Какво извлачење из контекста у сврхе ситне провокације. Да ли се можда бавиш политиком? На трагу си митоману Зукурлићу, екс муфтије а садашњег српског политичара.
Ništa nije izvučeno iz konteksta, to su istorijska fakta, a politikom se bavim samo na ovom forumu , ako ćemo pravo pollitika je zanat u kome se lako samouprljaš i treba imati jači želudac
Mufty je bošnjačka dika

"Mi Bošnjaci smo balkanska gospoda. Nismo ni Turci (nemoj da nam zamjere Turci), ali nismo ni Slaveni (nemoj da nam zamjere ni Slaveni). Mi smo Iliri..."
Mufty od Ilira , a ja od Gota .. i moji Goti su na Balkanu imali svoju kraljevinu prije dolaska Slavena na Balkan
Na hatšerif se nadovezao Sretenjski ustav 1835. god. :
Prema srpskom zakonodavstvu XIX vijeka svaki doseljenik i stranac koji je u Srbiji deset godina, postaje Srbin. To stoji već u Ustavu iz 1835. godine, glava jedanaesta: "Svaki u vrijeme obnarodovanja ovog ustava u Serbskoj službi u Srbiji i izvan Srbije nalazeći se činovnik ili služitelj hrišćanskog vjerispovjedanja; svaki, komu je deset godina prošlo od kako se nalazi u Srbiji nalazi, ili koji nepokretnu imovinu u njoj ima, smatra se Srbinom..." (Ustavi Knjaževine Srbije,Beograd 1988.)
'Ishod Ustava
Imajući u vidu da je ustav najviši pravni akt jedne zemlje, a da je Srbija tada bila vazalna kneževina Osmanskog carstva, Porta se protivila njenom donošenju. Austrija je takođe bila protiv ustava, jer ga ni sama nije imala. Rusija je donošenje ustava prokomentarisla kao „francuski rasad u turskoj šumi“.
Kada je srpski izaslanik Mihailo German krajem februara odneo Ustav u Carigrad, turski ministar inostranih poslova je izjavio da je to "zarazitelna konstitucija". Ruski poslanik u Carigradu Butenjev bio je još strožiji, optužujući Srbe da su napravili francusko-švajcarsku konstituciju. Bile su mu problematične i boje na srpskoj zastavi jer su iste kao i na francuskoj. Knez Miloš, jedva je dočekao ovo odbijanje velikih sila, pa je Ustav ukinut već 17. marta 1835. godine, samo mesec dana od donošenja.[2]
1838. godine je nametnut tzv. Turski ustav, izdat u formi turskih fermana. Uticaj na donošenje novog ustava vršili su Rusija (pokrovitelj) Turska (sizeren) i Austrija. '
https://sh.wikipedia.org/wiki/Sretenjski_ustav
Avaj , čak i Rusija antiprotivna, što ne čudi, nije oslobađala Srbiju da ostane bez uticaja .. isto kao i Austrija ..
Хвала на овој мисли, дочарала си ми дубину свог неразумевања значаја имања митова за један народ (сви државотворни и повесни народи их имају), несхватање појма прапорекла улоге и облика које поприма краљ Марко и свих овди изражених дубина неконтања извора те литературе.
Nema za što , na neki način zabavno je baviti se srbskom mitomanijom

Niko vama ne može zabraniti da njeguje mitove, isto kao što i vi ne možete zabraniti drugima da ih demistifikuju .. na bazi tih mitova ste umislili da samo vi imate istoriju, a ja u ime Bošnjaka moram da primjetim da smo mi Bošnjaci nekad slavan narod, i da smo pisali istoriju ovoga a i drugih podneblja ..