Bošnjaci su Iliri (starosjedioci) Bosne

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
BINGO

Pametno zboriš došljače.

Slično odavno govorim.
Ilirima su se nazivala neka sitna plemena na Balkanu. Neka međusobno nisu ni u konktakt dolazila. Bilo ih je malo i bili su slabi. Lako su potpali pod uticaj Rima a kasnije Slovena.
Na kraju su postali brojno i u bilo kom drugom smislu potpuno beznačajni.

Tako da je potpuno jasno da oni predstavljaju samo za manipulacije tipa "e ja sam starosedelac Ilir i ja imam prava na ovu zemlju" :)

šmešno zar ne?

Niti se zna njihovo poreklo.
Niti tačno od kada žive na Balkanu,
niti uopšte da li starosedeoce možemo proglasiti Ilirima ili su oni nešto drugo

Ima ih u Grčkoj mitologiji ali realno postoje mnoge teorije.

Jedna je prezentovana i ovde, na početku posta :)

Wiki:
With the disintegration of the Roman Empire, Gothic and Hunnic tribes raided the Balkan peninsula, making many Illyrians seek refuge in the highlands. With the arrival of the Slavs in the 6th century, most Illyrians were Slavicized

Do francuske burzoaske revolucije svest o nacionalnoj pripadnosti nije postojala.Drustvena kategorija koja je bila imanentna je pod cijim feudom(vlascu) pripadas?Da li si pod ovim kraljem , knezom i sl.Tek Napoleon uvodi svest o postojanju Francuske nacije i to tako lancano ide na ostale etnicke zajednice (ne i nacije).To su cinjenice.
Sad svako moze sebe poistovetiti sa bilo cime i bilo kime.Amerikanci su pravi primer. jer amerikanac kao nacije ne postoji niti ce postojati (To su Irci, jese, zabari, nemci, kubanci, portorikanci) ali svest o nacionalnom jedinstvu je veca od individualne specificnosti tako da neko ko je irskog porekla azivi u USa sebe naziva Amerikancem a crnje sebe Afro amerikancem.Stim u vezi ne smatram da ako neko nema gram mozga i za sebe kaze da je potomak Vikinga na podrucju Balkana to je njegovo licno i samo licno poistovecivanje sa opstim tradicionalnim shvatanjem sta su i ko su Vikinzi.

Ово о националној свести није тачно. Зашто су се српски владари називали; Краљ српске и приморске земље, или Душан Цар Срба Грка Поморске стране и Албаније и.т.д. ако то није национално опредељење, онда ја не знам о чему ви причате.

Slavic Land:
U YE!

Promešasmo ceo svet :)

Prvo Srbi su Iranci
Pa Hrvati su Iranci
Pa Srbi su Vlasi
Pa Crnogorci nisu Srbi
Pa Vlasi su Iliri
Pa Makedonci nisu Sloveni
Pa Hrvati su Avari
Pa Bosanci su Iliri

Ima jos

Crnogorci su Avari
Pa su Crnogorci Albanci
(prim. prev. Rufim) :lol:

Sad sledi da su Albanci Avari... :lol:

Balkanske orgije... :lol: Sta ces kad smo svi nestasni... :wink:

Mada mozda pre poverujem da je bilo ko na Balkanu veci Ilir (?!) od Albanaca. I u Bosnjaka i u Srba je genetski nadjeno vise tragova Ilirstva nego kod Albanaca. Albanci nose gene naroda sa prostora Severne Afrike i severoistocne Turske... Kakav spoj...

Pa ako ih to cini srecnim neka se zovu i marsovci njihova stvar,i ja bi zeleo da sam svajcarac ili svedjanin al ne ide, kad progovorim odma znaju odakle sam

da smo mi šveđani ili švajcarci onda bi srbija bila punopravna članica BU a Švedska tek pred ulazak u BU, falilo bi samo da isporuče ratnog zločinca koji je načinio zločin u Skandinavskom ratu, reče Podgorički tribunal iz susedne nam države takođe članice BU (Balkanske Unije).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back