Quantcast
  • Blog je internet dnevnik u kome autor iznosi svoja razmišljanja na neku temu. Molimo vas da se pridržavate Pravilnika Bloga.

Boro i Mala Cana

pura moca

Legenda
Poruka
63.429
<span style="color: rgb(29, 33, 41); font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: normal;">


Na prvo slušanje pesmica za razbibrigu. Iskusnom obrazovanom slušaocu ipak neće promaći stamen cepelinsko-stonsovski ritam,
napetost pri kraju ciklusa od 16 taktova koju stvara sazvučje slično napolitanskom sekstakordu, razrešena vraćanjem u toniku, spomenimo i redukovanu harmoniku iz drugog plana ("Less is more" - Miles Davis) koja neprimetno ali suvereno nosi svu lepršavu romantiku skladbe. Dihotomija vokalnih izvođača samo je fizička, dok na višem planu oni čine duhovnu jednost koja je pod velikim znakom uzvika!!! Stihovi nenametljivo, za one koji slušaju između redova, propagiraju lepote naše Šumadije (uzvišeni patriotizam na delu!) i ljubav, na način daleko od banalnog, toplina i vibranti vokala nagoveštavaju tu najlepšu emociju kao primarnu volju Demijurga kojoj jusnaturalizam gleda u leđa! Izvrstan autfit izvođača postignut minimalističkim stajlingom, njihova ozarena lišca i jednostavna ali upečatljiva scenografija vizuelno zaokružuju performans, ne skrećući pažnju sa melodije koja interpretirana u pažljivo odabranom modusu naprosto lebdi nad nežnom durskom harmonijom. Lorem ipsum!
 

ranjeni Zoro

Elita
Poruka
21.326
Lorem ipsum kolega, ništa drugo do lorem ipsum.. Složio bih se sa navedenim opažajima dabome, te bih iskoristio da primetim i kako ova znalački odabrana stendalovski crveno-crna kombinacija naprosto vrišti određenom simbolikom koja, treba li reći, u svima nama budi ono nezadrživo i neizdrživo, animalno, strah od smrti i života, strah od Bore, te ako bi trebalo izabrati između Bore i nagazne mine, tu bi izbor bio i jednostavan i lak. Borina crvena košulja koja dominira nad crnim pantalonama dok istovremeno vešto prikriva omanju pilates loptu koju je Boro kanda upravo napunio obilatim ručkom, Borin večito mladalački izgled kome mogu da izađu na crtu još samo kornjače sa Galapagosa, te koreografija koja jasno daje do znanja ko je tu vođa krda, a kome je dozvoljeno da samo cupka nogom, ukratko Eros i Tanatos u jednom. Mala Cana u toj igri jednostavno nema šta da traži. Ona jeste možda pobedila u cepanju panjeva jednoručnom testerom, ali protiv Bora naprosto nema šanse i utisak je da je pitanje trenutka kada će se naći pod Borinim stomakom moleći ga i da prestane i da ne prestaje. Protiv Bora sve su bitke unapred izgubljene. Ako vas ne ubije šarmom, dotućiće vas seksepilom.
 
Top