Borderlands

Igra je extra upravo je igram. Prilažem opis, slike i trailer.

Posle 3 godine produkcije tim Gearbox Software iz Texas-a je najzad uspeo da izbaci na tržiste igru Borderlands, zanimljiv mix između timske FPS igre i RPG žanra. Ali da se iza odlične grafike i atmosfere krije i nekoliko nedostataka, pročitajte u punom opisu.

U igri mozete kontrolisati cetiri klase:

- SOLDIER Roland može sva oružija dobro da savlada i da se fokusira u tri skill tree-a "Pesadija" (povećanje ubojitosti njegovih pušaka i sačmarica), "Podrška" (koji daje Area of Effect poboljšanja za celu družinu) i "Bolničar" (za lečenje samog sebe i družine).

-BERSERKER Brick je zadužen za prvi red u bitkama. Ima dosta healtha i jake udarce. Njegovi skill tree-ovi su "Brawler" (poboljšava borbu prsa u prsa), "Tank" (daje velike bonuse za HP, Shield) i "Blaster" (koji se fokusira na eksplozivna oružija kao i na zaštitu od njih).

-SIREN Lilith poseduje magične moći teleportacije, nevidljivosti i upotrebe elementalnih napada. Njeni Skill Tree-ovi su "Controller" (teleportacija, i bonusi vezani oko nje), "Elemental" (koji joj daju Fire, Shock, Corrosive i Explosive Damage bonuse na oružija) i "Assassin" (koji povećavaju Critical Damage na oružijima i melee napadima).

-HUNTER Mordecai je expert u borbi na daljinu sa snajperima kao i sa malim pištoljima (pogotovo revolverima). On se može dodatno fokusirati na "Sniper", "Rogue" (koji dodaje bonuse njegovom krvoločnom kućnom ljubimcu - sokolu zvanom Bloodwing) i "Gunslinger" Skill Tree-ovima.

Sto se gameplaya tiče, dobićete dosta questova koji ce vas naterati da istražujete pustinje Pandore (standardni fetch questovi sa sakupljanjima itema ili ubijanjem gomile neprijatelja). Oružija imaju jedino character level requirmenet tako da ih sve klase mogu nositi bez penala (ne postoji nagodragnja osnovnih statova - snaga, brzina, konstitucija kao u igrama slicnog žanra), a posle dostizanja sledećeg nivoa dobićete jedan poen koji možete rasporediti u u Skill Tree-ove. Igra je definitivno najzanimljivija ako imate mogućnost da je igrate u kooperativi, zajedno sa još tri igraca. Tada igra podiže težinu i broj neprijatelja, naravno i povećava se šansa da se nađu bolji primerci naoružanja i opreme. Ako igrate sami spor razvoj price i naizgled beskrajan broj fetch questova brzo moze da vam dosadi. Od negativnih stvari takođe moram spomenuti da PC verzija nema dovoljno razrađen interfejs, i dalje je primetno da je podrška za miša u menijima nezgrapna. Sam inventar je prilično mali u početku i ne postoji brz način da se oprema rasproda (nema "Town Portal" mehanike kao u Diablu, uvek će te morati da se ručno vratite nazad do prodavca a to troši vreme i živce). Na kraju bilo bi bolje da je ubačen barem neki vizuelni deo customizacije lika, na primer armor, helmet, rukavice i slicno. Od nadogradnji je jedino moguće promeniti Personal Shield (koji radi na principu Halo 1 igre) i Class Mod (koji dodaje poene na skill tree i poneki AoE efekat za celu družinu).

Sve u svemu igra odlično izgleda, radiće fino na skoro svim konfiguracijama, a ako imate sa kime da igrate zabava vam je skoro zagarantovana.

Minimalna konfiguracija za igranje:
2.4 GHz Pentium 4 Procesor
NVIDIA Geforce 8600 GS ili ATI Radeon X850 Series graficka kartica
DVD disk drajv
8 GB mesta na Hard Disku

borderlands-cover.jpg


borderlands_1.jpg


 

Back
Top