Лички гусар
Elita
- Poruka
- 24.860
U krivu si.Kako, od 1svetskog rata nigdje nas nema, upravo zbog Srpskog nacionalizma, Srpski nacionalisti ukidaju i plamen BiH sa zastave SFRJ (tadašnji šef udbe) koji se uz pomoć Kardelja vraća i na kraju 60ih priznaju musliman kao nacionalnost (sto je sprdnja naravno) zato sto trebaju firme da idu da rade u Arapske zemlje i uticaja nesfstanih. U Vojsku nisam htjeo da idem jer me nisu htjeli upisati kao Bosanca pa su mi prijetili policijom i morao sam na kraju otići. Mani se tih priča o jadnim Srbima koji svima žele dobro ali svi su protiv njih. Crnogorci sad isto žele da vrate sto im je oduzeto nakon 1 svjetskog rata, sta je sa njima?
To sto navodis je zrtva ne SRPSKOG NACIONALIZMA nego Jugoslavije, tj. partnerstva Beograda sa Hrvatima. Tome su zrtvovani svi izmedju (kako ti navodis, tvoji muslimani a tako jos vise i moji Srbi - izmedju ZG i BG).
Beogradska politika nije jednako - Srbi.
Ta politika je zabranjivala i Srbima da budu Srbi (prouci istorijat integralnog jugoslovenstva). Beograd, Karadjordjevici, stvaranje nacije i drzave.
Naravno da ti i svi vi zabog toga krivite SRBE, ali Srbe kao narod se tu nije nista vise pitalo nego vas muslimane. Kako si ti bio zakinut, tako sam i ja.
Sto se mene kao Srbina tice, kamo srece da je ostala Austro/Ugarska jer bi Srbi od Karlovca i Zadra pa do Drine bili jaci 100 puta nego sto su danas.