Da li neko zna nesto vise o Borovom modelu atoma i da li ima vremena da mi pomogne???

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bor je valjda zamislio atom kao puding u koji su elektroni pozabadani kao sljive, tako nesto... Nadji knjigu iz fizike za IV godinu gimnazije, tu je objasnjeno svetski
Bor je valjda zamislio atom kao puding u koji su elektroni pozabadani kao sljive, tako nesto... Nadji knjigu iz fizike za IV godinu gimnazije, tu je objasnjeno svetski
Mala ispravka.Takav model atoma je zamisljao Tompson a ne bor.Prema borovom modelu elektroni se krecu potacno odredjenimm putanjama koje je on nazvao ORBITAMA (koje mi danas zovemo energetski nivoi) i kada se elektron krece po jednoj od njih on ima tacno odredjenu energiju...........I dalje mozes sama ako znas da koristis literaturu.Pozdrav
OK.MI se ovde ne bavimo time ko je prvi napisao odgovor ili ko je prvi kogan ispravio.Sigurno neces dobiti nagradu za to.Dakle pa stan ako sam ponovo napisao nesto slicno onome sto si ti pre mene napisala.Pozdrav