🥣 Anti-prehladna supa + sve moje omiljene supice

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.490

Posle vrelog ljeta stižemo u lepši deo godine a to je jesen (barem po meni)

Podijelite recepte vaše omiljene supe ili corbice

🥣 Anti-prehladna supa​

Ako te uhvati kašalj i curenje nosa, ova supa je baš ono što ti treba! Savršena je biljna alternativa klasičnoj pilećoj supi, puna zdravih sastojaka. Sadrži začinsko bilje, šampinjone i đumbir koji jačaju imuni sistem i greju telo iznutra.

🧄 Sastojci:​

• 20 g začinskog bilja (npr. peršun), plus malo za dekoraciju
  • 2 crna luka, prepolovljena
  • 3 čena belog luka
  • 1 cm svežeg đumbira
  • 500 g povrća za supu, isečenog na komade
  • 200 g šampinjona, isečenih na listiće
  • 20 g maslinovog ulja
  • 1000 g vode
  • 3 kašičice paste od povrća (za začinjavanje)
  • 100 g testenine za supu
  • 150 g graška (zamrznutog)

Bela pileca krem corbica ❣️

602731_screenshot-2025-05-26-115803_fmob.jpg

Potrebno je:​

• 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 šargarepe
  • 1/2 korena peršuna
  • 1/3 korena pasternaka
  • 100 g celera
  • 3 srednja krompira
  • 1 list lovora
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 kom žumanaca
  • 1,5-2 dl kisele pavlake
  • po želji limuna

Lepo , ali meni kad je zivot u nosu za prehladu , obicno pali pileca supa 1 ili 2 kvaliteta, dok moja majka preferira 3 kvaliteta....

Ova 1 kvaliteta stvarno dize iz mrtvih...bar mene...jedino jace dejstvo na pluca , ali na pluca samo , to je prepecenica komovica natljana podgrejana...to je stvarno neopisivo , nemam pojma zasto i kako funkcionise, ali da funkcionise, funkcionise..

Tek na trecem mestu je 1 klasa pilece supe,

Na drugom ali vrlo vaznom mestu , uzasno vazno je kombinacija agrumi i kiselo mleko , neki kazu agrumi i kefir, ali ja sam probao, zivot ili smrt pomorandze i kiselo mleko i spasilo mi zivot...(nisam imao puno vremena, par sati od ponoci do jutra....)

To su znaci tri proverena pred smrt leka...

Pileca supa , ko voli masnije, to po meni nije visi kvalitet, jednostavna izrada, malo vegete u lonac, pilece meso sa kostima, nece moci bez kostiju....nikako...
Posle izvesnog broja minuta, neko 10 , neko 15, dodas fidu gnezdo , i jos 4-7 minuta zavisi od fide i cim se prohladi , terapija....

Sargarepa i ostali zacini su za gurmane i kulinare, nisu bitni toliko za prezivljavanje....bitne su kosti , voda, to malo zacina u vegeti , i malo fide, mada je ona nebitna u smislu leka...cisto daje energiju kao skrobni dodatak...

Poslednja izmena:
Lepo , ali meni kad je zivot u nosu za prehladu , obicno pali pileca supa 1 ili 2 kvaliteta, dok moja majka preferira 3 kvaliteta....

Ova 1 kvaliteta stvarno dize iz mrtvih...bar mene...jedino jace dejstvo na pluca , ali na pluca samo , to je prepecenica komovica natljana podgrejana...to je stvarno neopisivo , nemam pojma zasto i kako funkcionise, ali da funkcionise, funkcionise..

Tek na trecem mestu je 1 klasa pilece supe,

Na drugom ali vrlo vaznom mestu , uzasno vazno je kombinacija agrumi i kiselo mleko , neki kazu agrumi i kefir, ali ja sam probao, zivot ili smrt pomorandze i kiselo mleko i spasilo mi zivot...(nisam imao puno vremena, par sati od ponoci do jutra....)

To su znaci tri proverena pred smrt leka...

Pileca supa , ko voli masnije, to po meni nije visi kvalitet, jednostavna izrada, malo vegete u lonac, pilece meso sa kostima, nece moci bez kostiju....nikako...
Posle izvesnog broja minuta, neko 10 , neko 15, dodas fidu gnezdo , i jos 4-7 minuta zavisi od fide i cim se prohladi , terapija....

Sargarepa i ostali zacini su za gurmane i kulinare, nisu bitni toliko za prezivljavanje....bitne su kosti , voda, to malo zacina u vegeti , i malo fide, mada je ona nebitna u smislu leka...cisto daje energiju kao skrobni dodatak...
Kombinacija agrumi - kiselo mleko?
Prvi put cujem, iskreno :think:

Kombinacija agrumi - kiselo mleko?
Prvi put cujem, iskreno :think:
Jedno pa drugo , biraj sta ces prvo , spoje se u zelucu....ili napravi 10min pauze...
Obicno ja uzimam prvo vitaminsko, znaci u ovom slucaju bi bili agrumi, a onda uzimam belancevine, a to bi ovde bilo kiselo mleko ...

Mocna je kombinacija, nije energetika kao orasi i med...neces osetiti u tom smislu...
Ne secam se da li sam koristio hleb, u svakom slucaju malo hleba ce biti , neko bez hleba, neko sa hlebom, ali niko tu ne pojede mnogo hleba...

Za sta lek? Prehlada?
Za ceo imuni sistem, udara na sve, konkretno prvo ti ojaca jetru , vitamini i belancevine direktno odmah idu na jetru....
To ti je onda antivirusna zastita...a da nije direktno udaranje na virus, kao beli luk...

Pricali ste o imunitet prehlada zastiti , zato sam naveo ovo , i bakterije i slabost i virusi...

Moja procena je za 1h je sve u pogonu u organizmu, najbrzi transfer za organizam...
Mnogo brze od mesa, to sigurno , znaci meso je tu previse sporo da ti pomogne, a za neke napade i bolesti , to je onda kasno....kazem situacija kad ti je zivot u nosu , ovo je najbrze...nema brze...

Mozda je brze intravenozni mix, sa dodacima, ali to se daje samo kardioloskim bolesnicima koji izgube mnogo krvi , da im smanjis potrosnju krvi na jednu ili dve doze....nije skupo , nego se ne prave ti dodaci , treba ti sestra koja zna da pravi mikseve, da zna dobro hemiju ....da zna proporcije i molarne rastvore...Mada i tamo je sigurnho pola sata vreme odziva...nije manje...jedino kad imaju spremne mix...

Poslednja izmena:

Back