Bordoska doga / Francuski mastif

Rayela, nisi u pravu, SVI domaci veterinari sa kojima sam pricala znaju da je oko 35% skotskih ovcara i nesto manji procenat njihovih mesanaca preosetljivo na Ivermektin. I da, sumnja na sugarca cim je dao Ivermektin ali sumnja i na lajmsku bolest cim je pitao za krpelja. Sad, demodikoza sama po sebi ne svrbi ali otvara vrata sekundrnim bakterijskim infekcijama (obori imunitet i "nacne" kozu pa bakterije mogu dalje da deluju) a one u vecem procentu izazivaju i svrab. Ivermektin provereno deluje i na demodeksa, tako da je ovom terapijom pokriveno sve osim borelije (uzrocnika lajmske bolesti) za koju se nadamo da nije ona u pitanju. Cicak, javljaj ima li napretka, ocekuj ga za 3-4 dana.

Ja sam imala neko gadno iskustvo za vetom iz Zajecara jer covek nikada za to cuo pa zato sada tako pisem.
Medjutim to nema veze sa ovim psom i ovom pricom.

Ja licno ( ali to su neke moje predstave o krpeljima) ne verujem da ovaj pas ima tu ,kako je vi zovete lajmsku bolest ( ja je znam kao boriloza)
nego zaista mislim da ce biti izlecen ovim ivektrominom mada, opet , ja to znam u obliku inekcija, a postoji tecnost (Stronghold) koja se kao Frontline
stavlja na vrat psa, ali nisam sigurna da li i kod nas u Srbiji postoji. I to je zamena za ovaj Ivermektin jer sme da se daje i skotskim ovcarima.

:amen: Postoji pouzdan test, koliko se secam, ti si svoju lepoticu testirala? Inace, sacuvala sam onaj poster i mm je odusevljen, trazio je da prebacim i njemu u arhivu.

Uglavnom ovaj moj ( bearded collie) ne spada u te sto im smeta taj ivermiktin, ali ako vec postoji savrsena zamena zasto bih se mlatila da do tancina ispitijuem i placam nalaze?

Ugrozeni su uglavnom kratkodlaki i dugodlaki koli, malo manje borderi.

Opet muve.
Svake godine ista prica.
Muve ga napadaju I otvore mu zive rane po usima.
Sad je jedno uvo. Krvav pecat velicine ping pong loptice.

Okupali smo ga I prskamo enbecin sprej. Ali danas sprej nece vise da prska.
Cime da mu to tretiram?
Kako da ga spasim od muva?
Rasturise ga. Ubice mi muve psa. Jadan cici koliko ga boli kad pocnu da ga jedu

Back