BRACO VRACAJMO SE NAZAD

• Začetnik teme Začetnik teme RADOMIR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zemljaci korisna tema.Baš dobro sto sam je pročitao da razbijem neke iluzije.Ipak hoću da dođem jednom tamo ali čisto turistički,čuo sam da je mnogo lepo.
Nego moram Vam Gospodo Gastabajteri reći da je i ovde zahladnelo.Ušli su i ovde ti sektaši pa postajemo i mi truli zapad.Videćete kad dođete da nije to više ono kako je bilo kad ste krenuli kruhom za hlebom.Uplala nam CIA u sve pore društva pa će i ovde za koju godinu biti kao tamo.Obožavam našu domovinu ali suze mi krenu kad vidim šta se događa sa našom omladinom i klincima.Moga bih Vam napisati referat od 3 strane o sadašnjuoj SCG ali najbolje ćete razumeti kada dođete pa sami osetite atmosferu.
Zamoli bih Vas samo da tada iznesete svoje utiske i to baš u ovoj temi.Hvala i pozdrav :arrow:

P.S.Pre neki dan je umro i poslednji solunac neka mu je večna slava.

goodboy_bg:
E bre ljudi koj ste * bezali odavde a sad kukate,sunce tudjeg,neba,rodna gruda.bla.bla.bla.Ma zabole me za rodnu grudu kad bi samo znali koje je ovde *,ne bi ni pomosljali na povratak.Posebno posle izbora,RADIKALI SKORO POBEDILI!!!Koji smo mi narod kad glasamo za takve kretene!Ja zivim u Beogradu i on je najveca palanka trenutno u Srbiji.Ma ljudi sedite gde ste i radite,stvarajte i NE POMISLJAJTE NA POVRATAK. :evil:

Ne moze niko da razumije pravu istinu o zapadu dok ne dodje i sam ne vidi. Mi nismo bjezali bez razloga... Nismo imali izbora. Rat je nas prelijep zivot upropastio i vise nikad nece biti kao prije. :cry:

Ali vjeruj mi, mi koji smo na zapadu najbolje znamo kako je i ovdje a i kako je tamo posto smo vidjeli sve. Ja sam u Australiji, u Melburnu, vec 11 godina. Iz pocetka moji rodielji rade od 7 do 7 svaki dan, osim Nedeljom, da bi mi normalno zivili i da bi mogli odplatiti ogromne kredite. Zaradjujemo vise ali se i vise ovdje trosi a i pare manje vrijede. Cini mi se da vi u Jugi bolje zivite sa malo para nego mi. Kad sam bila na odmoru pre 4 mjeseca, svi super obuceni, najnovija moda. Svi izlaze svako vece. Stalno neko veselje. A ovdje ne pamtim zadnji put kad sam izasla. Nista se spontano ne desava. Da bi negdje izasla planiram danima unaprijed.
Ljudi ovdje su previse optereceni ne vaznim stvarima. Svi se takmice ko ce imati bolje auto, ljepsu kucu itd.. A da bi to kupili, zabiju se u fabrike po cjeo dan i rade ko kreteni. Ljudi su ovdje zrtve ovog sistema gdje svi lako davaju svoj zivot i srecu za materijalne gluposti.

Svi su ovdje izgubili dio sebe. Ja vise ni svoju majku ne mogu da prepoznam :( . Bila je nasmijana zena puna zivota i srece, sad je nervozna i ljuta. Odavno vec nisam vidjela pravi osmjeh na njenom licu. Necu da i moj zivot bude takav. Jos je ostalo 4 godine mog fakulteta pa sam onda slobodna da radim sta hocu :) I necu biti iskreno srecna sve dok ne sjednem na avion sa kartom u jednom pravcu.

Pjesma: PISMO MAJCI - EDO MAAJKA najbolje opisuje moja osjecanja i moje misljenje o zapadu. Molim te saslusajte.

CMOK

RADOMIR:
Pozdrav svim posetiocima.
Nedozvolite da vasa buduca pokoljenja neznaju ko su i odakle su.Nemamo pravo oduzeti im to.
Braco,dosli videli,pa hajde da se vracamo.Samo je jedna rodjena ZEMLJA SRBIJA I CRNA GORA!!!!!!
Nijedno sunce grejati nas nece,kao sto greje sunce zemlje svoje.
Pozdrav svima
Radomir Vidric
Melburn -Australija
Pomaze Bog!Posto si u Melburnu,hajde saznaj mi e-mail adresu od Vjekoslava Arnauta.Radio je sa mnom u R.Srpskoj i prije par godina je otisao u Australiju.
Do nedavno mi se javljao porukama preko mobilnog ali vec duze vrijeme se ne javlja.Da se nije sta desilo.Evo i broja>0061 4225 61 426.
Naravno to je broj kad zovem iz R.Srpske.Javi brate kad mozes.Hvala unapred

Поздрав свима, а нарочито Србима у расејању који имају жељу за повратком у отаџбину.

Као што рече Wizard32, није ово више она Србија на коју сте ви навикли. Неки други ветрови данас дувају Србијом. Ветрови НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА. Због тога смо, нажалост, постали слични тзв. Западу.

У Србији се све мање користи ЋИРИЛИЦА. Срби су на добром путу да изгубе своје писмо и језик. У Србији се годишње изврши око 200.000 АБОРТУСА! Срби су на најбољем путу да изумру. Србијом и даље влада КОМУНИЗАМ, додуше не као некада, али је и даље више него присутан. Срби ће, ако се овако настави, ускоро изгубити своју слободу! Срби су се одрекли БОГА. Иако, према званичним подацима, огроман број Срба највеће поверење има у Српску православну цркву, народ се није истински вратио својој вери и традицији. Србијом и даље влада неслога, и што је можда још трагичније - ПРИМИТИВИЗАМ. Никада у својој историји Срби нису били толико дрски, неваспитани, бесни, и никада нису толико штете себи наносили као што то данас чине.

Све су ово озбиљни проблеми с којима се Србија данас суочава. Наравно, ту су и материјални проблеми, али моје је уверење да је ДУХОВНИ ПРЕПОРОД кључ решења и за материјалне проблеме.

Ваш повратак у земљу би био користан само уколико сте спремни да заједно мењамо оно што је лоше. Србија је данас болесна, и треба јој помоћ. У противном, ако се вратите и прилагодите актуелном стању, нећете приметити битну разлику између живота на "Западу" и оног у Србији.

Нека Бог чува Србију!

Zaso se svi vracate u SRBIJU I CRNU GORU.
Moj komsija je zavrsio ovde fakultet otisao u AMERIKU. Plata mu je veca od 10.000 dolara!!! Dok je ziveo ovde vozio je caletovu ZASTAVU 101, a sada vozi MERCEDES S KLASU.

OZA ZEMLJA JE NAJBLESAVIJA ZEMLJA, USRANA ZEMLJA, GDE SAMO MAFIJASI, POLITICARI I LOPOVI IMAJU PARA. A NJIH NECE NIKO DA UHAPSI, POLITICARI KRADU TOLIKO KOLIKO MOGU, SVI BOGATASI SU PRITATELJI POLITICARA.

ZASTO SE KARIC TAKO OBOGATIO????????
BIO JE NAJBOLJI PRIJATELJ MILOSEVICA!!!!!!!

ZASTO JE NEKI SABACANIN DOBIO 49% BECEJSKE SOJARE??????
BIO JE RODAK DINDICA!!!!!!!!

ZASTO JE KOSTIC KUPIO 3 SECERANE ZA SAMO 9 EURA????????
BIO JE ISTO PRIJATELJ NEKIH POLITICARA!!!!!!!!

Company,
nemoj da padas u vatru. Istina je da se bogati u sprezi sa vlascu, ali tako je u svim zemljama sveta. I nije problem sto je tako. Samo treba stvoriti uslove (a to mogu bogati) da i onima koji nisu bogati bude lepo, da imaju poslove i pristojna primanja da mogu da izdrzavaju svoje porodice. Dakle ko od bogatih zeli da ulaze u Srbiji, to je pozitivno. Niko se nije obogatio od "postenog" rada. Pa nismo deca, toliko znamo. Ja vidim problem u tome sto Srbi ne podnose da je neko medju njima bogat, a oni licno nisu. Po tvojem e-mailu rekla bih da si u Madjarskoj. Zasto? A taj tvoj drug sto te laze da mu je mesecna plata (mozda je covek rekao godisnja)$10.000, to nije lepo od njega. Na tu platu treba da dodas jos 37-40 procenata porez, ispade da tvoj drug zaradjuje oko $200.000 godisnje, sto ovde u Americi tesko da imaju i sami vlasnici firmi. Vlasnik moje firme ina oko $130.000 godisnje.
A sto se jos nismo vratili, pa ne ide lako preseljenje. Treba prebaciti stvari, prodati kucu, otplatiti dugove, prebaciti papirologiju i racune, otkazati mesto boravka, izmenjati adrese, treba vremena i novca za sve to, pa u proseku uzme od 6 meseci do godinu ipo dana. A sigurno ima i onih koji su vec obavili. Ja znam dve porodice iz mog kraja. Niko nikoga ne nagovara ni da odlazi ni da se vraca. Mi, koji smo van ne zivimo u zabludi da je u Srbiji raj, ali bismo hteli da vama koji ste tamo kazemo da ni vi ne zivite u zabludi da je na zapadu raj. Raja nema, samo ima prijatnijih ili neprijatnijih sredina gde bi covek zeleo da provede svoje upisano vreme koji mnogi zovu zivot.

Vidi, sta sam nasao:

www.newyorkjobs.com

Pogledaj koliku platu imaju elektro inzinjeri i istrazivaci.

Inzinjeri od 95.000 do 120.000 dolara godisnje
Istrazivaci od 250.000 do 650.000 dolara.

A ovde u madarskoj moj otac zaradjuje oko 20.000 evra godisnje u DANFOSSU.
A cuo sam da u srbiji nastavnici zaradjuju oko 400 evra mesecno a ovde oko 1200 evra .

Pa na sajtu na oglasima nigde ne pise kolika je plata. Uostalom dodji pa probaj. Ne znam kako je u Madjarskoj, ali znam odlicno kako je u Americi. Iznajmljivanje garsonjere u Njujorku je $1.500 mesecno, a o platama visine koju navodis nikad nisam cula, akamo li videla, a ovde sam skoro 20 godina. Znam da je u Srbiji tesko, a tome su doprineli mnogi, medju njima i ovi kojima se divis. No, svako ima svoj pogled na stvarnost i u tome je lepota druzenja. Kakve su cene u Madjarskoj i cija je firma za koju ti otac radi?
Pozdrav i srecno gde god odlucis da odes

Radomire ja nemam nista protiv toga da se vrate svi koji su otisli, a znam da nema ni vlast( narocito ako donosite neki kapital sa sobom), ali pre nego sto se vratis zamoli bih te da mi pomognes barem ovako usmeno, KAKO JA DA POBEGNEM ODAVDE!!!!!!! Ne pricaj gluposti i budi srecan sto nisi ovde.

Molio bih te da mi odgovoris!

Company, to nije tacno. moji roditelji su oboje zavrisili odlicne fakultete a i ja sam sad krenula na mnogo jak fakultet... a ipak hocemo da se jednog dana vratimo. U pitanju je srce a ne novcanik!

Citam povremeno ovo prepisivanje na forumu. Ponekad se ukljucim u diskusiju, ali najcesce se ne upustam u prepirke. Zakljucila sam ne samo sa foruma, nego uopste u svim kontaktima sa emigrantima i onima koji nisu otisli iz Srbije, da se mi svrstavamo u dsve grupe ljudi. Oni koji veruju da je trava bolja u tudjem dvoristu i one koji su zadovoljni sa svojim dvoristem (ili ako nisu zadovoljni, ne misle dea je tudje bolje). I nema smisla ubedjivati se. Mnogi od nas koji smo otisli, necemo nikada ni priznati da nam nije lepo tu gde smo, jer priznanje, sebui u prvom redu, donosi patnju, povecava ceznju i nervozu. A mnogi od nas nisu spremni na to. Neki suze definiciju srece na materijalne stvari. Da, u Americi i u Australiji je lakse imati vise garderobe, cipela, sminke i ostalih drangulija. Da, lakse je kupiti frizider i napuniti ga hranom. Bogate su to zemlje i ako ne mozes od plate, onda ti oni odmah daju kredit, pa na otplatu. Da, sredjene su te zemlje i za sve ima zakon. Surov zakon koji se primenjuje vecinom na srednju klasu, onu koja placa svoje racune. I svi su primorani da ga postuju, plase se da ne najebu u suprotnom. A u Srbiji... odmah na ulice pa lupanje u kante i duvanje u pistaljke.
Besmisleno je prepucavati se gde je bolje gde je gore. To je individualno. Ali vi koji nikada niste ziveli ni u Americi ni u Australiji, razmislite malo o cemu pisu oni koji su tamo. Oni su bili tamo gde ste vi sada. Neki pre mnogo godina, a neki do skoro, a vi niste bili na njihovom mestu. Ne kazem, slozite se sa njima, samo razmislite o onome sta vam oni pisu. I probajte da poboljsate nesto tamo gde ste. Najlakse je otici. Tesko se vratiti i izbrisati svest o onome sto je proslo , a nije vas dotaklo, jer niste bili prisutni.

Jedva cekam da se vratim u Jugu!! :D
Kao sto je Aleksa Santic rekao:
OSTAJTE OVDJE, SUNCE TUDJEG NEBA NECE VAS GRIJAT K'O STO OVO GRIJE!! :cry:
Samo idite na zapad ako bas morate i ako hocete i zelite da zbog pisanih para izgubite dio sebe. Ovdje su ljudi roboti i zrtve sistema koji ne donosi nikome srecu istinsku.
Ajte reci te mi ljudi, kako moze da bude sretan zivot u kojem se samo radi jede i spava? i sutradan ponovo radi jede i spava?
Ma slusaj te vi ljude koji su vidjeli kako je i tamo i vamo. Vi sto nikad niste bili ovdje u inostranstvu to hocete jer je uvijek bilo TUDJE SLADJE... ali nije zapad to sto vi vidite na filmovima.

xox_Pcelica_xox:
Samo idite na zapad ako bas morate i ako hocete i zelite da zbog pisanih para izgubite dio sebe. Ovdje su ljudi roboti i zrtve sistema koji ne donosi nikome srecu istinsku.
Ajte reci te mi ljudi, kako moze da bude sretan zivot u kojem se samo radi jede i spava? i sutradan ponovo radi jede i spava?
Ma slusaj te vi ljude koji su vidjeli kako je i tamo i vamo. Vi sto nikad niste bili ovdje u inostranstvu to hocete jer je uvijek bilo TUDJE SLADJE..

A nije vise ni juga :roll: :roll:

Kojot:
xox_Pcelica_xox:
Ma slusaj te vi ljude koji su vidjeli kako je i tamo i vamo. Vi sto nikad niste bili ovdje u inostranstvu to hocete jer je uvijek bilo TUDJE SLADJE..

A nije vise ni juga :roll: :roll:

za mene jeste, i uvijek ce biti...

Neznam kako ce ovo biti za citanje ali da ipak nastavim.
U Australiji sam vec godinu i po.Od Australije nisam ocekivao mnogo samo malo laksi zivot i mogucnost da pomognem svoje roditelje i brata koji su ostali u Srbiji.Tek 2 meseca posle dolaska poceo sam da radim. Radim u firmi za pravljenje kuhinja,mala radionica sa 5 zaposlenih.EJ COVECE prva plata je bila na vreme, nisam morao kao u Srbiji da pitam gazdu da mi da nesto para dok se on nesnadje da mi da platu. Svaka plata je na vreme,svaki cetvrtak.U isto vreme moje zene plata je ostajala na racunu jer je moja plata bila dovoljna za troskove. Posle godinu dana rada kupio sam kola za koja bi u Srbiji radio 15 godina ALI da ni jedan dinar ne potrosim na hranu ili nesto drugo.IPAK zivim samo normalan zivot normalna srednja klasa. Nema para za razbacivanje nisam se obogatio ali imam dovoljno za zivot. I nemam jos para da zajedno sa familijom dodjem u Srbiju.
Vidjam dosta naseg naroda 95% nas zivi samo normalan zivot,srednja klasa tek onih 5% je malo bogatije. Samo da znate koliko naseg naroda zivi ovde na socijalnom nece nista da rade i onda im ovde nevalja.Svi ti sto zive od socijalnog dobili su stanove.placaju nesto mizerno za ove prilike, i dobijaju 700 dolara mesecno.A stalno kukaju kako im nevalja.I kad odu ovde u srpske klubove ili u Srbiju razbacuju se i prave se burzuji. bedno.a kad se vrate ovde otplacuju kredit.
Ali ja ostajem pri tome da je ovde bolje nego u Srbiji. Otvorio sam svoju firmu za izradu kuhinja i drugog kucnog namestaja.Zamislite posle godinu i po.
Covece ovi sto kazu da se vracaju to su neradnici dzabalebarosi kobojagi nostalgicari,za neradom.
Ko god moze da dodje neka dolazi ako hoce da radi ima mogucnosti za sve.
POZDRAV IZ MELBURNA

Back