bracni drug u bici za kosovo ?

kako bi reagirale ? bili ga same prijavile . pobjegle iz zemlje ili stoicki prihvatile sudbinu ?

Izvini, za šta da ga prijave? :lol:

- - - - - - - - - -

taman ce ovoj garnituri sto se valja po foteljama zadnjih 20 godina stasat djeca i unuci sad
pa nek njih posalju da isprave sta su oni zasrali...
e, kad oni odu onda mogu i nasi muzevi, ochevi, braca i sinovi...

tako ću i ja da kažem kad su bude trebalo boriti za Beograd

pa ko dezertera :lol:
odbija da primi vojni poziv...krije se po kućama...
ko što su i radili, jel :lol:

pa znas kako....mog bivseg muza je zakacio raspad juge...bosna...
odatle je iznio zivu i zdravu glavu....mnogi nisu
kad su slali na kosovo njih su opet medju prvima skupljali...
iskulirao je i nije otisao...
i mislim da je bio u pravu...jer sta ste dole izborili...nista
jel to vasa krivica...nije, znas i sam
i samo zato ne zelim ni da vidim, ni da cujem ni za njega, ni za svog sadasnjeg muza, ni za jednog clana
svoje porodice i prijatelja da je otisao i poginuo radi tudjih bolesnih igrica
kad prvi krenu ovi sto smisljaju scenarije i pokazu vlastitim primjerom
to ce bit druga prica...a do tada
gini narode...ionako si predvidjen da poturas ledja i gines dok se mi pogadjamo
i prodajemo ti kozu s tih istih ledja

- - - - - - - - - -

naravno da neću, nisam ja kukavica egoista koji gleda samo vlastito dupe

ma, junacina si ti...ima da gadjas neprijatelja spretno podvucenim citatima i zajedljivim opaskama u pokusaju
sa prve linije fronta...:lol:

Poslednja izmena:
pa znas kako....mog bivseg muza je zakacio raspaf juge...bosna...
odatle je iznio zivu i zdravu glavu....mnogi nisu
kad su slali na kosovo njih su opet medju prvima skupljali...
iskulirao je i nije otisao...
i mislim da je bio u pravu...jer sta ste dole izborili...nista
jel to vasa krivica...nije, znas i sam
i samo yato ne zelim ni da vidim, ni da cujem ni za njega, ni za svog sadasnjeg muza, ni za jednog clana
svoje porodice i prijatelja da je otisao i poginuo radi tudjih bolesnih igrica
kad prvi krenu ovi sto smisljaju scenarije i pokazu vlastitim primjerom
to ce bit druga prica...a do tada
gini narode...ionako si predvidjen da poturas ledja i gines dok se mi pogadjamo
i prodajemo ti kozu s tih istih ledja

:
a što ti sve pričaš "vi ste" "šta ste"...?
nisam ja ništa...imam svoje viđenje u vezi toga svega, ukratko da pokušam da ga opišem - hleba i igara...i žao mi što sam moro da budem deo nečega u šta ne verujem...al ****** ga...nisam mogo da biram
ni sad nebi mogo da biram, jer se nisam snašo ko većina vas ovde, al ipak je prošlo otad 15tak god, malo drugačije razmišljam i sad nebi otišo...pa po cenu trajnog prekida radnog odnosa...da ja budem glineni golub dok neko zarađuje pare na trgovini pružjem - neka fala

- - - - - - - - - -

pomozi bože :dash:

nije stvar u junaštvu, ja drugu zemlju nemam

jao eternale...:/
završio si književnost, računam da si čito dosta...šta lupaš to...osvrni se malo oko sebe

Za supruga neznam vjerovatno bi se prvi prijavio kao sto je uradio pre dosta godina mada je tada bio tek punoletan, ali za djecu znam da bi ih drogirala (uspavala) i ubacila u prvi avion za bilo gdje ali nebi im dozvolila da ginu, da bi ovi lopovi mogli da se bogate.

Za supruga neznam vjerovatno bi se prvi prijavio kao sto je uradio pre dosta godina mada je tada bio tek punoletan, ali za djecu znam da bi ih drogirala (uspavala) i ubacila u prvi avion za bilo gdje ali nebi im dozvolila da ginu, da bi ovi lopovi mogli da se bogate.

A mislis da bi te pitali? I mislis da majke poginule dece nisu mislile isto tako kao ti? Ako bi do toga doslo majkama punoletne dece ne bi preostalo nista drugo nego da se pomole Bogu da im cuva decu na putu koji su deca izabrala. Osim ako deca nisu bas neki tunjavci pa se plase doneti odluke bez roditelja i kad su vec sasvim odrasli a ima i takvih, vidjam ih svaki dan.

A mislis da bi te pitali? I mislis da majke poginule dece nisu mislile isto tako kao ti? Ako bi do toga doslo majkama punoletne dece ne bi preostalo nista drugo nego da se pomole Bogu da im cuva decu na putu koji su deca izabrala. Osim ako deca nisu bas neki tunjavci pa se plase doneti odluke bez roditelja i kad su vec sasvim odrasli a ima i takvih, vidjam ih svaki dan.

znam ovo je samo moja prica, suprug mi nije imao punih 18 (imao po godistu ali nije po mjesecima) kada se prijavio kao dobrovoljac, svekrva kada nije umrla, dosao samo je obavjestio i otisao, hvala Bogu pa mu nije bilo nista.

Interesantno je da bi svi ginuli za svoju zemlju, i siptari i hrvati, amerikanci ginu hiljadu kilometara daleko od kuce, samo pametni stanovnici srbije bi sedeli kod kuce i cekali da ih drugi brani. Da su tako nasi preci razmisljali nas danas ne bi bilo, solunski front se ne bi nikad desio. Procitajte sta je marko jaric skoro izjavio.

a što ti sve pričaš "vi ste" "šta ste"...?
nisam ja ništa...imam svoje viđenje u vezi toga svega, ukratko da pokušam da ga opišem - hleba i igara...i žao mi što sam moro da budem deo nečega u šta ne verujem...al ****** ga...nisam mogo da biram
ni sad nebi mogo da biram, jer se nisam snašo ko većina vas ovde, al ipak je prošlo otad 15tak god, malo drugačije razmišljam i sad nebi otišo...pa po cenu trajnog prekida radnog odnosa...da ja budem glineni golub dok neko zarađuje pare na trgovini pružjem - neka fala

- - - - - - - - - -

jao eternale...:/
završio si književnost, računam da si čito dosta...šta lupaš to...osvrni se malo oko sebe

kad kazem - vi mislim na ljude koji su to na svojim ledjima iznijeli, nista vise od toga
ako si bio dole tada onda u te ljude spadas
i jeste hljeba i igrara, niste bili u poziciji da birate...
odabrali umjesto vas
a ovo zadnje sto kazes je upravo ono sto je moj bivsi nakon bosne reko
bi sam, vidio sam....i bolje da nisam vidio vise ni pod razno...ovako kakvi smo
i to ne zato sto svoju zemlju ne voli, vec zato sto vise nema iluzija o tome sta se i kako radi

kako bi reagirale ? bili ga same prijavile . pobjegle iz zemlje ili stoicki prihvatile sudbinu ?

sklonila negde, ako ne moze po srbiji jjebes ga ajmo preko grane
al sanse nema da dozvolim da se bori, naravno niti bi on zeleo

naravn ako si sa partnerom koji oce da se bije onda mu ne mozes nista, al to je problem neuskladnjenih parova, ili romanticno uskladjenih de on ide da gine a ona cveta od ponosa :roll:

Back