Brak sa rastavljenim-ima 2 dece

Ni ti se nemoj praviti pametan, jer možda se baš to tebi desi, možda oženiš ženu sa dvoje tuđe dece, pa ćemo videti kako ćeš reagirati.

Kao prvo: ne zovu se modelatori nego moderatori. Već su mi obrisali postove koji tebi iz nekog razloga smetaju.Ali nažalost, postovi iste sadržine su se kasnije pojavili i to od strane drugih moderatora.
Kao drugo: lično ti si otvorila obe teme i iznela te podatke o svom privatnom životu.Ovo je forum gde ljudi iznose svoje mišljenje.Nisi valjda očekivala da će pisati samo oni koji odobravaju tvoje stavove.Ako ne možeš da podneseš kritiku, nisi trebala otvarati temu.Mogla si sa nekim da razmeniš mišljenje i preko PP.
kao treće: ako oženim neku ženu sa dvoje dece (mala verovatnoća jer već imam svoju) onda to neće biti tuđa deca već i moja.I usvojena deca biološki su tuđa...da li su ona deca druge vrste? Šta je sa hraniteljskim porodicama? Ej bre, to su deca, nisu teret i problem.

Jel moze jedan strucan odgovor ako nije problem. Sta da radi otac koji sest godina placa alimentaciju, redovno, cak i vise nego sto treba a bivsa zena ne dozvoljava nikakav kontakt ocu sa detetom, cak kad se sretnu na ulici dete ni zdravo ne kaze.
Kakva prava ima tu otac?
Trazio je misljenje od Centra za socijalni rad, gde su svi bili grupno na razgovoru i gde je psiholog, ili psihijatar konstatovao da ta zena nije normalna i ne zna kako dalje da ga uputi.
Gde su tu oceva prava?
Mozda nije tema, ali sta raditi?
Тај отац треба да се обрати Центру за социјални рад и да тражи да му они ОБЕЗБЕДЕ да виђа децу онолико колико пише у пресуди о разводу брака!!!
Центар је дужан то да уради, макар и по цену да натера мајку да децу доводи у центар да се тамо виђају са оцем...и да он пријављује Центру сваки пут када дође по децу , а мајка их не да...а затим да тражи да се покрене поступак против ње јер не испуњава свој део обавеза према пресуди о разводу! Чак, колико знам, може доћи и до тога да мајка мора да плати казну због тога....али толико у детаље већ нисам упућена....
Центар има и ПРАВНИКЕ, не само психологе и психијатре....;)

Moguće da sam prevideo da je napisala da žive u zajednici.:think:Ali to ne menja bljutav utisak koja je ostavila postovima u obe svoje teme.

Па сад... Ја сам разцедена годинама. отац плаћа алиментацију за двоје деце - 40% од плате...и само то и ништа више! Нити сам икада тражила да им нешто купи, нити је он то икада чинио (сем поклона за рођендан)...и не видим никакав проблем у томе.

У случају постављачице - ако њен будући муж већ има лепу плату (а самим тим деца добијају велику алиментацију) не видим зашто би он морао да плаћа СВЕ дечије потребе (мимо алиментације)!? Па није само отац дужан да се финансијски стара о деци, где је ту мајка и њен део лове која иде на децу???

U svakom slucaju kad nema ljubavi dobra je i kompenzacija, koja sekira tu drugu starnu. :manikir:
Zato je postavljacici bolje da ne ulazi u brak sa tim covekom, jer cak i da majka nista sada ne zahteva od oca, kao sto rekoh deca rastu i traze, ako ne dobiju uzece sudskim putem:novac, imovinu.......

Како ће му деца узети имовину???
Не капирам???
Отац редовно плаћа алиметацију, и по закону није дужан да да динар преко тога!

Не капирам???

Ono sto posle njega zakonski pripada njima, a moguce je da i to postavljacici teme bude problem ili njenoj deci. Kako ona pise meni licno izgleda da ce tu biti problema i da nijedna strana nece pokazati toleranciju prema onoj drugoj.

Не капирам???
evo ga...
Davanje alimentacije je problem jer će manje ostati u nasoj kuci, ali sa time sam se vec pomirila, ali nisam sa tim da ona vec nagovara decu da im tata kupuje i druge stvari i daje pare, šta on naravno radi. Pa kojoj to ne bi smetalo?

Не, Хармони, на овај пост сам реаговала ;):

U svakom slucaju kad nema ljubavi dobra je i kompenzacija, koja sekira tu drugu starnu. :manikir:
Zato je postavljacici bolje da ne ulazi u brak sa tim covekom, jer cak i da majka nista sada ne zahteva od oca, kao sto rekoh deca rastu i traze, ako ne dobiju uzece sudskim putem:novac, imovinu.......

Ono sto posle njega zakonski pripada njima, a moguce je da i to postavljacici teme bude problem ili njenoj deci. Kako ona pise meni licno izgleda da ce tu biti problema i da nijedna strana nece pokazati toleranciju prema onoj drugoj.

Па, неће вада ''узети'' некоме нешто (после смрти оца), него ће наследити....оно што им по закону припада....

Па, неће вада ''узети'' некоме нешто (после смрти оца), него ће наследити....оно што им по закону припада....

Moze ona to da dozivi kao otimanje. :lol:
Sve sam lepo rekla i kako vidim razvoj situacije.
Realno ako njoj zasmeta alimentacija i otac ipak odluci da je i njemu previse da im daje i sve to zavrsi na sudu, moze tu i da se ispituje ko sta ima, kakvi su uslovi zivota kome itd.
Bili svi coporativno u sudnici- tragikomedija.:lol:

Па сад... Ја сам разцедена годинама. отац плаћа алиментацију за двоје деце - 40% од плате...и само то и ништа више! Нити сам икада тражила да им нешто купи, нити је он то икада чинио (сем поклона за рођендан)...и не видим никакав проблем у томе.

У случају постављачице - ако њен будући муж већ има лепу плату (а самим тим деца добијају велику алиментацију) не видим зашто би он морао да плаћа СВЕ дечије потребе (мимо алиментације)!? Па није само отац дужан да се финансијски стара о деци, где је ту мајка и њен део лове која иде на децу???

Ne vidim ni ja problem u tome.Problem bih video kad bi se pojavila na forumu (hipotetički) žena tvog bivšeg muža sa pričom da vaša deca uzimaju iz usta njenoj još nerođenoj deci.A da si ti ta veštica koja je odgovorna za to, razmažena si, nećeš da zapneš i zarađuješ.A uz sve to, namerno im potkopavaš sreću.Mala greška...ne žena nego devojka, koja još nije sigurna dal da se uda za njega.A da ne spominjem prvu temu na Lj&S.
Niko nije rekao da je otac dužan da plaća mimo alimentacije.Očigledno da taj čovek voli svoju decu i da želi da im priušti nešto više od zakonskog minimuma.Njegova žena nije zaposlena.Čitamo verziju da to radi namerno.A ona nije u stanju da išta kaže u svoju odbranu.:roll:

Ne vidim ni ja problem u tome.Problem bih video kad bi se pojavila na forumu (hipotetički) žena tvog bivšeg muža sa pričom da vaša deca uzimaju iz usta njenoj još nerođenoj deci.A da si ti ta veštica koja je odgovorna za to, razmažena si, nećeš da zapneš i zarađuješ.A uz sve to, namerno im potkopavaš sreću.Mala greška...ne žena nego devojka, koja još nije sigurna dal da se uda za njega.A da ne spominjem prvu temu na Lj&S.
Niko nije rekao da je otac dužan da plaća mimo alimentacije.Očigledno da taj čovek voli svoju decu i da želi da im priušti nešto više od zakonskog minimuma.Njegova žena nije zaposlena.Čitamo verziju da to radi namerno.A ona nije u stanju da išta kaže u svoju odbranu.:roll:

krenula sam i sama napisati ovo.
postavljacica je ispricala svoju verziju... e sad da li je bivsa zena vjestica ili je muz taj koji je bio problem? mozda je on podpalio tom pricom kako ce im sve uzeti iz samo njemu znanog razloga..
mislim, zena prica ono sto je njoj plasirano iskljucivo od jedne strane tj od covjeka kojeg voli...
zato mi je prica malo besmislena.

krenula sam i sama napisati ovo.
postavljacica je ispricala svoju verziju... e sad da li je bivsa zena vjestica ili je muz taj koji je bio problem? mozda je on podpalio tom pricom kako ce im sve uzeti iz samo njemu znanog razloga..
mislim, zena prica ono sto je njoj plasirano iskljucivo od jedne strane tj od covjeka kojeg voli...
zato mi je prica malo besmislena.

Ne znam, sve je moguce...ja pricam iz svog ugla, kao sto sam vec rekla, bila sam u vezi sa razvedenim muskarcem, koji je bukvalno sve, ali bas sve kupovao deci, placao alimentaciju, kupovao knjige, garderobu, placao kurseve, ekskurzije... bas sve...a bivsa je zaposlena, ali non-stop kuka kako nema para, njemu zao svoje dece, jer dok su bili u braku deca su sve imala (opet zahvaljujuci njemu)...Kada je stariji sin upisao srednju skolu, u drugom gradu, sto je podrazumevalo i vece troskove, on (bivsi ) otisao je da razgovara sa njom u vezi svih tih troskova, ona je rekla da ona nema para i da ne mora on da ide tamo negde da se skoluje kad ima skolu i tu, sta ima on da se glupira i skoluje tamo negde... I dete je upisalo skolu tamo gde je htelo, zahvaljujuci ocu naravno a ona dinar nije dala za to skolovanje...

Hvala svima na odgovorima i savetima.
Hellen u brzini sam zaboravila da napisem da je nakon svih tih odlazaka u Centar, konsultovan i pravnik koji je rekao da otac moze da tuzi majku i da ostvari svoja prava iz resenja o razvodu braka a to je vidjanje na dve nedelje za vikend. Problem koji je mnogo dublji je cinjenica da kad je dete bilo malo, otac je svake druge nedelje dolazio do kapije gde dete zivi, da uzme dete na vikend, ali ga majka nije pustala unutra, nego izvodila dete i pricala - evo doso ti tata da te vodi, ako hoces ti idi sa njim, ali te je on ostavio ( na to sam mislila kad sam rekla da majka ima osnovnu skolu, nikakva zavist, u pitanju, jer da je malo pametnija nikad nesto tako ne bi govorila, i znala bi da je za dete najbolje da vidja i oca. Na kraju sa njim je i napravila to dete, tad je bio dobar.). Dete bi vristalo, normalno nije htelo ni da pruzi ruku ocu kroz zatvorenu kapiju i bezalo u kucu. Posle je usledilo obracanje Centru i cela ta prica. Poenta je kako uticati na to dete kad ono ima stav da ne zeli da ga vidja, Sud to moze urediti ali da li je pametno prisiljavati dete na ono na sta ono nece.

Hvala svima na odgovorima i savetima.
Hellen u brzini sam zaboravila da napisem da je nakon svih tih odlazaka u Centar, konsultovan i pravnik koji je rekao da otac moze da tuzi majku i da ostvari svoja prava iz resenja o razvodu braka a to je vidjanje na dve nedelje za vikend. Problem koji je mnogo dublji je cinjenica da kad je dete bilo malo, otac je svake druge nedelje dolazio do kapije gde dete zivi, da uzme dete na vikend, ali ga majka nije pustala unutra, nego izvodila dete i pricala - evo doso ti tata da te vodi, ako hoces ti idi sa njim, ali te je on ostavio ( na to sam mislila kad sam rekla da majka ima osnovnu skolu, nikakva zavist, u pitanju, jer da je malo pametnija nikad nesto tako ne bi govorila, i znala bi da je za dete najbolje da vidja i oca. Na kraju sa njim je i napravila to dete, tad je bio dobar.). Dete bi vristalo, normalno nije htelo ni da pruzi ruku ocu kroz zatvorenu kapiju i bezalo u kucu. Posle je usledilo obracanje Centru i cela ta prica. Poenta je kako uticati na to dete kad ono ima stav da ne zeli da ga vidja, Sud to moze urediti ali da li je pametno prisiljavati dete na ono na sta ono nece.

Па, није то да ''дете неће'' него је тако научено, тако условљено...
Зато треба центар више да се активира. У таквим случајевима може да се организује следеће (а то је и пракса, колико сам информисана)
- да социјални радник дође по дете, и да отав буде са дететом у присуству социјалног радника
- да мајка има обавезу да дете доведе у центар (најчешће у поподневним сатима) и да тамо чека у једној просторији док је отац са децом и педагогом-психологом-социјалним радником у другој просторији...

Тако се ствара могућност да неко од стручних људи из центра (неко од наведених) посредује у контакту отац-дете, док се не успостави поверење детета према оцу....

Odgovor na tvoje pitanje lezi u tome sta ti mislis o karakteru svog buduceg.
Ocigledno imas sumnje u njegove procene, ocigledno imas sumnje i u vlastitu snagu da se izboris sa onim sto pretpostavljas da ce ti se dogadjati.
Pa, lepo, dogadjace ti se. Rodjeno dete ce ti, u besu, reci - mama, mrzim te. Dete koje nije tvoje takodje.
Razmisli koliko ste vas dvoje cvrsta zajednica, koliko te postuje, koliko je stabilan.
Sve zavisi od njega, a ne od same dece. Ona nece praviti razdor izmedju vas dvoje, cak i ako to njihova majka bude zelela, ako je tvoj buduci jaka i stabilna osoba.
Meni se cini da ti u njega sumnjas.
A sva deca su mali andjeli.

Ni ti se nemoj praviti pametan, jer možda se baš to tebi desi, možda oženiš ženu sa dvoje tuđe dece, pa ćemo videti kako ćeš reagirati.

Sa dvoje "tuđe" dece... :)

Nekako kontam da ako voliš tu ženu/čoveka, voliš i njegovu decu, ne pokušavaš da ga odvojiš od njih. Sve drugo je čist sebčluk.

Ti po zakonu imaš pravo viđati dete. Žali se sudu. Stvarno ima svakakvih bivših žena koje se preko dece osvećuju bivšim muževima.

Ne zaboravi da se isto sutra može desiti tebi. :)
Koplja se uglavnom lome preko dece, na žalost... sumnjam da bi ijedna majka namerno povređivala svoju decu... sveteći se ocu. Možda iz tvog ugla tako izgleda... jer si pristrasna.
Misli li iko na tu decu.... ili jok?

Da li da se upuštam to? Volim ga i on mene. Njegova deca su mu na prvom mestu. Bojim se da ce bivša maniplisati sa njime zbog dece. Tu se javljaju mnogi problemi, davanje alimentacije, bivša (problematična )žena.Zaprosio me je, šta uraditi?
Dal neko ima iskustva takve vrste?

Naravno da treba biti privrzen svojoj deci-to ti govori da je valjan covek;)
Ti moras rascistiti sa sobom da li si u stanju voleti njegovu decu,pribliziti im se i biti spremna na to da ce te mozda odbacivati.Ne mora biti tako,ali je moguce.Uz dobar dogovor sa njim i korektan nastup sve moze biti u redu.
Moj muz ima cerku iz prvog braka.Udovac je.
Bila sam spremna da zavolim njegovu cerku kao svoju-i zaista je volim svim srcem kao i naseg sina.
Oboje ih smatram svojom decom.Ne zahtevam od nje da me gleda kao majku,vec kao prijatelja.Kao osobu koja nju voli i zeli joj najbolje,kao majku svog brata i zenu koja voli njenog oca.
Dobro se slazemo,nisam ljubomorna kada govori o svojoj pokojnoj majci sa svojim ocem ili zeli samnom da razgovara o tome.Niti,ne daj Boze pokusavam da suzbijem uspomenu na nju.
Strasno je to sto se desilo njoj,jako rano je ostala bez mame:sad2:
Ali...ja sam to tako prihvatila,ti prvo zbog sebe,pa zbog svoje veze trebas sebe preispitati da li mozes-ako ne,nemoj komplikovati sebi i njemu zivot.
U svakom slucaju ov je moja prica i moj uopsten savet.Ne znam vas odnos,ne znam kako tvoj covek gleda na sve to-ali nadam se da sam bar malo pomogla;)

Back