Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Rayela, nisi u pravu, SVI domaci veterinari sa kojima sam pricala znaju da je oko 35% skotskih ovcara i nesto manji procenat njihovih mesanaca preosetljivo na Ivermektin. I da, sumnja na sugarca cim je dao Ivermektin ali sumnja i na lajmsku bolest cim je pitao za krpelja. Sad, demodikoza sama po sebi ne svrbi ali otvara vrata sekundrnim bakterijskim infekcijama (obori imunitet i "nacne" kozu pa bakterije mogu dalje da deluju) a one u vecem procentu izazivaju i svrab. Ivermektin provereno deluje i na demodeksa, tako da je ovom terapijom pokriveno sve osim borelije (uzrocnika lajmske bolesti) za koju se nadamo da nije ona u pitanju. Cicak, javljaj ima li napretka, ocekuj ga za 3-4 dana.
Ja sam imala neko gadno iskustvo za vetom iz Zajecara jer covek nikada za to cuo pa zato sada tako pisem.
Medjutim to nema veze sa ovim psom i ovom pricom.
Ja licno ( ali to su neke moje predstave o krpeljima) ne verujem da ovaj pas ima tu ,kako je vi zovete lajmsku bolest ( ja je znam kao boriloza)
nego zaista mislim da ce biti izlecen ovim ivektrominom mada, opet , ja to znam u obliku inekcija, a postoji tecnost (Stronghold) koja se kao Frontline
stavlja na vrat psa, ali nisam sigurna da li i kod nas u Srbiji postoji. I to je zamena za ovaj Ivermektin jer sme da se daje i skotskim ovcarima.