Брак у Црној Гори ‘пукао’ после три сата због српске песме?

Poruka
18.999
Брак у Црној Гори ‘пукао’ после три сата због српске песме?

Када се умеша политика, и најрадоснији дан у животу може се за тили час претворити у кошмар. Управо то се догодило током свадбеног весеља у Никшићу.

Како преносе „Новости“, две породице, чију децу је спојила љубав, неочекивано су заратиле само због наручене песме „Српкиња је мене мајка родила“. Све се дешавало у Парохијском дому, након обављеног венчања, где је младенце чекала свадбена торта, која је, нажалост, остала нетакнута.

Прича се да је договор био да весеље прође без „националистичких“ песама, али је домаћину свадбе, свекру, прекипело када је прија два или три пута наручивала исту песму. Он је наводно упозорио присутне да је „доста тих песама, јер је ово Црна Гора“. Настало је комешање родбине и пријатеља, а револт је кулминирао када је брат младе устао, узео сестру за руке и извео је са весеља уз поруку – „хвала пријатељи“.

Нешто касније, несуђени свекар, ишчупао је музичарима каблове из утичница, говорећи: „Ви сте за све криви!“

– Ја певам оно што ми се наручи – одговорила је кратко певачица.

Драма двоје младенаца имала је наставак. Несрећна девојка побегла је до оближње цркве Светог Василија Острошког, села на степениште и дуго оплакивала пропали свадбени дан ком се само неколико сати пре радовала. Никшићани, ипак, верују да ће љубав надвисити поделе и да ће њих двоје у будућности срећу заједно градити.

После свадбеног краха, младенци су пошли својим кућама – на две стране. Иако се у Никшићу чуло да су се они већ после три сата брачног живота развели, „Новостима“ та прича није потврђена, али ни демантована.

Честити црногорски домаћини успешно су спречили инфилтрацију великосрпских хегемониста у њихову породицу.

Прича се да је договор био да весеље прође без „националистичких“ песама, али је домаћину свадбе, свекру, прекипело када је прија два или три пута наручивала исту песму. Он је наводно упозорио присутне да је „доста тих песама, јер је ово Црна Гора“.

И тај лик претерује. Није наручивала "Србијанка је мајка мене родила." Ваљда су права свих народа била једнако гарантована у свим социјалистичким републикама... из којих и данашња Србија и Црна Гора вуку државност.

Уместо да су лепо на свадби на ужас и жалост баба, кумова и родитеља (који би били несрећни) имали поп и рок музику они решили да имају народњаке и сада су сви несрећни и младенци, и бабе, и кумови и родитељи...

И тај лик претерује. Није наручивала "Србијанка је мајка мене родила." Ваљда су права свих народа била једнако гарантована у свим социјалистичким републикама... из којих и данашња Србија и Црна Гора вуку државност.

Znamo da svatovi ne misle nista lose i da imaju pravo da vole svoj narod al danas je linija zla i dobra povucena. Oni su na onoj NATO-strani a mi na strani slobodnog sveta. Da je ta pesma zapevana u Moskvi, i rusi bi ustali i zajedno sa nama zapevali..........ovako, nemos da na NATO teritoriji pevas pesmu iz slobodnog sveta. Ima tamo cenzura i moras paziti.

Колега Лигамент, цениш да је свекар из старе Зеленашке породице?
Više naginjem da je fake news :D

Ali ako je istina, onda glasam za to da je iz komunističke porodice, sa posebnim osvrtom da je organizovanje svadbe jeftinije u Parohijskom domu, pa biće da zbog toga nisu odbili da daju pare faktoru nestabilnosti u CG tj. Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi.

А шта, да је наручивала Србијанку, онда би овакво понашање било у реду? Па који клинац онда раде све те гомиле Црногораца по Србији?

Back