Brak između rođaka da ili ne?

LjubišaM64

Početnik
Poruka
28
Ovo je izuzetno osetljiva tema i kod nas se ne govori o tome, kao da i ne postoji. Međutim, ovo je realnost i postoji. Procenat zastupljenosti ovakvih brakova je različit u različitim društvima, a kod nas nema zvaničnih podataka i to je obavijeno velom tajni (tabu tema).
Postoje neke društvene zajednice koje čak favorizuju brakove u srodstvu zbog ’’čiste krvi’’, međutim ovakav brakovi mogu imati negativne posledice.
Zašto nije dobar brak između rođaka?

Ja sam citao da se u brakovima koji su povezani ikakvim krvnim srodstvom ne znam tacno do koliko koljena unazad,da ne pricamo o rodjacima nego i mnogo dalje,neki supruznici cak i ne znaju da se povezani preko ko zna kojeg koljena,radjaju se djeca sa svakakvim hendikepima i anomalijama

Ovo je izuzetno osetljiva tema i kod nas se ne govori o tome, kao da i ne postoji. Međutim, ovo je realnost i postoji. Procenat zastupljenosti ovakvih brakova je različit u različitim društvima, a kod nas nema zvaničnih podataka i to je obavijeno velom tajni (tabu tema).
Postoje neke društvene zajednice koje čak favorizuju brakove u srodstvu zbog ’’čiste krvi’’, međutim ovakav brakovi mogu imati negativne posledice.

u turaka se forsirao takav brak i u zatucanim djelovima turske i dalje se forsira

moderni turci sami donesu odluku koga ce da zene ili za koga ce da se udavaju i sve cese biraju partnere koji im nisu nishta po krvnoj liniji

chisto zbog toga jer zele da rode zdravo potomstvo

kolko se ja sjecham u nashem narodu je to tek dozvoljeno uz bozij blagoslov posle sedmog koljena (ako se nevaram)

Ja cuo da fizicke posledice se desavaju izmedju brata i sestre za rodjake jos nisam cuo da imaju decu sa deformitetom ..posto eto zivim u zemlji gde se rodjaci i dan danas uzimaju i vidim sve to jaki pametni vitki svi po najvecim firmama i drzavnici ....kod nas je veca bruka od bilo koje druge posledice
Svako radi sta mu se cefne na kraju krajeva ...u kini jedu pse :eek:

Posledice

images

images

images

images

images

Ja cuo da fizicke posledice se desavaju izmedju brata i sestre za rodjake jos nisam cuo da imaju decu sa deformitetom ..posto eto zivim u zemlji gde se rodjaci i dan danas uzimaju i vidim sve to jaki pametni vitki svi po najvecim firmama i drzavnici ....kod nas je veca bruka od bilo koje druge posledice

ti to sad hotjesh da kazhesh da nema nikakvih deformiteta?

ajde dokazhi al molem te da uzmesh i onu decu u svoju prichu koja se drzhe zakljuchana u avliji

To je bolesno da bolesnije ne može biti. U nekim društvima je to vekovima praktikovano ( uglavnom kod katolika,npr.kod Hrvata). Oni svoju braću i sestre od tetke ili strica i ne zovu brat ili sestra,već rođak ili rodica, a to je već znak da je moguć i brak . Komunizam je to većinom zakonski zaustavio pa verujem da je danas toga i kod njih mnogo manje.

Mi Srbi možemo biti ponosni na svoj narod sa te strane. Naši stari su jasno znali da nikakva rodbinska mešanja nisu dozvoljena . Čak su i kumovska zabranjena iako nema krvnog srodstva. To je smanjilo rizik od rađanja degenerika i nije ni čudo što je naš narod toliko vitalan.

A zato su francuzi tako ružni i ljigavi :D

Back