Boris Tadic, najuspesniji srpski predsednik

***** земљу која Босне нема.
Pazi kad je mnoge zemlje nemaju, cak i one u koje Bosanci obozavaju da se isele. Svecka i Svica recimo jarane, bez Bosne, a super zemlje.

I jos, jednom, zasto ti nama u Srbiji pricas o nasim predsednicima, zasto ti nama kazes da je Milosevic bio u pravu kada ti NISI ziveo u Srbiji a mi jesmo za njegove diktature, zasto ti nama pricas o Tadicu kada ti nisi ziveo u Srbiji za vreme njegove funkcije a mi jesmo? Objasnjavas nam kako je bilo/jeste u Srbiji jer mi to nismo u stanju da ukapiramo a ti iz Dervente jesi? Ah da, mi pojma nemamo a ti imas...

Pazi kad je mnoge zemlje nemaju, cak i one u koje Bosanci obozavaju da se isele. Svecka i Svica recimo jarane, bez Bosne, a super zemlje.

I jos, jednom, zasto ti nama u Srbiji pricas o nasim predsednicima, zasto ti nama kazes da je Milosevic bio u pravu kada ti NISI ziveo u Srbiji a mi jesmo za njegove diktature, zasto ti nama pricas o Tadicu kada ti nisi ziveo u Srbiji za vreme njegove funkcije a mi jesmo? Objasnjavas nam kako je bilo/jeste u Srbiji jer mi to nismo u stanju da ukapiramo a ti iz Dervente jesi? Ah da, mi pojma nemamo a ti imas...
Јашта је болан.

Истом аналогијом:

Да ли је распад СФРЈ кривица Милошевића или догађаја прије? Каква везе има Милошевић?
Pa digao novac iz SFRJ banke i trosio ga u Srbiji bez dogovora sa drugima pa naturio Sejdu Bajramovica Albanicma i Kosovo glasa isto kao i Srbija i Vojvodina ,pokrajine su imale isto prevo glasa kao i republike i pogledaj sta Kiro govori koji je bio tu kad je doslo do raspada

Pa digao novac iz SFRJ banke i trosio ga u Srbiji bez dogovora sa drugima pa naturio Sejdu Bajramovica Albanicma i Kosovo glasa isto kao i Srbija i Vojvodina ,pokrajine su imale isto prevo glasa kao i republike i pogledaj sta Kiro govori koji je bio tu kad je doslo do raspada

Neko je jednom primetio ovo
da nema Bošnjaka 1993,Srbi bi bili najgori.

Nije demokratija samo kad tvoji favoriti pobeđuju i drže vlast.Demokratija ima dva kraja.
Chika Grubane, ima dva kraja i sredinu. U politici se to kaze: levica, centar i desnica.

Nije moj favorit Tadic, ja sam se po drugi put iselio iz Srbije za njegovog mandata i vlasti DS-a u Beogradu i Srbiji. No, oni su bolji od onoga sto je doslo posle njih, ekonomski mozda i ne ali politicki jesu, bar nisi imao danasnju autokratiju i od dna do vrha piramidu vlasti prozetu ljudima koji su uskog pogleda i jednopratijske discipline. Vec godinama imate dzravu u kojoj jedan covek odlucuje sve, sto zbog svog ega, sto zbog toga sto je u toj partijskoj hijerarhiji gomila nesposobnih a korumpiranih budala. Kazem bilo je toga i kad sam ja ziveo u Srbiji (zbog toga sam najvise i otisao) ali danas smo na vrhuncu (mozda moze i gore?). U Srbiji nije dobro, ne menja se pozeljnom brzinom na bolje i zato ljudi i dana danas bzee odatle. Svake godine vas je 60 hiljada manje, znog cega? Zbog dobrog zivota u Srbiji?

Poslednja izmena:

Што се сада вадиш? Не одговара ти сопствена логика?

Ниси доследан.

Nisam mislio na politički spektar.Mislio sam na okolnost da u demokratji i oni koji nisu tvoji ili nečiji drugi favoriti takođe imaju mogućnost da pobede na izborima i da drže vlast.
Kad do toga dođe,demokratija nije ništa manje demokratija.
Naravno. Ali demokratija nije kada si okupirao sve medije koje placaju i gradjani koji nisu glasali za tebe, demokratija nije i kada laziras glasacke spiskove i same izbore, demokratija nije kada zloupotrebljavas funkciju preCednika Srbije i kada gazis Ustav i Skupstinu, demokratija nije kada te zabole rasplodni organ za opoziciju i njihove glasace, demokratija nije kada stvaras atmosferu lincha svih koji nisu po tvome a ti si aposlutna vlast u drzavi... pa iz svega sledi da je Srbija daleko od demokratije.

Jedno pitanje, shvatas li sustinu funkcije predsednika drzave, prava i obaveze koje mu slede? Da li shvatas ko po Ustavu donosi bitne politicke odluke u spoljno/unutrasnjopolitickim tokovima, ko moze da donese zaokret, izmeni Ustav i donese zakone koji ce ozakoniti te odluke? Predsednik drzave nema ta ovlascenja...

Predsednik države treba da zastupa državu u svetskim odnosima i da izvuče za nju najbolje što može. Milošević jeste zgovnao situaciju, ali je Tadić u naletu dobrog imidža koji je Srbija imala kao novopoečena demokratija trebao da preokrene situaciju. Da te potsetim, tada Kosovo nije proglasilo nezavisnost, imali smo pod kontrolom sve institucije. Nije bilo ni Briselskog sporazuma, imao je potpuno otvorena vrata da preokrene situaciju. Samo je falila diplomatska ofanziva. I onda bi se sve slagalo sa Ustavom, zar ne? Ok, čak i ako kažemo da je to previše za njega, mogao je da ide bar na podelu ili neku verziju RS za Srbe. Dakle bilo šta što bi nam dalo neke opipljive koristi. A onda Ustav menjaš shodno situaciji na terenu, šta će ti mrtvo slovo na papiru? Od svega što je mogao da uradi, on je izabrao da uradi - NIŠTA. Ja mislim da bi proces kosovske nezavisnosti tekao potpuno isto i da Srbija uopšte nije imala predsednika, dakle Tadić je apsolutno i totalno uradio NIŠTA. 8 godina potpuno protraćenih i izgubljena najbolja šansa.

Back