Bošnjački toponimi usred Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Какви црни бошњачки топоними? Бошњачки народ су потурчени срби, што значи да је данашња бошњачка нација настала после срба и државе Србије!
Како дакле кад се има то у виду, да се ти топоними могу повезати са муслиманима(потурицама) познатијима под надимком "Бошњаци"?
Значи учећи друге о " бошњачкој нацији" себе не учиш! Одговори ти мени кад сте ви потурице себе почели називати бошњацима? По оном што се у званичним документима ФБиХ помиње не пре 1992. године! Рат у Босни сте почели као муслимани, а завршили као бошњаци!
Yes breee mi smo od 1992 a gore na slikama pise selo Veliki Bosnjak 1915 godine i dom Bosnjanske zadruge osnovan 1927 z:mrgreen:

Pa dal su dosli ovi iz Beograda za udruzenje ili je to bio sama zelja pravoslavnih Bosanaca.

Prico si da je SPC kriva za srpstvo u CG i Bosni a kako to.

Inace vec sam ti dao link na nemackom gde covek prica o Srbima u Bosni.

A glupo je misliti da su u Bosni ziveli neki Rumuni.

1. ideja je dosla iz Srbije.

2. CG nisam ni spomenuo.

3. ne znam njemacki bas najbolje.

4. karikiras, naravno.

Sta pricas dali su Vlasi u Bosni pricali rumunski.

I sto se svi ti vlasi prezivaju za ic.

Pa pričali su svak svoj - nisu Vlasi jedna etnička skupina , to je više etnosa ..
Evo ovdje imaš ;
"Vlaške skupine [uredi]
Cincari.
Faršerioti, porijeklom iz općine Frashër u Albaniji. Od Karaguna se razlikuju po bijelom odijelu.
Karaguni (Crnogunjci, Crnovunci), skupine Vlaha koje su dobile ime po odjelima od crnog sukna. Ne smiju se brkati sa Karavlasima iz Srbije i Bosne koji govore rumunjski a pripadaju u Rome.
Karakačani (Sarakačani)
Kucovlasi (Šepavi Vlasi). Grčka; 100, 000. Podvrgnuti snažnoj grčkoj asimilaciji.
Meglenski Vlasi (Megleno-rumunjski jezik) Grčka - 20.000. Makedonija - 10.000
Morlaci (Morovlasi, Mavrovlasi)
Ćići (Ćiribirci, Istro-Rumunji, Istarski Vlasi) (Istro-rumunjski jezik)Hrvatska - 1.200
Vlasi, pod imenom Vlaha u Srbiji žive tri skupine poznate kao Bufani u području Majdanpeka, Carani (Ţărani) iz Bora, Negotina i Zaječara, Ungurjani (Ungureani) iz Homolja i Munćani (Munteni) u slivovima Porečke i Crne Reke"
http://hr.wikipedia.org/wiki/Vlasi

Valjda znaš da je nekima dodavano -ić prije 100 godina .. i opet ima dosta prezimena koja ne završavaju na -ić ..
To sa prezimenima nije nikakav argument - onima koji su u 19. i početkom 20. vijeka završili u Turskoj se prezimena završavaju sa npr. - oglu ..
Sokolovići se sada prezivaju Sokoli ..

Pa pričali su svak svoj - nisu Vlasi jedna etnička skupina , to je više etnosa ..
Evo ovdje imaš ;
"Vlaške skupine [uredi]
Cincari.
Faršerioti, porijeklom iz općine Frashër u Albaniji. Od Karaguna se razlikuju po bijelom odijelu.
Karaguni (Crnogunjci, Crnovunci), skupine Vlaha koje su dobile ime po odjelima od crnog sukna. Ne smiju se brkati sa Karavlasima iz Srbije i Bosne koji govore rumunjski a pripadaju u Rome.
Karakačani (Sarakačani)
Kucovlasi (Šepavi Vlasi). Grčka; 100, 000. Podvrgnuti snažnoj grčkoj asimilaciji.
Meglenski Vlasi (Megleno-rumunjski jezik) Grčka - 20.000. Makedonija - 10.000
Morlaci (Morovlasi, Mavrovlasi)
Ćići (Ćiribirci, Istro-Rumunji, Istarski Vlasi) (Istro-rumunjski jezik)Hrvatska - 1.200
Vlasi, pod imenom Vlaha u Srbiji žive tri skupine poznate kao Bufani u području Majdanpeka, Carani (Ţărani) iz Bora, Negotina i Zaječara, Ungurjani (Ungureani) iz Homolja i Munćani (Munteni) u slivovima Porečke i Crne Reke"
http://hr.wikipedia.org/wiki/Vlasi

Valjda znaš da je nekima dodavano -ić prije 100 godina .. i opet ima dosta prezimena koja ne završavaju na -ić ..
To sa prezimenima nije nikakav argument - onima koji su u 19. i početkom 20. vijeka završili u Turskoj se prezimena završavaju sa npr. - oglu ..
Sokolovići se sada prezivaju Sokoli ..

Svi ti vlasi pricaju romanski jezik.

Старије генерације муслимана по Сјеничким селима и на Пештерској висоравни себе називају србима (неки од њих и шајкачу носе) и читају и пишу више ћирилицу него латиницу, лично сам се уверио у то кад сам обилазио та села купујући сир!

Nikad Sjenicaci i Pesterci sebe nisu zvali Srbima. Ako niko sebe Srbinom nije zvao to su oni jer znam njihov mentalitet i lozu.

Inace sir imaju dobar, koliko je dobar svaki Sumadinac i drugi provincijalac kad ga proba kaze: i bre sto ja zivim u Sumadiju :neutral:

Tralala .. pristupi objašnjavanju ..

Тралала - ако овако наставите ви потурчењаци, има да тражимо формирање државе из времена цара Душана тј. пре него што су турске хорде допузале на нашу земљу а вама потурчењацима ако се не свиђа, сиктер у Анадолију.....

1. Ideja je dosla iz Austrougarske (Dositej Obradovic).

2. Spominjo si na drugoj temi

3. To nije moj problem

4. sta karikiram, Vlasi su Rumuni (narod) ili cobani (to nema veze za narodom).

1, kakva zamjena teza :lol: sticajem okolnosti, AU se prostirala i na prostorima gdje su zivjeli Vlasi poput Dositeja, koji je docnije u tinejdzerskom dobu indoktriniran u manastiru u Srijemu.

2. cak i da jesam, irelevantno je ovdje i ne vidim potrebu za uplitanjem CG

3. nije ni moj, kad postane budem ga naucio.

4. fino, sto ono rece da je bio Dositej, Rumun ili coban? :lol:

Znači , pozdrav Servus ima i lokalnu varijantu - sluga sam pokoran .
Pa eto , nemoj više da se pozivaš na toponim Servi, nije uputno ..

Gresis, pogresna percepcija. Ako ti je cilj da dokazes da nema veze sa Srbima, gresis. Ima x tumacenja za poreklo naziva SRBI, a sad i ja mogu da selektujem ono sto mi odgovara, isto kao i ti sto radis sve vreme.
Upravo si sama sebe matirala!

Zato što smo bili izloženi nacionalnoj hegemoniji susjeda ..
370px-Gramatika_bosanskog_jezika.jpg

Па били смо и ми срби изложени истребљењу од ваших предака турака, па смо свој језик и културу сачували!
Ви своје нисте могили, зато што нисте шта да сачувате! Бошњаци су нова хибридна нација и немају своје посебности као такви, њихов идентитет је слопљен од турског српског и хрватског!

1, kakva zamjena teza :lol: sticajem okolnosti, AU se prostirala i na prostorima gdje su zivjeli Vlasi poput Dositeja, koji je docnije u tinejdzerskom dobu indoktriniran u manastiru u Srijemu.

Dositej je prvi srpski nacionalista.

Ali ocigledno stobom nemoze se pricati.

Тралала - ако овако наставите ви потурчењаци, има да тражимо формирање државе из времена цара Душана тј. пре него што су турске хорде допузале на нашу земљу а вама потурчењацима ако се не свиђа, сиктер у Анадолију.....

Pa tu je nevolja , niste shvatili da je Dušan zemlju osvajao jer se raspadala Vizantija i vođeni krstaški ratovi ..
A sv. Sava išao u Anadoliju da budete pravoslavci , i da sami birate arhiepiskopa .. pa vi sami izabrali i patrijarha , pa on i cara postavio ..
Poslije vam Turci koji su pomogli urušavanje Vizantije nisu valjali , a mislili ste da bi vi valjali sebi i drugima umjesto Turaka ..
I onda se pristupili 'ubjeđivanju' drugih da ste vi tu radi opšteg dobra .. nemojte više ići u Anadoliju .. ili kupite kartu u jednom smjeru ..
Dosta je bilo genocida ..

Opet tocno, Srbi su zacijenili nesto vise, zato je i krenulo tek od polovine 19. stoljeca kad je Srbija izvirila ispod turskih skuta.

Uvijek su sva ta vasa pravoslavna talasanja po Bosni kretala iz Beograda, nikad nista sami niste ni znali ni umjeli.

Naš usud i jeste da se odnekud pojavimo i izvučemo naše zapadne podsusede iz hunskih bisaga.
Ja sam Beograđanin. O čemu Vi to?

Власи и данас постоје као народ у Србији! Влашка имена се разликују од српких имена више него хрватска!
Mnoga vlaška imena naveo je K. Jireček prepoznavši ih, među ostalim, po njihovu postponiranom članu -ul pridodanom vlaškim svetačkim i hrvatskim narodnim imenima:

Dančul,
Markul,
Blasul,
Jadrul (Andrija),
Lovrul,
Anzul,
Krstul,
Produl,
Babul,
Dobrul,
Vlčul,
Bakul ... ,
То су хрватски извори! Сада ти мени реци колико су та имена слича са именом Доситеј Обрадовић!
Кад смо већ код великана српске националне културе Доситеја, кажи ми где су слични великани у хрватском народу?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back