Brak bez zaljubljivanja

Koliko vas ovde se ozenilo ili udalo, a da mu se partner uopste ne svidja? Nikada vam se nije svidjao/svidjala, nikad niste bili zaljubljeni, pa cak ni na pocetku veze. Dakle uopste vas ne privlaci, jednostavno ste procenili da cete njega ili nju moci trpeti. Jel' se kajete ikad? Da li upraznjavate seks, i kako se naterate na to?

Uopste svidja i bez zaljubljivanja malo mi nepovezano..svaka mi se svidja ali nisam zaljubljen i pre bih se udo za takvu nego za neku koja bi me vozala kad zna da joj se moze

ako zelim da budem sa nekim onda je ljubav, izmedju ostalog, obavezna
ako zelim samo djete, onda je obavezno da bioloski otac bude mlad i zdrav i posluzi svrsi
nakon cega,
mogu da imam djete i ostatak zivota za prvu recenicu

I ja sam nekada tako razmisljala, ako da se desi da nikada ne pronadjem osobu sa kojom bih zelela da se 'skrasim' i da osnujem porodicu. Ali ni to mi nije dovoljno. Da li to dete zasluzuje samo jednog roditelja? Da li sam ja dovoljno jaka osoba da mu zamenim i oca i majku?

I da li je gori hladan brak i hladna postelja, problemi koji se nagomilavaju, od misa napravis slona kada ne volis drugu osobu, sitnice te nerviraju, a deca sve osecaju....

Koliko vas ovde se ozenilo ili udalo, a da mu se partner uopste ne svidja? Nikada vam se nije svidjao/svidjala, nikad niste bili zaljubljeni, pa cak ni na pocetku veze. Dakle uopste vas ne privlaci, jednostavno ste procenili da cete njega ili nju moci trpeti. Jel' se kajete ikad? Da li upraznjavate seks, i kako se naterate na to?

Ako mi se ne svidi i ne prodjem fazu zaljubljenosti, nikad necu ni biti sa tom osobom. E sad i u takvim situacijama se desi da ljubav nije filmska i da posle par godina ispadne to nije to i td..ali od starta znati da nemas emocije prema osobi sa kojom si a ulaziti u brak mi je apsurdno

Ako mi se ne svidi i ne prodjem fazu zaljubljenosti, nikad necu ni biti sa tom osobom. E sad i u takvim situacijama se desi da ljubav nije filmska i da posle par godina ispadne to nije to i td..ali od starta znati da nemas emocije prema osobi sa kojom si a ulaziti u brak mi je apsurdno

Slično razmišljamo. Ponekad pomislim da je priroda i stvorila zaljubljenost kao "mamac" kojim će ljude ugurati u brak i reprodukciju, izgleda da su se ljudi pokazali maštovitijima i od majčice prirode i pronašli i sami par dobrih razloga za ulazak u njega (strah od samoće, šta će selo reći, potreba za lakšim prebrođavanjem finansijskih nedaća itd)...Tu onda najviše dolaze do izražaja razlike u ljudskim temperamentima...oni strastveniji se zgražaju na svaki drugi razlog ulaska u brak osim ljubavi, flegme i hladnokrvni se iščuđavaju ovim prvima i ismijavaju ih)...i tako ukrug.

Nije zlo stupiti u brak ni zbog jednog od gore navedenih razloga, zlo biva kada se spoji dvoje ljudi koji nemaju iste poglede na brak, ljubav i život. Salamander koji može da živi samo u vatri i hladnokrvna žaba. Onda nastaje pakao.

Back