Brak i odvojenost partnera

NewBalance

Obećava
Banovan
Poruka
60
Nakon duzeg vremena koje ste proveli u inostranstvu na privremenom radu vratite se kuci i nekako se uklopite u porodicu supruga se navikne na vas takodje i djeca medjutim opet odlazite i vracate se da bi ste ponovo uklopili u porodicu i tako u nedogled.Da li vas svi dozivljavaju samo kroz novac i posmatraju kroz tu prizmu.
Haj'mo sa savjetima o dolascima - odlascima
Molim ozbiljnu pricu :lol:

Nakon duzeg vremena koje ste proveli u inostranstvu na privremenom radu vratite se kuci i nekako se uklopite u porodicu supruga se navikne na vas takodje i djeca medjutim opet odlazite i vracate se da bi ste ponovo uklopili u porodicu i tako u nedogled.Da li vas svi dozivljavaju samo kroz novac i posmatraju kroz tu prizmu.
Haj'mo sa savjetima o dolascima - odlascima
Molim ozbiljnu pricu :lol:

Onaj ko radi novca ode SAM u inostranstvo da radi, mora biti spreman na neprijatna iznenadjenja.

"Nikad me ne ostavljaj samu kad neko svira" govorila je Desanka...

A neko uvek svira kada smo sami....

Nije najbitniji kvantitet vec kvalitet zajednicki provedenog vremena. Ima mnogo porodica koje su zajedno svakog dana pa opet daleko od toga da su srecne a postoje i roditelji cije prisustvo na decu utice kao so na ranu. Naravno da vi ne spadate u tu grupu ali sam sigurna da ako se volite i imate strpljenje za svoju decu, sve ce biti pravilno shvaceno a samim tim i situacije kad odlazite i dolazite lakse prihvacene.

Sto se tice odnosa u braku, ne verujem u ono da odsutnost velike ljubavi raspiruje a male gasi, odsutnost gasi svaku ljubav ali mnoge nikad ne izgasi do kraja tako da ce biti dovoljno povremeno vidjanje i lep odnos pun poverenja pa da se svaki put ljubav nanovo razbukta. Preljube jesu cesce kod parova koji su razdvojeni ali ima ih i kod drugih, stvar je poverenja.

Jednom sam bio na brodu radeći kao kadet. To mi je bio drugi put da sam malo duže na brodu, samo što sam taj put plovio po zapadnoj Evropi. Moram priznati da mi se mnogo dopalo. Međutim, kada sam jednom prilikom, pri kraju ture, rekao rusu kadetu kako mi se sviđa ovaj posao i da bih mogao još koji put to da ponovim, on me je samo onako ozbiljno pogledao i rekao "njet njet". Jednim vrlo tmurnim tonom mi je objasnio zašto to nije dobro, savetovao me je da se ženim i da ne pomislim više na tako nešto. Iz ove perspektive kada pogledam, čovek je bio potpuno u pravu.
Prvo, ja sam jedva čekao da se vratim kući, ali kada sam se vratio shvatio sam da su meni svi više nedostajali nego ja njima. To je i bilo logično. Svi su imali nekoga ovde, samo ja nisam imao nikog bližnjeg tamo.
Nadam se da sam ti barem delimično odgovorio na pitanje kroz ovu priču.

Onaj ko radi novca ode SAM u inostranstvo da radi, mora biti spreman na neprijatna iznenadjenja.

"Nikad me ne ostavljaj samu kad neko svira" govorila je Desanka...

A neko uvek svira kada smo sami....
Hm, dobro nije sada poenta u tome sto smo usamljeni, poenta je kako se prilagoditi rutiniranom nacinu zivotu ukucana kada sebe unesete u njihovu rutinu tu nastaju problemi oko sitnica koje se kasnije pretvore u medvjeda bez obzira na komunikaciju . Da li ste ikada primjetili da unosite nervozu svojim prisustvom na ostale clanove porodice. zna li uopste neko o cemu pokusavam da razvijem temu. Dakle povjerenja ima medju bracnim partnerima , vole se postuju, cjene jedno drugo i svjesni su donekele da moraju ispastati zbog visih ciljeva za njihovo dobro. Iskusenja su obostrana ali se odupiru tome znate na sta mislim. Hajde i manite se djecije price.

koga nema, bez njega se moze..
i tako se na zalost formira i zivot u toj porodici..
zato po povratku ta osoba i ima utisak da je visak, jer nije bila u prilici da deli svakodnevicu te porodice..
neko pored koga deca nisu odrasla,ne moze da ocekuje tretman ko roditelj koji ih je fizicki podigao..

koga nema, bez njega se moze..
i tako se na zalost formira i zivot u toj porodici..
zato po povratku ta osoba i ima utisak da je visak, jer nije bila u prilici da deli svakodnevicu te porodice..
neko pored koga deca nisu odrasla,ne moze da ocekuje tretman ko roditelj koji ih je fizicki podigao..

Moj otac je često bio odsutan.. nekad i po 6 meseci.
Ipak, kada bi se vratio, našoj sreći ne bi bilo kraja :D...uopšte se nikad nije osećalo "koga nema, bez njega se može"...
Opet, nikad ne bih volela da moj partner radi posao zbog koga bi bio puno van kuće.. nikako. Ali eto, kad su moji roditelji u pitanju, to je nekako funkcionisalo.

Moj otac je često bio odsutan.. nekad i po 6 meseci.
Ipak, kada bi se vratio, našoj sreći ne bi bilo kraja :D...uopšte se nikad nije osećalo "koga nema, bez njega se može"...
Opet, nikad ne bih volela da moj partner radi posao zbog koga bi bio puno van kuće.. nikako. Ali eto, kad su moji roditelji u pitanju, to je nekako funkcionisalo.

Исто тако је било и са мојима. Ја нисам такав тип, али ја потписујем да су се моји родитељи целог живота безгранично волели.
Да ли је то требало куд он, ту и породица, ја мислим да је требало.
Одсуствовања по неколико година или једном годишње, па тако по неколико деценија, су предуга, таква искуства не бих волео да имам.

Back