Бранко Пешић или Драган Ђилас

bilja3003

Primećen član
Poruka
602
На страну партијске симпатије и лепљење етикета, сви знамо ко је био Бранко Пешић и ко је Драган Ђилас. Или би требало да знамо, ко не зна нек' одшета до другог топика z:mrgreen: ! Дакле, питање гласи: који од двојице горе поменутих градоначелника је више учинио за Београд - мислим у позитивном смислу z:hm: ?!

http://sr.wikipedia.org/sr/Бранко_Пешић
http://sr.wikipedia.org/sr/Драган_Ђилас

Branka Pesica ce tesko bilo ko da dostigne. Moze Djilas da ima neku sansu, ali o tome mozemo tek 2016. godine, kada prodje jos vremena, sada je jos rano.
'Aјмо овако, јесте друго време, јесу друге околности али:
За време два мандата Бранка Пешића изграђено је буквално пола Београда ( Мостарска петља, мост „Газела“, Теразијски тунел), усвојен је амбициозни план спуштања Београда на реке (Београд на Сави), изградње Београдског железничког чвора и Београдског метроа.. Између осталог, ушао је у легенду тиме што је Београд и његове буџете спашавао од Брозовог бонапартистичког лудила саботирајући његове сумануте идеје попут оне да Сава-центар буде тунелом повезан са Дедињем.
Као млад, бавио се боксом и редовно је одлазио на бокс-мечеве на Ташмајдану.
Рођен у Земуну и до смрти је живео у породичној кући наслеђеној од оца.
Колико би још година Ђилас требало да буде градоначелник па да га запамтимо по бар једном добру z:cry: ?

То о заслугам Бранка Пешича за Београд је митоманија без икакве основе. Смешно је веровати да је, поготову у том систему, Бранко Пешић имао неке нарочите заслуге за остваривање тако великог пројекта као што је мост "Газела". О томе се, а пре свега о новцу, одлучивало на далеко вишим нивоима.

Осим тога, аутопут кроз Београд је урбанистички споран пројекат.

Што се метроа тиче, никад се није стигло даље од планова из простог разлога што су ти планови очито били нереални, а после Пешића су нови планови прављени још неколико пута. Слично важи и за железничку станицу. Једно је нацртати на папиру, а друго је спровести у дело. Осим тога, мислим да Пешић није имао везе са планом железничке станице, то датира из каснијег времена, ако се не варам.

Био је вешт демагог и то му је једина заједничка тачка са Ђиласом.

За мене иконични приказ Бранка Пешића јесте чувени обрачунполиције са студентима 1968. године, у тренуцима када се још не зна има ли мртвих Пешић долази да искаже забринутост због тога што је спаљено ватрогасно возило.

hehe, 2016... do tada će on imati već po koju godinu staža... :zskace:
nije mi samo jasno, čime taj čovek tebe inpresionira...

Radi - ona osobina koju skoro niko osim njega ne ispunjava. Ne mora da bude najlepsi, najrecitiji, naj... sta-ja-znam-sta... ali... radi. Njegovih 8 godina vladavine ce da bude oznaceno sa dva nova mosta, raznim preuredjenjima ulica, preuredjenjem Slavije, dosta novih skola i obdanista, pomoci penzionerima.

O mostu na Savi koji bi bio uzvodno od Gazele se pricalo ne znam ni ja koliko decenija... valjda od gradnje Gazele. I niko nije imao sposobnost da kaze "tu, tako".
Za kineski most je grad uradio znacajan posao. Da nije grad preuzeo PKB - pristupni putevi (tj. otkup zemlje za njih) bi kostali kao Svetog Petra kajgana. A ovako, gradska firma daje zemljiste - i sve je ok.
Ono sto sam video, sliku sta ce da urade sa Slavijom je sjajno. Neke slicne ideje sam ja imao vec neko vreme.
GSP je bio u minusu 4,5 milijardi, a sad je samo jednu.
Da napomenem da je i novi ulaz na Pancevac iz centra grada odlicno uradjen - to je cekalo 66 godina da bude uradjeno.

Uglavnom tako nekako... dosao neko ko radi. Tadic je izgubio zato sto je stao sa radom a samo pricao.

На страну партијске симпатије и лепљење етикета, сви знамо ко је био Бранко Пешић и ко је Драган Ђилас. Или би требало да знамо, ко не зна нек' одшета до другог топика z:mrgreen: ! Дакле, питање гласи: који од двојице горе поменутих градоначелника је више учинио за Београд - мислим у позитивном смислу z:hm: ?!

Samo neznalice mogu porediti Pešića i Đilasa !
Najuspešniji gradonačelnik u istoriji Beograda bio je Zemunac Branko Pešić !

То о заслугам Бранка Пешича за Београд је митоманија без икакве основе. Смешно је веровати да је, поготову у том систему, Бранко Пешић имао неке нарочите заслуге за остваривање тако великог пројекта као што је мост "Газела". О томе се, а пре свега о новцу, одлучивало на далеко вишим нивоима.

Осим тога, аутопут кроз Београд је урбанистички споран пројекат.

Што се метроа тиче, никад се није стигло даље од планова из простог разлога што су ти планови очито били нереални, а после Пешића су нови планови прављени још неколико пута. Слично важи и за железничку станицу. Једно је нацртати на папиру, а друго је спровести у дело. Осим тога, мислим да Пешић није имао везе са планом железничке станице, то датира из каснијег времена, ако се не варам.

Био је вешт демагог и то му је једина заједничка тачка са Ђиласом.

За мене иконични приказ Бранка Пешића јесте чувени обрачунполиције са студентима 1968. године, у тренуцима када се још не зна има ли мртвих Пешић долази да искаже забринутост због тога што је спаљено ватрогасно возило.
:lol:

@bilja 3003

Pogledaj koliko daleko se ide sa mitomanijom. Pripisuju mu se zasluge da je sprečio nekakvu Brozovui megalomansku ideju povezivanja Dedinja i Sava centra tunelom. Da zanemarimo smešnu priču da se suprotstavljao Brozu, Pešić za Broza nije bio ni buva na qrcu, ali u vreme kada je Sava centar počeo da se gradi Pešić već uveliko nije bio gradonačelnik niti se pitao o tome.

@Platin

Mos na Adi nema ama baš nikakve veze sa Đilasom jer je sve - od idejnog do konačnog rešenja, izbora lokacije, obezbeđivanja novca i izrade dinamičkog plana izgradnje bilo obavljeno pre nego što je izabran za gradonačelnika. Ako ima nečije zasluge, onda najviše Nenada Bogdanovića. Ali zato ima njegove krivice za kašnjenje. Do prošle godine je sve stizano u roku jer su tempiralii da stignu pre izbora, a sada su izbori prošli i petlja na Novom Beogradu koja je trebalo da bude gotova ovih dana nije završena i pitanje je kada će biti jer je ugovor potpisan sa slovenačkim preduzećem za koje se još tada znalo da je pred bankrotom.

Ni kineski most nema veze sa Đilasom. Reč je o projektu međudržavne saradnje koja daleko prevazilazi okvire jednog gradonačelnika. Što on voli da se razmeće kao da se most maltene pravi od njegovih para, to je druga stvar.

U pogledu Slavije, to je već ne znam koji divni crtež koji je napravljen povodom njene rekonstrukcije.

branko pesic naravno, on je bio gromada od coveka

A koji gradonačlenik je činio samo za Beograd a da se makar za kesicu zidarskog gita nije ogrebao da ne plati?

Ето управо горе поменути Бранко Пешић. За разлику од жутог шљама он и његова породица су били пре функције богатији него после :rtfm: Грех је уопште и да написани стоје један поред другог а камоли да се упоређују :think:

Ето управо горе поменути Бранко Пешић. За разлику од жутог шљама он и његова породица су били пре функције богатији него после :rtfm: Грех је уопште и да написани стоје један поред другог а камоли да се упоређују :think:
BRAVO ZA KOMENTAR!
UPOREDJIVATI NEUPOREDIVO JE SMESNO!

Back