi neki plagijat, cak mislim da ako ne bude plagirao, moze da napravi nesto sto ce ostvariti dobar plasman na Evroviziji.
Dakako da su i gospodin Kovac i Bajaga i Aleksandra Milutinovic ozbiljniji kompozitori od Bregovica, ali, otkad je to, molicu, Evrovizija ozbiljno takmicenje.
Mislim da je pobeda Marije Serifovic bila presedan, da je jedna bas ozbiljna pesma, jedna ozbiljna kompozicija pobedila na tom takmicenju u poslednjih 10ak godina...

Drugo, neki ovde prozivaju Milana Stankovica uz dva argumenta: da je iz Granda i da je gay.
Razlozi su boli glava...Kakve to veze ima s pevanjem. Zar ga to diskvalifikuje kao pevaca. Ja odgovorno tvrdim da Milan Stankovic ima odlican glas i nevezano za Bregovica, decko je vokalno dostojan i boljih stvari, a kamoli Evrovizije....

Sad kad razmisljam...Pa Evrovizija i nije nesto mnogo iznad Granda :) U Grandu je jedno desetak vrhunskih pevaca, sto je cak vise nego na Evroviziji :))))

Slazem se,ali recimo Beovizija je tokom proteklih godina lansirala neke odlicne interpretatore i autore(iako je i tu bilo klanova i nekih pevaca koji ne bi mogli da pevaju ni u mom WC-u).To je bila jedina svetla tacka u celoj toj fami oko Eurosonga.Nesto ne verujem da Tijanic nema kesa za Beoviziju,a ima kesa za ovog picana :roll:
Drugo,po meni taj Milan nema veze sa pevanjem i ima milion puta boljih pevaca od njega i kod naraodnjaka i kod zabavnjaka.Ta Evrovizija jeste festival klovnova,ali ja se ne bih osecao prijatno da moju zemlju predstavlja neki izblajhani zenski petko,na koga se loze neke klinkice,za koje je vrhunac muzickog stvaralastva "Aj Ciki,Ciki,Ciki..."
Jeste sve to sarada,ali mi propustamo da bar malo koristi izvucemo iz te price ;)

Pa nije covek lud da ukrade celu pesmu.Provalili bi ga odmah.Zajeban je on.Ukrade aranzman za jednu pesmu,osnovnu melodiju za drugu ili refren za trecu,kao sto je ovde uradio:

Na to se,kao sto sam vec pisao,nadovezu neke Lazine ili Pravdiceve improvizacije na orguljama ili neki orijentalni ritam(takodje maznut) i eto ti plagijata u zamaskiranoj formi

Decko nijedan bend,nijedna osoba ama bas niko nece imatai popularnost kakvu je imalo Bjelo Dugme,bas niko ni za sledecih 1000 godina u ovoj zemlji.Znaci ovo su sve misljenja ljubomornih ljudi

Decko nijedan bend,nijedna osoba ama bas niko nece imatai popularnost kakvu je imalo Bjelo Dugme,bas niko ni za sledecih 1000 godina u ovoj zemlji.Znaci ovo su sve misljenja ljubomornih ljudi

Ako je nesto popularno,ne znaci reciprocno i da je kvalitetno i dobro.I Ceca i Karleusa su popularne,ali da li pevaju dobro? Za mene ce Brega uvek biti plagijator,koji ce za lovu da uradi bilo sta i covek koji je sa svojim Dugmetom,ocistio teren za eskalaciju turbo folk kulture

Ako je nesto popularno,ne znaci reciprocno i da je kvalitetno i dobro.I Ceca i Karleusa su popularne,ali da li pevaju dobro? Za mene ce Brega uvek biti plagijator,koji ce za lovu da uradi bilo sta i covek koji je sa svojim Dugmetom,ocistio teren za eskalaciju turbo folk kulture

Evo naprimer pesma koju si okacio-Pljuni i zapevaj,je gotovo bila himna ex drzave,Ceca i Karleusa to nece nikada postici.Bio je plagijator ali je to menjao u nasem stilu i sve pesme su tada bile vrh.Bolje da malo preradi pesme,pa da mu bend bude uspesan,nego da kao neki bendovi (vecina) se raspadne jer su clanovi umrli od droge...Mada Bregovic je nula od kad nema Dugmeta....

Jos nesto Evrovizija je smesna,ne znam ko to jos gleda...

Poslednja izmena:
Evo naprimer pesma koju si okacio-Pljuni i zapevaj,je gotovo bila himna ex drzave,Ceca i Karleusa to nece nikada postici.Bio je plagijator ali je to menjao u nasem stilu i sve pesme su tada bile vrh.Bolje da malo preradi pesme,pa da mu bend bude uspesan,nego da kao neki bendovi (vecina) se raspadne jer su clanovi umrli od droge...Mada Bregovic je nula od kad nema Dugmeta....

Jos nesto Evrovizija je smesna,ne znam ko to jos gleda...

u svetu muzike se to zove SKRNAVLJENJE!!! Znachi uzmesh veoma veliki hit od nekog uspeshnog muzichara i dodash balkanske seljober elemente... kako drugachije da ga zovesh nego SKRNAVLJENJE!! To prvo, drugo neurovizija jeste djubre, bila djubre josh gore djubre postala, al' opet objasni ti to milionima ljudi koji to gledaju... a kad vec toliki broj gleda onda ajd' barem da se ne brukamo kao zemlja... josh bi falilo da brega i ceca odu na neurosong i da dodje neki ciganski trubachki ortkestar da ga tuzi za povredu autorskih prava... :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Pa daj dokaz covece.

Dosad samo ste pokazali da je plagiate radijo beznacajnih pesama, sta je za lipe cvatu, djurdjevdan i.t.d.

Svi kazu kako je Djurdjevdan plagijat niko da nadje dokaz.

Tu se pita sto mi ne napredujemo. Ako nesto postignes ko Brega odma te ceo narod pljuje.

A i ove tvoje plagijate su nisu 100 % isti. Melodi nisu bez ogranicenja.

Evo dokaza:
Prvo je ovu, inace odlicnu pesmu drpio za film Dom za vesanje, pa je onda iskoristio melodiju za Djurdjevdan:

u svetu muzike se to zove SKRNAVLJENJE!!! Znachi uzmesh veoma veliki hit od nekog uspeshnog muzichara i dodash balkanske seljober elemente... kako drugachije da ga zovesh nego SKRNAVLJENJE!! To prvo, drugo neurovizija jeste djubre, bila djubre josh gore djubre postala, al' opet objasni ti to milionima ljudi koji to gledaju... a kad vec toliki broj gleda onda ajd' barem da se ne brukamo kao zemlja... josh bi falilo da brega i ceca odu na neurosong i da dodje neki ciganski trubachki ortkestar da ga tuzi za povredu autorskih prava... :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Tačno tako :ok:

Ima,ima. Nisu svi niski :)

****** ja sam vec cuo klasikere koje vise lice jedno na drugo.

A nepostoji nijedna pesma niti jedna jedini film gde nije nesto maznut od drugiih

kakav bre dokaz. Gde pise autor i kad je to snimljeno

kako ja znam Ederlezi i Djurdjevdan su od brege.

"Ederlezi" is a popular traditional folk song of the Roma minority in the Balkans.
The song got its name after Ederlezi which is a Spring festival, especially celebrated by Roma people in the Balkans (and elsewhere around the world), of Muslim faith. This holiday celebrates the return of springtime. Ederlezi is the Gypsy name for the Islamic festival of Hizir and Ilyas. The Serbs claim it to be the same with the Serbian Feast of Saint George[citation needed]. It's celebrated on the 6th of May. The various Balkan spellings (Herdeljez, Erdelezi) are variants of the Turkish Hıdırellez, a holiday signaling the beginning of spring, occurring approximately 40 days after the spring equinox. The Balkan Slavs added the Christian layer of St George's Day (Đurđevdan, Gjuorguovdan,Dz^urdz^ovden, Гергьовден, Gergjuovden) by removing its Islamic content
The former Yugoslav rock band Bijelo Dugme released a cover version of this song in Serbo-Croatian under the title "Đurđevdan je a ja nisam s onom koju volim" which is featured on their album Ćiribiribela from 1988

Ovo pise ne Vikipediji.Sta jos treba?Da ti dostavim ovo napismeno ili sta vec?:dontunderstand:

Videćeš kada nas izbace zbog kršenja autorskih prava..... :hahaha:

To sam pomislio dok sam video naslov.
Bravo!

Dakle,gos'n najveci plagijator na ovim prostorima komponuje pesmu koja ce nas predstavljati na predstojecoj "Evroviziji".Licno,mislim da je "Evrovizija" veliko *****,ali ovu temu otvaram samo zbog cinjenice da je na osnovu ne znam cega,ovaj pican izabran za "naseg najboljeg kompozitora" i bez ikakve konkurencije mu je dato pravo(i lova) da izmisli neko smece(po njemu,bice srecan ako te "pjesme zazive posle po svadbama").Dakle,vas komentar.R A S P A L I MALJCIKI!!! z:mrgreen:

Organizovani kriminal.
Dajte mi Evroviziju, vracam vam pola para u keshu u dzep

Taj lik je totalni genije, sve i da jeste plagijator. Samo ovaj soundtrack mu vredi kao cela necija karijera:

Najepskija stvar ikada!

I Hitler je bio genije

Back