Brak/sta se zapravo potpisuje kod matichara ili u crkvi?

Lu i i ja smo svirali zajedno, postali smo najbolji prijatelji i srodne duše. Putovali smo zajedno, slušali jedno drugo, kritikovali radove jedno drugoga, učili smo zajedno (lov na leptire, meditacija, kajak ). Izmišljali smo glupe viceve, prestajali smo da pušimo dvadesetak puta, svađali smo se, naučili smo da držimo dah pod vodom, išli smo u Afriku, pevali smo operu u liftovima, sklapali smo neobična prijateljstva, pratili jedno drugo kad god smo mogli, uzeli smo jednog slatkog psa koji svira klavir, pored zasebnih stanova imali smo zajedničku kuću, čuvali smo i voleli jedno drugo. Stalno smo išli na koncerte i predstave i gledala sam ga kako je voleo i cenio druge umetnike i muzičare. Uvek je bio tako velikodušan. Znao je koliko je teško baviti se umetnošću. Voleli smo svoj život u Vest Vilidžu i svoje prijatelje i sve u svemu radili smo najbolje što smo mogli.

Kao i mnogi parovi, nezavisno jedno od drugog smo osmislili način, uključujući strategije i ponekad kompromise, kako da budemo u paru. Ponekad smo gubili vise nego što smo mogli da damo, ili smo se previše odricali ili osećali napušteno. Ponekad bismo se jako naljutili. Međutim, čak i kada sam bila ljuta, nikada mi nije bilo dosadno. Naučili smo da oprostimo jedno drugom. I nekako, tokom dvadesetijedne godine naš um i naša srca su se isprepleli.

Bilo je proleće 2008. i šetala sam se negde u Kaliforniji samosažaljevajući se i pričajući sa Luom. “Ima toliko mnogo stvari koje nikada nisam uradila a koje želim da uradim”, rekla sam mu.

“Kao šta?”

“Znaš, nikad nisam naučila nemački. nisam studirali fiziku, nisam se udala.”

“A zašto se ne bismo venčali?”, pitao je. “Hajde da se sretnemo na pola puta. Doćiću u Kolorado. Može sutra ? »

“Ne znam. Ne misliš da je to isuviše brzo?”

“Ne, ne mislim.”

I tako, sledećeg dana smo se našli u Boulderu u Koloradu i venčali smo se u dvorištu iza kuće našeg prijatelja. Bila je to subota i nosili smo staru subotnju garderobu. Imala sam nastup odmah posle ceremonije i to je bilo u redu. (Brak dva muzičara je kao brak dva advokata. Kada kažeš “Moram da radim u studiju do tri ujutru” ili moram da otkažem sve planove zbog jednog slučaja – znaš šta to znači i niko se ne ljuti .)

Pretpostavljam da ima mnogo načina da se dvoje venčaju. Neki se žene ljudima koje nedovoljno poznaju i to može da traje takođe. Kada oženiš svog dugogodišnjeg najboljeg prijatelja, trebalo bi da za to postoji neko drugo ime. Ono što me je najviše iznenadilo u vezi sa brakom je način na koji nam se promenilo vreme. Isto tako je stvorilo jednu vrstu potpuno nove nežnosti. Da parafraziram velikog Vilija Nelsona « Devedeset posto ljudi na svetu završi sa pogrešnom osobom. To je ono što okreće džuboks.” Luov džuboks je okretala ljubav i mnoge druge stvari takođe – lepota, bol, istorija, hrabrost, misterija.

Laurie+Anderson++And+Lou+Reed.jpg

:zaljubljena:

drugarčiću, ne lupkaj. ovo je lepo opisan partnerski odnos dvoje ljudi, nebitno što su poznate ličnosti i ko je od čega umro.
meni se svidela pričica, podsetila me je na nešto jako jako bitno. nešto što ima puno veću važnost od trenutne fascinacije i kratkoročne zanesenosti zasnovane na lažnim predstavama i idealizaciji...tačnije, ima ovo veze sa nečim vrlo ličnim, ali je i objektivno veoma lep primer:)

ah..opet ja i moj retro ukus.
brus mi nije baš u top 10, ali kad vidim kako dedek danas izgleda, zahvalna sam na postojanju američke r'n'r plastic surgery industrije.
svim pevačima koje sam gotivila kao curica, danas bih bez razmišljanja dala...svoj nevini lakat:zaljubljena:
ok, ne baš svima... s mick jagger-om bih mogla popit pivo..ali samo to:lol:

dakle, jedna stara brusspringstinovska za ugodno veče:)

Poslednja izmena:
http://www.mondo.rs/a631957/Info/Ex-Yu/Hrvati-idu-na-referendum-brak-su-zena-i-muskarac.html

Hrvati idu na referendum - brak su žena i muškarac

Građani Hrvatske će 1. decembra odlučivati na referendumu o tome da li žele da se Ustavom brak definiše kao zajednica žene i muškarca, odlučio je danas Sabor Hrvatske.
:rotf:

evo primera kako će država da se nametne kao spasiteljica porodičnih i tradicionalnlin vrednosti.
što se oni više upliću svojim nebulozama, ljudi sve racionalnije i sa gnušanjem odbacuju te prosere.

ako ovo ikad zaživi kod nas, kako biste se izjasnili?
ja bih , uprkos svojim patrijarhalnim nazorima glasala protiv jer mi je pun curac državnog diktata koji je u svakom svom zakonskom segmentu sve više i više protiv slobode pojedinca,
čuj sloboda, hahaha:neutral:

aha, znači tako!

http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/Ozeni-Madjaricu-za-zelene-karte.lt.html

Srbija
Oženi se Mađaricom zbog „zelene karte”

Vlasti severnog suseda ispituju fiktivne brakove koje sklapaju neveste iz Mađarske i mladoženje iz Srbije, radi dobijanja radne dozvole u nekoj od zemalja EU

:lol:

meni ovo zvuči kao odlična biznis ideja.
imam nekih neudatih rođaka i poznanica sa hrvatskim pasošem, a imam i dve..ne , tri razvedene drugarice u kanadi i jednu u australiji.. pa ako ima ko od momaka da je zainteresovan...:lol:

eto, još malo o fckn braku.
jeste, smučilo nam se svima (meni ponajviše) al nemoj da mi je neko dok se ne vratim večeras sjeb'o temu:rtfm:

aha, znači tako!

http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/Ozeni-Madjaricu-za-zelene-karte.lt.html

meni ovo zvuči kao odlična biznis ideja.
imam nekih neudatih rođaka i poznanica sa hrvatskim pasošem, a imam i dve..ne , tri razvedene drugarice u kanadi i jednu u australiji.. pa ako ima ko od momaka da je zainteresovan...:lol:

eto, još malo o fckn braku.
jeste, smučilo nam se svima (meni ponajviše) al nemoj da mi je neko dok se ne vratim večeras sjeb'o temu:rtfm:

too bre brate konacno nesto konkretno a ne neke razbusene a nema pas zasta da ih ujede a traze zahtevaju da im se udovoljava....curac malo

too bre brate konacno nesto konkretno a ne neke razbusene a nema pas zasta da ih ujede a traze zahtevaju da im se udovoljava....curac malo

pa nemaju ni ove, ali nude mogućnost dobijanja državljanstva.
brak je kupoprodaja, interes, račun...žalosno je da su nam mehanizmi za odlazak iz ove zemlje svedeni na takve postupke.
ljudi se više ne mogu probiti ni strukom, obrazovanjem, tetkom koja šalje garanciju..ništa više ne pomaže osim braka, fiktivnog, ali eto vidiš, ipak moćnog "sredstva" ostvarivanja ličnog prosperiteta.

pa nemaju ni ove, ali nude mogućnost dobijanja državljanstva.
brak je kupoprodaja, interes, račun...žalosno je da su nam mehanizmi za odlazak iz ove zemlje svedeni na takve postupke.
ljudi se više ne mogu probiti ni strukom, obrazovanjem, tetkom koja šalje garanciju..ništa više ne pomaže osim braka, fiktivnog, ali eto vidiš, ipak moćnog "sredstva" ostvarivanja ličnog prosperiteta.
brak je uvek bio neka vrsta interesa i u stara vremena ...posle su zene izmislile ljubav da im se dubi na glavi za nista...
eto ima nade i za polovnjace ali morace da sponzorisu....

brak je uvek bio neka vrsta interesa i u stara vremena ...posle su zene izmislile ljubav da im se dubi na glavi za nista...
eto ima nade i za polovnjace ali morace da sponzorisu....

kizo, mislim da su u ovoj ekonomskoj situaciji neuporedivo očajniji momci koji žele van iz srbije nego belosvetske polovnjače...ovde oni plaćaju njima, a ne obrnuto.
jesi čitao...za brak sa mađaricom tarifa je od 500 do dve hiljade evra.

Back