Bratimljenje

Pošto mi truba spamuje temu, da ponovim čestitku, neće videti ljudi:-D

Citat:
Original postavio DellBoy-011
Sa zakašnjenjem svim radikalskim vernicima čestitam Kurban Bajram:grin:

Kurban bajram
Od Četvrtak, 20 Decembar 2007
Do Subota, 22 Decembar 2007

Kurban bajram (arap. عيد الأضحى Eid ul-Adha; turski: Kurban Bayramı) ili Hadži-bajram je Islamski praznik prinošenja žrtve, najznačajniji islamski blagdan. On dolazi dva mjeseca i deset dana nakon ramazana.
Za ovaj blagdan očevi i majke bogato daruju svoju djecu i najmlađu rodbinu, a žene pripremaju bogat objed za goste.
Muslimani Bajram dočekuju u svojim domovima, a u zoru odlaze u džamije na sabah-namaz, čekaju izlazak sunca i klanjaju bajram-namaz. Slijedi čestitanje. Zatim odlaze na groblja, te se potom vraćaju u svoje domove gdje su pripreme za žrtvu Kurbana po pravilima šerijata.

Pa ne smeta meni Maja samo nisam bas siguran da cu je "vecito trpeti " mozda jos jedan mandat ,jedino bi bio red da se uda vec jednom, a ne da gradjani pucaju svake nove godine stotine iljada ojra za njene valcere sa muzickim "zvezdama " na koje se potajno lozi.

Draga moja braco trenVntno sam na neodrecdjeno spVercen da ucestVuVem prilikom vaVse posJte i da vas onako braVtski i domacinski docekam kao vi mene....Nadam se da ce te me onako bravtski razumJeti.
Zato vam saljem ovu slik prilikom moje posJete kod vas...
Sa bratskim poVdraVom iz srBskog Haga

Vas Al-Bu Seki

304499263_1f1c2addba.jpg

Back