Boža Đelić: Dinar je jak zbog izbora

Andreavk:
...a sta ako je covek u pravu...izvoznici gube...uvoznici dobijaju...a uvoz je mnogo veci od izvoza i kuda nas to vodi...mozda ovi koji vracaju kredite imaju neke koristi...i drzava i pojedinci ali na kratke staze
Ne znam kako je dinar jak, valjda u odnosu na evro?
To jeste, ali da je vredan kao platezno sredstvo, slaba vajada.
Imaju koristi ovi sto vracaju (otplacuju) kredite, ali, imam prilike da cujem da je to vrlo malo, jer su kamate velike, pa se i ne primeti. Neke banke sada namerno povecavaju kamate samo da ne bi izgubili padom evra, a to onda znaci da su opet na dobitku.
Ne znam, bash, ali sto se tice kredita, ni kad bih umirala, ta beda mi na vrat ne treba, mada znam da neki od kredita zive, za to je opet kriva drzava. Sad su izmislili neke kredite, kojima otplacujes kredit koji ne mozes da vratis, pa kamate na oba kredita....uzas!

Mnogo smesno..........ne valja sto je dinar stabilan:)
Ne valja kada svakodnevno raste euro......
Ne valja kada nema kredita
Ne valja kada ima kredita....

Meni odgovara pad eura, i voleo bi da, ako nista zbog izbora padne na 20 dinara :)
Vec sam iskoristio da vratim dobar deo kredita banci , po ovom kursu.......kada sam podigao kredit, euro je bio 85.........mashala :)

Andreavk:
Biljo drzavi sa ovakvom privredom nije lako da vraca dugove...valjda su nam zato ovoliki porezi i valjda je zato dinar precenjen...Raiffeisenbanka u BG ce zameniti dinar po tom kursu ali ne i u Becu ili bilo gde u svetu....dok traje traje ali kakve su posledice...ili ih nije briga posto ce tada biti opozicija :)
U pravu si, vidish, smetnula sam s uma da u inostranstvu ne vazi ovo sto kod nas vazi, a to i ovi znaju koji ovako precenise dinar u odnosu na euro.
Da, po onoj- posle nas- potop. Hvala ti na pojasnjenju:)

Динкић је, можда из најбољих намера, али услед помањкања стручности, тотално довео Србију пред колапс. Срећа да следе избори!
Јак динар је директан удар на извознике, а извоз нам је и овако на нули!

inagadadavida:
Mnogo smesno..........ne valja sto je dinar stabilan:)
Ne valja kada svakodnevno raste euro......
Ne valja kada nema kredita
Ne valja kada ima kredita....

Meni odgovara pad eura, i voleo bi da, ako nista zbog izbora padne na 20 dinara :)
Vec sam iskoristio da vratim dobar deo kredita banci , po ovom kursu.......kada sam podigao kredit, euro je bio 85.........mashala :)
Procitaj post od Andreavk, bilo bi dobro za tebe.
Ja nemam obicaj (doduse ni potrebu) za kreditima, ali, zbog onih koji imaju, milo mi je ako je tako kako kazes, samo nista ne rece o kamati, kako stoji stvar s kamatama?
Sta mislis, ako neki ne vrate kredit dok je euro u padu, pa da sacekaju da naglo skoci sto ce se destiti uskoro (posle izbora) sta oni da rade?
Nemoj tako, samo neka je meni dobro, ostali neka se snalaze...

Buduca_Srbija:
Богами, кредити се везују за курс евра који је био на дан узимања кредита, или чак за већи (сад га банке рачунају 90,00 дин. кад узимаш кредит! Знам поуздано!)
Ovo uopste nije tacno!
Moja koleginica otplacuje kredit po SADASNJEM kursu dinara, a ne po kursu koji je bio na dan uzimanja kredita, ali se plasi sta ce biti kad sada potcenjeni kurs eura naglo poraste i predje 1OO, onda ce placati po tom kursu, bez obzira sto je uzela kad je kurs bio 82. dinara, ako sam dobro razumela da je na dan uzimanja kredita vazio taj kurs.

Back