***BREAKING BAD****

То је тако на почетку. Касније се појављују доста занимљиви ликови. Пре свега Саул краљ краљева. :D
А онда и Мајк и Гус који су исто супер.

Stigao sam do kraja druge sezone , jos jedna epizoda mi je ostala .

Nego nije mi jasno da li je Walter namerno pustio da se Jane ugusi ? Jel on namerno nije hteo da joj pomogne ? To je u pretposlednjoj epizodi kad udje u kucu kod Dzesi i Dzejn i stoji iznad njih dok spavaju .

Kakav smrad . Da je nju spasao ne bi se desilo ni ono sa avionima i on uopste ne oseca krivicu i ne opterecuje se za razliku od Dzesija koji nije nista uradio a krivi sebe non stop .

Dzesi je dobar covek a Walter je los covek , ljiga , slina . A Dzesi me je odusevio jos onda za buxnu od burazera kad nije hteo da kaze da nije njegova .

Јесте. Валт је грозан и тек има да те згрози својим злоделима. Још ништа ниси видео. Џеси јесте диван, али најдражи лик ми је Хенк. Можда ти у овом тренутку делује као прост и вулгаран тип (такав је мени био на почетку), али на крају ће он испасти најбољи од свих њих.

Хенк ће тек да те одушеви до краја. Видећеш. Иначе, драго ми је што си ипак решио да пружиш шансу серији и што ниси одустао од ње. :)

Skajler se upusta u kriminal . Hoce da pere pare .
Морам рећи да ја њу ту разумем. Она заправо не ради то због пара, него због породице, јер сматра да би неко други могао да забрља тај "посао" па мисли да је боље да се она за то побрине, него да Валт буде ухваћен и да њена деца буду стављена на руб срама.

Dobra je serija zaista. Kako više gledaš, sve te više vuče da nastaviš. Prije par godina sam počeo da gledam i batalio nakon par epizoda, nije mi se nešto dopala, ali sam nedavno počeo opet da je gledam iz početka i stvarno je odlična.

Више волим писати о серијама које нису толико популарисане и промовисане, или ако су из кеког разлога оцрњне, а ја сматрам да треба да дам и неко своје и по могућности другачије виђење. Серији “Breaking Bad“ посвећена је разумљиво тема на крсти, но како видим да није баш пуно написано, да напишем коју.
Ссерији је по порталима који се баве филмском умјетношћу, подоста писано и написано, у правилу (апсолутно заслужено) позитивно.
Лично и нисам тај који готиви овај, ајд да напишем традиционални (можда је глупо ал ми не пада на памет другачији израз) приступ када је овај жанр (крими/драма) у питању, више ту волим мало хода кроз историју, временске скокове као у серији “Boardwalk Empire“, или ако мора имати и елемената трилера рецимо “Fargo“ гдје се смјењују апсурдне и уврнуте ситуације, мада и за серију Фарго што је уопште настала, могуће да има заслуга управо ова серија.

Како год, “Breaking Bad“ је апсолутно одлична серија. И по много чему различита од серија тог жанра и приступа.
У серији су испреплетене приче главних јунака, кроз сезоне се појављују нови ликови, и серија би бивала све богатија, и садржајем и све комплекснијим односима.
Драматуршки па готово перфектно обрађена, ту су и односи у породици, на реалицији зет-шуро који бивају кроз радњу све више повезани, драматични обрти воде и у драматичне промјене у тим односима.
Овакве серије знају упасти у клишее, истина постоји популација која готиви и такве серије, но овдје се клишеи избјегавају необичним и неочекиваним обртима, заплетима и расплетима.
Код серија овог жанра, прва сезона зна бити добра, ту се често сценарио “испуца“, и касније се прича развлачи кроз већ виђене драматичне ситуације попуњене некад и тривијалним дијалозима, прилагпђеним више гледаоцима који филм гледају као разбибригу и мање по укусу истинских филмофила.
У овој серији тоније случај, напротив, нема ни “празних ходова“ којих зна бити у таквим серијама, серија почиње можда и стереотипно, прва сезона као спори увод у оно што слиједи, но свака нова сезона је богатија и радњом и новим ликовима, и кроз сваку нову сезону прича је разрађенија и дорађенија, кулминација је у 5.сезони која је (баш због тога што је ту превише тога што се има за обрадити) и продужена, и наравно у задњој епизоди.

Ту имамо и путовање двојице сапутника, Вајта и Џесија, из различитих миљеа, наставника хемичара и ситног кримоса, профа у науму да обезбиједи породицу како му се крај ближи, крене тако у “кухаре“ како би коју кинту зарадио, но кроз то своје путовање кроз свијет криминала, и свијет за који су мислили, посебно профа да не припадају, и гдје важе другачија правила, ови сапутници доживљавају преобразбу, главни јунак упознаје своју ћуд, и на крају престане лагати себе, признаје да је то ипак његов избор, бијег од живота који га гуши, његова нарав.
Порука серије је снажна, наравно увијек ту иде питање, да ли је вриједило.
Глума врхунска, Брајана Кренстона сви рецезенти су (заслужено) хвалили, но комплетна глумачка екипа је добро одабрана, један врхунски ниво.
Дијалози у распону од добрих до прејаких.

И апсолутно одлична серија, код рангирања по мени најбољих и омиљених серија, неким другим ћу дати предност, не зато што ова има мана, него зато што више готивим и друге жанрове и другачији приступ, но и за мене ово је једна од најбољих серија икад.

Back