BRAK BEZ PAPIRA??????

Garancije za uspeh nema ni sa papirom, ni bez istog. Verovala sam da je papir samo formalnost. Lose iskustvo mi je pokazalo da nisam u pravu, a mozda je to bio samo sticaj okolnosti. Mislim da sve zavisi od obostrane volje, postvanja i ljubavi, bez obzira na papir.

Dezdemona:
BRAK BEZ PAPIRA - da ili ne? :confused: Prednosti i mane? Ja nisam udata 8-) , ali lično mislim da papir ne znači mnogo ako dvoje imaju dobar odnos. :smile: Volela bih da čujem vaša mišljenja i iskustva
ako nema dece sve jedno.
ako ima dece i zajednicke imovine sa papirom. da mu ne bi palo na pamet da zapali i ostavi me sa decom a da ne snosi bas nikakvu odgovornost za njih ili me zezne za nekretnine ili tako nesto.sto ne mora da znaci da ce sve biti uredu i sa papirom,ali pretpostavljam da ga je sa pravne strane lakse na to naterati u tom slucaju...

Па претпостављамо да би признао децу, значи, деца су заједничка и третирају се исто као и рођена у браку са папиром...
Међутим, за имовину је вероватно много теже, ако не могу да се договоре (а да су могли да се договоре остали би заједно) онда је много теже делити заједничку имовину без папира....јер опет то мора суд да реши...значи иста јебада...

Hellen:
Па претпостављамо да би признао децу, значи, деца су заједничка и третирају се исто као и рођена у браку са папиром...
Међутим, за имовину је вероватно много теже, ако не могу да се договоре (а да су могли да се договоре остали би заједно) онда је много теже делити заједничку имовину без папира....јер опет то мора суд да реши...значи иста јебада...
znam ali pretpostavljam da bi meni bilo lakse da znam da imam osnova da mu trazim odgovornost u slucaju da on odluci da se napravi lud ili jednostavno zapali.nekako mi to predstavlja sigurnost,sigurno bi neke stvari bile makar malo olaksane u slucaju razvoda,nesuglasica oko podele i slicno....
jbg,ja sam za zastitu svojih prava koliko god mogu,tako da bih ladno napravila i predbracni ugovor u svakom slucaju...sve je lepo dok ljubav cveta,ali kada nesto podje naopako,pa taj koga si do juce voleo najvise na svetu ce bez pardona biti sposoban da te zezne a ti neces biti svestan sta te je snaslo.

Да, па то и кажем. Када се растура брак без папира није ништа лакше и једноставније него када се растура брак са папиром (иако многи тако мисле)...чак је можда и компликованије (наравно, под условом да постоје заједничка деца и заједничка имовина).

Ovde se vidi da se još uvek veruje u brak.....znači nije baš tako strašno, bar se nadam...
Ja poznajem dedu od 72 god koji je skoro ceo život u vezi sa jednom bakicom, a nikad se nisu venčali jer kako kažu "brak ubija ljubav".

Hellen:
Па ако живе заједно толике године онда јесу у браку....само нису венчани.
Ma ne, ne žive zajedno, baš zbog toga da to ne bi bio brak, boje se da im "ne ubije ljubav."...oni se još zabavljaju - momak i devojka, i baš tako se ponašaju, izlaze, idu na more , u banje, itd., ali žive odvojeno

slazem se sa alya-om,i ja sam tradicionalna,mislim da treba imati nekoga i to i ozvanichiti.
jednom prilikom mi je otac rekao da je mnogo tuzno za roditelja gledati kako mu dete stari samo...mislite o tome.....
ja sam za brak,sa papirima,jer se mnogo drugachije gleda na osobu koja ima neshto na papiru i zivi sa nekim,i na osobu koja je zashla u neke godine bez igde ikoga....

recepcionerka:
slazem se sa alya-om,i ja sam tradicionalna,mislim da treba imati nekoga i to i ozvanichiti.
jednom prilikom mi je otac rekao da je mnogo tuzno za roditelja gledati kako mu dete stari samo...mislite o tome.....
ja sam za brak,sa papirima,jer se mnogo drugachije gleda na osobu koja ima neshto na papiru i zivi sa nekim,i na osobu koja je zashla u neke godine bez igde ikoga....
Sve OK, ali zašto mora da postoji papir? Ne mislim da treba zaći u godine bez igde ikoga, već imati nekoga sa ili bez papira nevažno je

Dezdemona:
Sve OK, ali zašto mora da postoji papir? Ne mislim da treba zaći u godine bez igde ikoga, već imati nekoga sa ili bez papira nevažno je

A sta fali papiru? Niko nije rekao, da mora...stvar licnog izbora...Brak ti je neke vrste dokaz ( sebi, okolini ), da je neko sebi izabrao osobu koju voli i sa njom zeli, da bude...

Brak ti je kao tacka na I, time "zaokupis" celu vezu i potvrdis svoj izbor...

alya:
A sta fali papiru? Niko nije rekao, da mora...stvar licnog izbora...Brak ti je neke vrste dokaz ( sebi, okolini ), da je neko sebi izabrao osobu koju voli i sa njom zeli, da bude...

Brak ti je kao tacka na I, time "zaokupis" celu vezu i potvrdis svoj izbor...
Ma slažem se ja, nemam ništa protiv papira, samo sam odgovorila Recepcionarki koja je rekla da je isključivo za brak sa papirom jer se bez njega drugačije gleda na osobu, e tu se ne slažem, ja ne gledam drugačije....

Back