Bosanski Muslimani & II svjetski rat

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Koca,
1.odgovorio sam ti dva puta na pitanje o broju cetnickih zrtava.izgleda da ne citas.broj koji je naveden na sudjenju DM, je 19700, i dva puta sam pnovio i broj komentar, da po tom pitanju cetnici imaju najmanji broj poznatih zrtava.
2.to sto su pobili toliko malo nije zbog nedostatka volje za ubijanjem, nego zbog nedostatka mogucnosti.
3. cetnici su bili na svacijoj strani, u zavisnosti od vetra i vremena. oni su hteli da budu na pobednickoj strani, ali , eto, nije ih posrecilo.
4. nisi mi dokazao nista po pitanju falsifikata, izuzev gromopucateljnih izjava, vrlo uskih cetnickih izvora , bez dokumenata, samo sa verbalnim zongliranjem na temu
5. stavljati faksimile sa naslovom "richard nixon", da bi se dobio dojam da se radi o predsedniku SAD-a, je jadna podlost, karakteristicna za cetnike.

@Koca,
1.odgovorio sam ti dva puta na pitanje o broju cetnickih zrtava.izgleda da ne citas.broj koji je naveden na sudjenju DM, je 19700, i dva puta sam pnovio i broj komentar, da po tom pitanju cetnici imaju najmanji broj poznatih zrtava.
2.to sto su pobili toliko malo nije zbog nedostatka volje za ubijanjem, nego zbog nedostatka mogucnosti.
3. cetnici su bili na svacijoj strani, u zavisnosti od vetra i vremena. oni su hteli da budu na pobednickoj strani, ali , eto, nije ih posrecilo.
4. nisi mi dokazao nista po pitanju falsifikata, izuzev gromopucateljnih izjava, vrlo uskih cetnickih izvora , bez dokumenata, samo sa verbalnim zongliranjem na temu
5. stavljati faksimile sa naslovom "richard nixon", da bi se dobio dojam da se radi o predsedniku SAD-a, je jadna podlost, karakteristicna za cetnike.

mislim da si ovim postom i stavio tacku na sva dosadasnja izlaganja...dostigao vrhunac sto bi se rekla...ti si komican lik...

1. pozivas se na sudjenje Drazi, od strane Tita....i oces ozbiljno da raspravljas na ovu temu....hahahahhahahahahhahahahhaha...brate ovde bih moga da stanem jer ovime si sve rekao....ne zelim vise nista da dodam, osim, Navedi ovde imenom i prezimenom sve te zrtve i ko je pocinio te zlocine?

2.auuuuuuuuuuuu...pa ovde si i sebe prevazisao...tu sam te cekao, bas takav besmisleni i GLUP odgovor ocekivao...imam osecaj da se povremeno i sam sebi nasmejes kad napises slicnou glupost ali to te ne pogadja jer tvoj cilj je jasan...brate, ovo i drugi citaju...eeeee...uozbilji se...

3. sta ovde pametno napisati, ne znam, ostavljas me bez teksta ali sa velikim kezom na faci....

4. Pa ti si taj koji nije nista dokazao, osim sto je postavio samo ove falsifikate...To su dokazani falsifikati, a ti se samo brukas...Mogu za tri minuta da ti uradim nesto slicno u photoshopu i onda te pozovem da dokazes da je falsifikat...jel kapiras celu pricu ili si i dalje glup? Postavio sam strane izvore, daleko merodavnije od tvog hrvatcica Joze, koji ne uzimaju u obzir nikakvu mogucnost da je Draza izdao takve instrukcije, pa cak pretpostavljajuu da ih je falsifikovao sam Djurisic...S druge strane imamo priznanje, jasno sam naveo izvore, izvoli pa knjigu u ruke, a nazivati Nikolica cetnikom je jos jedna od tvojih gluposti i budalastina...Pokazacu ti rado sta o tom istom Nikolicu i njegovom radu recimo misle Samardzic i Dincic...Nikolic je tvoj drugar glupane, samo ne laze toliko ocigledno i nije pecinski covek ko ti....haha...svestan je sta se moze, a sta je smesno...ne znas ni sta pises, a ti si taj koji se pozivao na njega....Kao sto sam rekoa knjigu u ruke!

5. ne budi glup...pa nisam ovde stavio ''Zeljezni krst za Djurisica''...hahaha...izvoli pa proveri, postavljeni dokument imas gde hoces, ne postavljam ja to zbog tebe gluperdo...drugi ce to naci i uveriti se.......a nema podlijeg i lazljivijeg lika od malog, iskompleksiranog hrvatcica poput tebe...

:sanke:...ajde kiseli, nastavi tacku...zongliranje ili kako to vi hrvati kazete loptobacanje uvis i natrag?

Poslednja izmena:
1.gore navedeno pismo , adresirano nadbiskupu stepincu, je pisano od strane advokata janka brasica, u stabu generala trifunovica (brasic je napisao slican tekst pavelicu, i maceku u ime mihailovica). mihailovic je potpisao pismo. nema razloga da postoji pecat vrhovne komande, jer se radi o civilnoj stvari.pismo je napisano u martu 1945 godine.
2. navedena prva slika (gde tri sarmantna gospodina kolju cetvrtoga) je nastala u sumadiji, i nije pozorisna predstava
3. @aka_Koča, zabovario si da spomenes mihailovicevo odlikovanje, i kako je spasavao pilote...posto je to vrlo vazno za temu "bosanski muslimani u WWII"
4. izgleda da muslimani ipak imaju malo losije misljenje o cetnicima nego gospodin samardzic i @aka_Koča, i imaju neki dokazni materijal o tome

moram ponovo da se vratim ovom dokumentu i tvom objasnjenju jer glupo je da sve tek tako prodje a ti i dalje nastavis da postujes...znam ja da ti nemas obraza, da si obicno hrvatsko djubre, ali to treba i drugi da uvide...milijardu sam puta tek tako presao preko tvojih lazi i nastavio pricu kakva dolikuje ovim temama ali dosta je bilo...od sada svaki tvoji post i svaka tvoja laz moraju vise puta da se pomenu...

pogledaj koliko si glup i koliko lazes ocigledno, a povrsno...

tacka 1. nalupetao si se gomile gluposti i lazi...ja te pozivam da izneses dokaze za sve sto si napisao...koji crni advokat, trifunovic, mihailovic... ti ne da koristis komunjarsku propagandu, ti je stvaras...''Nema razloga da stoji pecat vrhovne komande jer se radi o civilnoj stvari'':sanke:...Zasto na samom dokumentu stoji pisano ''VRHOVNA KOMANDA''...ako pise Vrhovna komanda, tvoje lupetanje o civilnoj stvari ne dolazi u obzir...ako pise Vrhovna komanda, mora do stoji i pecat Vrhovne komande...e to je ono na sta tvoji drugari nisu racunali pa su napisali ''Vrhovna komanda''...samo ******, nisu imali pecat...E samo da nisu stavili to ''Vrhovna komanda'', mozda bi neko i poverovao u tvoje lazi....a to koliko i ti sam nisi pametan pokazuje ovaj tvoj post...sam si sebe demantovao, a klovna od sebe pravis po hiljaditi put...kiselino zavuci se u rupu iz koje si izmileo...

pismodmnadbiskupustepinxd9.jpg

ili na dokumentu ne pise VRHOVNA KOMANDA...civilna stvar...hahahahhahahahha... a i sto Draza pogresi u kucanju imena ''Preuzvisenog'' (jel to napisao SpePincu) pa morao prekucava na brzaka...kakvo nepostovanje...hahahahha

Poslednja izmena:
1. stepinac je potvrdio da je primio to pismo
2. sudjenje mihailovicu je bilo javno ,pred vise od 100 novinara i imao je dva advokata po vlastitom izboru.
3 imas izvestaje magazina "time" sa sudjenja, na internetu, isto kao i stens sudjenja.
4. sve ono sto tebi i cetnickoj bandi ne odgovara je odmah "propaganda"
5. mihailovic je bio nesposobni stabni oficir,koji nije bio u stanju da stvori komandni lanac i da komanduje.da je njegov cetnicki pokret nesto vredeo imao bi podrsku u narodu.imao je podrsku u srbiji, ali je srbija bila u ono doba deo jugoslavije. za jugoslovensko podrucje on je bio p***n dim. najobicniji poltron, koji je sluzio svakome
6. nije trebalo raditi nikakve falsifikate za njegovo sudjenje. cela njegova arhiva je uhvacena zajedno s njim.tamo je bilo dovoljno materijala za smrtnu kaznu. i mogao je biti ubijen i bez sudjenja (na isti nacin, kako je njegova koljacka banda ubijala)

Poslednja izmena:
1. stepinac je potvrdio da je primio to pismo
2. sudjenje mihailovicu je bilo javno ,pred vise od 100 novinara i imao je dva advokata po vlastitom izboru.
3 imas izvestaje magazina "time" sa sudjenja, na internetu, isto kao i stens sudjenja.
4. sve ono sto tebi i cetnickoj bandi ne odgovara je odmah "propaganda"
5. mihailovic je bio nesposobni stabni oficir,koji nije bio u stanju da stvori komandni lanac i da komanduje.da je njegov cetnicki pokret nesto vredeo imao bi podrsku u narodu.imao je podrsku u srbiji, ali je srbija bila u ono doba deo jugoslavije. za jugoslovensko podrucje on je bio p***n dim. najobicniji poltron, koji je sluzio svakome
6. nije trebalo raditi nikakve falsifikate za njegovo sudjenje. cela njegova arhiva je uhvacena zajedno s njim.tamo je bilo dovoljno materijala za smrtnu kaznu. i mogao je biti ubijen i bez sudjenja (na isti nacin, kako je njegova koljacka banda ubijala)

neki ljudi ne zasluzuju civilizovanu komunikaciju, a mnogo vece uvrede su ove lazi i falsifikati koje ovaj sitni provokator iznosi...Ne pogadja to njega nista, opusti se...

1. hahahahah....civilna stvar....cekaj, ne mozemo sad da prelazimo s pricice na pricicu, s bajke na bajku...civilna stvar? nema potreba da stoji pecat Vrhovne komande, a pise Vrhovna komanda...prvo objasni te svoje lazi....cudi me da ranije nisi spomenuo da je Stepinac potvrdio to pismo, nego sada kada si uhvacen u ociglednoj lazi...naravno da je ovo jos jedna u nizu....pa nista...IZNESI DOKAZE DA JE STEPINAC POTVRDIO TO PISMO?...ajd bas iscekujem tvoj novi odgovor, ovo postaje zanimljivo...hahahha...mogo bi i knjigu da napises...ti si nebitan u celoj prici, drugi vidi koliko je sam dokument smesan, i koliko si uhvacen u lazi...zajebo si se sa ovim postom gde kazes civilna stvar, jer si predvideo ''Vrhovna komanda'', gde se donosi jasan zakljucak da ne samo da baratas najgorom komunjarskom propagandom nego po potrebi i sam izmisljas...kada bivas uhvacen u tome, nastavis sa nekom drugom pricom...

2. na sudjenje Drazi od strane Tite, se danas da je ziv, ne bi pozivao ni sam Tito...hahahahah...montirani proces bez bilo kakve sanse za odbranu, unapred odredjena likvidacija na najsuroviji nacin bez prava na grob...toliko su ga se plasili da ga ni groba nisu udostojili...tvoje funjare...Znas li kako je zavrsio Drazin advokat?...nije imao advokata po izboru vec jedinog koji je imao hrabrosti da brani Drazu? Da li znas kako je zavrsio?

3. Kako te nije sramota da ovo i spominjes...Uporedo se vodio proces u Americi, PRAVEDNO SUDJENJE ZA DRAZU MIHAILOVICA, vec sam spominjao izvore gde se moze naci ceo proces, Dejvid Martin ''Slucaj Draze Mihailovica - Rodoljub ili izdajnik'', po iskazu americkih i saveznickih vojnika na kojoj je oporvgnuta svaka laz sa Titovog sudjenja...Ogromna zelja americkih vojnika koji su bili uz Drazu za vreme rata i americkih pilota koje je Draza spasio da se pojave na sudjenju u Beogradu, ali Draza je znao sta mu se spremilo...I ponovo cu te podsetiti njegovih reci pred avionom koji je trebao da poleti sa njim u oslobodjeni Bari: ''Zemlju ne mozete poneti na djonovima cipela'', i opet, i ako je znao svoju sudbinu dolaskom komunjare Tileta na vlast...Dokle ces vise da spominjes to smesno sudjenje, a jos da spominjes Ameriku po tom pitanju....ima li bolje slike Titovog suda od ove, koju sam gomilu puta postavljao, a da ne pricamo o svim silnim falsifikatima:

OVO JE SLIKA TVOG SUDA, NA KOJI SE POZIVAS (bese slika govori vise od hiljadu reci....e pa na ovoj slici imas i reci!):

davidoconnelkogajemihaipb2.jpg

5. lecenje kompleksa...ako je tebi lakse, onda ok...to ti dodje kao neka terapija...hehehhehe...ali nista do notornih gluposti i lupetanja, nicim potkrepljeno, kao i uvek...opusti se...

6.hahahahaha....nejgova koljacka banda....haha...opet ti izasla vena na celu...opusti se covece...a je li koliko iznose zrtve tih koji su ga osudila na smrt, zbog njegove koljacke bande...hahaha....Koliko iznose zrtve Komunista, na celu sa Titom? ajde gukni kiseli...pa da uporedimo i po hiljaditi put na delu vidimo koliko lupetas i ocigledno lazes...Ili te te zrtve ne interesuju jer su uglavnom Srbi...

a falsifikati su toliko ocigledni, da nam ne treba nista drugo do zdravog razuma...ne sumnajm ja da si i ti svestan toga, bio bi glup da nisi....ali ti imas svoj cilj i svoje komplekse...hehhe

Ti si taj koji se pozivao na istoricara Nikolica i kopirao njegove kilometarske tekstove, ako se ne varam...sta bi sad?...hehehehhe

Poslednja izmena:
THE ACCUSED MIHAILOVIC REFUSES THE OFFER OF THE
AMERICAN AIRMEN TO APPEAR AS WITNESSES FOR HIM
Counsel for the Defence (Joksimovic): First of all I want to
communicate that yesterday I ...
President: You can make no communications. That is the function
of the Court. You can, during the proceedings, submit proposals
for the decision of the Court.
Counsel for the Defence (Joksimovic) (addressing the President):
I have had a message from America. I have been asked to inform
the Court of something. I consider that it is my function and
duty as Counsel for the Defence, to convey their 'wish.
President: You will be acting according to your conscience
and duty as Counsel, if you submit a concrete proposal to the Court.
Counsel (Joksimovic): It is in connection with a concrete
proposal.
President: Put your proposal in a definite form.
Counsel (Joksimovic): My proposal is this: In connection with
the indictment, pages 3 to 58, the following should be heard:
Walter Mansfield, a member of the American Military Mission attached
to Draza Mihailovid's headquarters, Mike McFiull, an American airman
rescued by Draza Mihailovic,
; John Levin, an American airman,
341
rescued by Draza Mihailovic, WdHiam Len Rogers, president of the
committee for a just trial for Draza Mihailovic.
President: On what grounds?
Counsel (Joksimovic): To show that the accused Mihailovic
did not collabo>rate with the invader. The signatories say: We beg
you, as the legal adviser of Draza Mihailovic, to inform the Court
officially that the undersigned offer themselves as witnesses in the
case of Draza Mihailovic, and are ready to* fly to Belgrade to give
evidence in connection with the indictment. We ask you also publicly
to request the Court to accept our testimony. We shall be grateful
D.AT*K. 34.
<c
April* DJEHERALU MIHAILOVICU
HEOPHODNO POTFluBKO DA SE STO PRE 3ASTAKETE S BELBIM
<BILO POCA ILI DRUGO MESO?0. BSLI IMA. DA VAM SAOPST1
SITNE I VAZNE PORUKE CD STRAKE JTTGOSLOVENSKE VLADB
VIC TRIDESET CETHI - JOTAHOVIC.
ATT GEM2RAL MIHAILOVIC,
11 est absolum^nt necessaire que" verts' re-ncontrlez Bailey
le plus tot possible solt a Foca ou ailleursv -Bailey vous
conanuniquera des messages importants et' "argents^ de la |)art"-dt>
Couvernencnt yougoslavs.
V,IU 34 - Jovanovic.
From the telegram files of the emigrant government: message from Slobodan Jovanovic
to Mihailovic, informing him of the coming of Colonel Bailey, who is to give
him important and urgent instructions from the emigrant government, (Below is the
text of the same message in French).
to you if you would draw the attention of the Court to this. This
message was signed by the above mentioned persons, and sent from
New York to Dragic Joksimovic, Draza Mihailovic' legal advisers
It was sent on June 12 and I received it on June 13,
President: Please tell us, have you, as Counsel, as a person
officially participating in the trial, any proposal to make?
Counsel (Joksimovic): I am conveying this message to the
Court and ask that it should be considered as a proposal of the
Counsel for the Defence that the Court comes to a decision as soon
as possible about the hearing of the mentioned witnesses from Nefw
York, and that the decision be conveyed in the shortest possible time
both to the witnesses and to Mihailovic's counsel.
342
President: Have you, as Counsel, a concrete proposal, and if
you have, formulate it. Do you propose that some of the witnesses
be heard? If so, what are their names and in what connection?
Counsel (Joksimovic): I consider that I have submitted the proposal.
It embraces the hearing of the witnesses.
President: Please give your proposal a precise and concise
form; you know how to do -it; you are am experienced lawyer.
Counsel (Joksimovlc): I propose that the wish expressed by
the witnesses should be met. 1
President: That is not a proposal at all.
Counsel (Joksimovic): I propose that these witnesses be
summoned.
President: That is not a proposal.
Counsel (Joksimovic): To summon them as witnesses . . .
President: Give it the form of a proposal in legal terms, as it
is done in law courts.
Counsel (Joksimovic): I propose that the Court summon and
hear the above-mentioned witnesses . . .
President: Which above mentioned witnesses'*:, cite them.
Counsel (Joksimovic): The witnesses ... the witnesses, Walter
Mansfield.
President: What is his profession?
Counsel (Joksimovic): Former member of the American Military
Mission to Mihailovic.
President: That is not a profession.
Counsel (Joksimovic): Mike McFull, an airman rescued by
Mihailovic.
President: Is that his profession?
Counsel (Joksimovic): John T. Levin, also an airman, William
Len Rogers.
President: Has he ever been in Yugoslavia?
Counsel (Joksimovic): Probably. I have no detailed information.
I propose that the witnesses, if the Court decides that their testimony
should be heard, should be informed through the American
Embassy in Belgrade, or . . .
President: Well, the Court knows the law and the proper way
of doing it But in what connection do you propose that they should
be heard?
Counsel (Joksimovic): In connection with the circumstances
mentioned in the indictment from page 3 to 58, where it refers to
the collaboration of Drasroliut) Mihailovic with the enemv.
343
President: You said you ask that they should be heard in connection
with circumstances proving that Draza Mihailovic did not
collaborate with the enemy?
Counsel (Joksimovic): Certainly I did.
President: Put it on record.
Counsel (Joksimovic): Yes, that's right.
President: Is that all?
Counsel (Joksimovic): Yes, it is.
President: Accused Mihailovic, have you heard the proposal of
the Counsel?
Defendant: Yes, I have.
President: Will you give an answer. What is your opinion?
Defendant: Let me have time to think it over.
President: Your Counsel offers you witnesses who are to
testify in your favour. Do you accept, and agree with, the proposal
of the Counsel or not?
Defendant: In principle I do not agree.

trial mihailovic, 1946

trial mihailovic, 1946

sta je bre ovo kiseli, iskreno nemam nameru da citam, al sta je ovo...hahahha, i sto je na engleskom...haha

vidim da ti je sad nebitno skretanje sa teme, tj. sam skreces debelo...

A potvrda Stepinca...hahaha...i ponovo, ako je pismo civilna stvar (LOL, koliko ti je trebalo to da izmislis) zasto na njemu pise Vrhovna komanda...a ako pise Vrhovna komanda, gde je pecat?...hehehehhe, e, kiseli, kiseli...

A evo kako je zavrsio advokat Draze Mihailovica, dr. Dragic Joksimovic, veliki covek, vredan svakog pomena:

-Osuđen zbog slušanja radija
Joksimovićev "saučesnik" dr Ivković optužen je što je imao radio aparat, sa kojeg su povremeno slušali strane radio emisije advokat Joksimović, Savo Đor-đević i dr Čedomir Stanković.

Dr Dragić Joksimović i njegovi prijatelji poslati su na robiju i zato što je, na jednoj slavi, neki stari cilinder išao od glave do glave pa u presudi piše: "Bez sumnje da je ovo bila šala, jer stavljanjem cilindera na glave ne postaje se predsednik vlade ili ministar, ali je ova šala bila jasan izraz želja i nastojanja optuženih.

Između 16. juna 1949, kada je zatvoren dr Joksimović i 1. avgusta 1951, kada su prestale njegove zemaljske muke, prošlo je 775 dugih i paklenih dana. Kako je smrt sve muke prekratila 290 da-na pre izdržane kazne to ostaci dr Joksimovića nisu predati njegovoj udovici, iz razloga "što njegovo mrtvo telo mora na groblju mitrovačkog zatvora da odleži ostatak robije".

http://www.srpsko-nasledje.co.yu/sr-l/1998/05/article-14.html

U jednom od prethodnih brojeva, opisali smo sudbinu advokata Dragića Joksimovića, koji je branio Dražu Mihailovića, i tako na sebe navukao gnev komunističkog režima. Prenosimo svedočanstvo o suđenju, robijanju i smrti dr Dragića Joksimovića, iz knjige "Titovi kazamati u Jugoslaviji", pisca Milana L. Rajića, izdatoj u Čikagu, 1975. godine

Joksimovića su optužili na osnovu denucijacija Mite Dimitrijevića, zvanog Olivera; odbili su da saslušaju njegove žalbe na tretman u istrazi; jednom optuženom su razbili glavu gvozdenom šipkom pa cinično izjavili kako je lobanja pukla "od udarca u radijator", u zatvoru koji nije imao centralno grejanje. jedan svedok toliko je tučen da nije mogao da stoji pred sudom - svedočio je sedeći. I najzad, smešten u sobu broj dva, trećeg paviljona sremskomitrovačke kaznione, doktor Joksimović biće ubijen - neukazivanjem blagovremene lekarske pomoći. Poslednje reči ovog advokata koji je hrbro vršio svoju dužnost, braneći po savesti i profesionalnoj etici unapred osuđenog Dražu Mihailovića, bile su: "Kako je lako umreti!"

"Braneći Dražu Mihailovića, pred očima mi je bila Srbija i srpski narod. Insceniranim procesom komunisti su hteli da nas osenče, i zato je bilo potrebno da se čuje glas istine, bez obzira na žrtve... Nisam hteo da im se poklonim, ni da im se s sputa uklonim, pa neka bude šta hoće, ja ih se ne bojim!", rekao je Dragić Joksimović, posle procesa, znajući da je on na redu.

http://www.srpsko-nasledje.co.yu/sr-l/1998/07/article-16.html

Poslednja izmena:
Poslednje reči ovog advokata koji je hrbro vršio svoju dužnost, braneći po savesti i profesionalnoj etici unapred osuđenog Dražu Mihailovića, bile su: "Kako je lako umreti!"

"Braneći Dražu Mihailovića, pred očima mi je bila Srbija i srpski narod. Insceniranim procesom komunisti su hteli da nas osenče, i zato je bilo potrebno da se čuje glas istine, bez obzira na žrtve... Nisam hteo da im se poklonim, ni da im se s sputa uklonim, pa neka bude šta hoće, ja ih se ne bojim!", rekao je Dragić Joksimović, posle procesa, znajući da je on na redu.

.......i onda su mu svirali la palomu, bela golubica je udarala krilima po prozoru, i on je rekao, lako umirem za mexico (verovatno su mu mariachi, jos udarili mamu huanitu.....
:D:D:D:D:D:D:D:D

"У време класичног комунизма објављено је око 4000 четничких докумената, у четири тома 'Зборника докумената о народноослободилачком рату народа Југославије'. Документа нису бирана по принципу научног рада, већ селективно, у складу са пропагандом тада владајуће странке. Избацивани су записи о борбама четника против окупатора и усташа, или о спашавању савезничких пилота, а дописана је, односно фалсигикована, примера ради инструкција ђенерала Драже мајору Лашићу са геноцидним елементима - јер оригинални Дражин запис кој се може окарактерисати као ратни злочин не постоји. У тим 'Зборницима докумената', комунисти су објавили и мањи део преписке између ђенерала Драже и војводе Ђујића, пробран тако да се ни на који начин не може стећи права слика о догађајима на тромеђи Босне, Лике и Далмације. Остатак преписке остао је у деопима Војног архива... Верујм да ће ова књига, као највећа збирка примарних оригиналних докумената насталих из пера командата Југословенске војске и команданта Динарске четничке области и Динарске четничке дивизије, значајно померити праг сазнања о догађајимана тромеђи Босне, Лике и Далмације у Другом светском рату"

(Из предговора Милосава Самарџића)

"Пред читаоцима стоји једно ексклузивно дело, настало из пера човека који проблематику генерала Драже Михаиловића, Југословенске војске и четничког (равногорског) покрета обрађује двадесету годину заредом.... Радежи марљиво у Војном архиву и познајући суштину ратне проблематике, Милосав Самарџић овом књигом - зборником нама непознатих докумената - наставља серију књига које у другом, истинитом светлу, приказује четнички покрет у Другом светском рату. Онакав какав је заиста био, а не како је неко желео да га представи... Нема сумње да ће се после овог дела изменити комплетна слика о четницима на подручју 'Независне Државе Хрватске'."

ЂЕНЕРАЛ ДРАЖА - ВОЈВОДА ЂУЈИЋ ратна преписка

Kњига садржи око 1000 депеша које су ђенерал Дража и војвода Ђујић разменили од краја 1942. године до пролећа 1945. године. Депеше прате неопходне напомене, а дат је и опширан увод о догађајима у западним крајевима пре успостављања везе између Врховне команде и Динарске четничке дивизије. Тврд повез, луксузна опрема, илустровано 328 страна, већег формата Б5.

nekoliko stranica iz knjige

http://www.pogledi.co.yu/42.pdf

i sve telegrame samardzic sam pisao kao prozu , i predstavio publici, kako bi istorija trebala izgledati u njegovoj verziji (ekonomist istoricar..)

kiseli sta bi ti bez mene, a...hahahha

ti ne samo da si jadan, nego si i glup ko qurac...to se dalo videti na primerima tvojih, malo je reci povrsnih lazi i izmisljotina, sto iz komunjarske propagandne masinerije, sto licno tvojih, na koje bi se i deca nasmejala...prodje vreme golog otoka, kiseli...

nego ovo i nije namenjeno tebi, ne znam zasto uvek imas potrebu da odlemis ovakvu i slicnu glupost...

ajd pali, ako si presusio s komunjarskom propagandom i nemas odgovore na pitanja, gomilu puta ovde postavljana...

A sto se tice Samardzica, nisi dostojan ni ime da mu spomenes, sprdnjo od coveka...i zaboravio si da dodas najbolji poznavaoc istorije II svetskog rata na ovim prostorima, koji se ovim pitanjem bavi 20 godina...Kao sto sam vec spominjao svaka njegova tvrdnja potkrepljena je autenticnim dokumentima (nemackim, italijanskim, saveznickim, cetnickim, komunistickim), narocito ovakve i slicne prepiske, a sa time ce se upoznati ljudi koje ova tema zanima, i kojima se ja obracam, tako da svaki tvoj komentar je zaista suvisan i kratkog daha...

a nikad nije dosta ponavljati i podsecati ljude koja si ti sprdnja od coveka na ovoj temi, averovatnol i u zivotu...

Ako je dokument pismo Stepincu civilna stvar, zasto na njemu pise Vrhovna komanda...A ako pise Vrhovna komanda, gde je pečat Vrhovne komande....hehehehe...i onda se vratimo na moju drugu recenicu u ovom postu...ti ne samo da si jadan, nego si i....hahaha...e vidis to spada u tvoje licne lazi koje nemaju veze sa onom masinerijom, i zbog ovoga bi ti i sam drug Tile lupio zausku i pocupo zulufe, jer si ga ni manje ni vise odao...haha...sam si izneo jos jedan dokaz zasto je taj dokument obicno smece...

Poslednja izmena:
kiseli mani se ti mojih skola...samo sam te prepoznao odma'...

Ako je dokument pismo Stepincu civilna stvar, zasto na njemu pise Vrhovna komanda...A ako pise Vrhovna komanda, gde je pečat Vrhovne komande....hehehehe...i onda se vratimo na moju drugu recenicu u ovom postu...ti ne samo da si jadan, nego si i....hahaha...e vidis to spada u tvoje licne lazi koje nemaju veze sa onom masinerijom, i zbog ovoga bi ti i sam drug Tile lupio zausku i pocupo zulufe, jer si ga ni manje ni vise odao...haha...sam si izneo jos jedan dokaz zasto je taj dokument obicno smece...

:think::rumenko:

vidis kako se okrenuo temu...pa umesto da se bavimo komunjarskom i ovom novo-bosnjackom propagandom bavimo se tvojom...hehe

odgovorili na sta? tema topika su bili bosanski muslimani u WWII, a ne ona cetnicka fukara, koju koca reklamira, na svakom topiku.ukljucujuci knjige samardjica, gde covek proucava utecaj gibanice i rakije, na razvoj cetnickog pokreta

Sta ti smetaju odgovore sa strane koce?
Ja mislim da ti dokazu na onom dokumentu Stepincu da je falsifikat!
Meni je licno dokazo da je stvar o falsifikatu ako tebi nije nece biti moja briga!
Ali hvala i tebi ako sam te zaboravio;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back