Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kazu sin pripadnika hezbolaha, prodavao oruzje ISIS-u

https://now.mmedia.me/lb/en/NewsReports/565835-hezbollah-officials-son-arrested-for-selling-arms-to-isis-report

- - - - - - - - - -

nepotvrdjena vest, ali na twiteru al nusra objavila fotografije aviona i drona, navodno ruskih, iznad Idliba

ZYQU1LJ.png

ja mislim da je ovo sa Rusima cista propaganda.

- - - - - - - - - -

ISIS napada pobunjenike juzno od Damaska

b4wV3Xq.png

- - - - - - - - - -

a ko sto kaze ovaj dole komentar, moguce je i da su prosto promenili stranu
desavalo se vec

- - - - - - - - - -

eksplozija u Asadovom utvrdjenju u Latakiji

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34125666

- - - - - - - - - -

zanimljivo
washigton post pise o ruskom petljanju u rat

https://www.washingtonpost.com/news/checkpoint/wp/2015/09/02/russias-involvement-in-syria-might-be-ramping-up/

- - - - - - - - - -

i BBC

http://www.bbc.com/news/world-europe-34131573

- - - - - - - - - -

u bagdadu oteti turski radnici

http://www.therepublic.com/view/story/809d76b56d1542f8be9cefd6e5898b54/ML--Iraq

Mene interesuje jedno, zasto izraelski mediji objavljuju eksplozivne vesti o Rusiji?

Zasto ZELE da Rusi zarate tamo? :think:

Nekoliko cinjenica.Izrael ima jednu od najboljih obavestajnih agencija na svetu dakle njihove informacije se moraju uzeti sa respektom,drugo ukoliko su objavili nesto tako znaci da salju poruku nekom ili da jednostavno zele da uzbune javnost sto je verovatnije .da interesantno zasto su objavili bas oni to.Ako poverujemo u teorije zavere njima odgovara haos koji ISIL pravi i nikako im ne odgovara pojava novog igraca,u smislu vojnog angazovanja i potiskivanja ISILa.asadovi protivnici su vecinom pod kontrolom amera tako da mi je najlogicnije to da izraelu u stvari ne odgovara unistenje ISILa posebno zato sto bi Rusko angazovanje ojacalo asada a to im isto ne odgovara a licno smatram da im ne odgovara ni da tzv oslobodioci zbace asada i uniste ISIl.po mom skromnom misljenju najvecu korist od svih ovih sukoba do sada je imao izrael.Arapi su razjedinjeni,oslabljeni i trebace im minimum 30 godina da se ponovo podignu u tom regionu cak i da se sutra zavrse sukobi,jaz izmedju siita i sunita je sada ogroman i zverstva pocinjena sa obe strane posebno isila dugo nece biti zaboravljena.
Sa druge strane Rusi su majstori prikrivanja i maskiranja svojih namera tako da cak i da zaista nameravaju to da urade nikada se ne bi ofirali i pokazali neprijatelju svoje prave namere ali sigurno je to da gde ima dima ima i vatre.Iran i rusija zajedno,sa tehnikom ,ljudstvom i spremnoscu da zaista rese situaciju u siriji mogu da im poremete itekako planove.izraelu jednostavno ne odgovara unistenje isila jos uvek i zato plasiraju informacije plaseci zapad tzv losim momcima Rusima

Asad je imao ozbiljnu vojsku, sa 4 000 tenkova I 300 000 pripadnika tako da to jeste ozbiljna vojska.

Gde je ona danas?

Avijacija? PVO sistemi? Samohodke? Ljudi znače ali, na kraju kad se čisti teren. Koliko čitam sve se nešto demantuje o učešću Rusije ali se antiAsada koalicija uzbudila. Ako su ruski piloti tamo i Kadirovi specnaz, gledaćemo vašarenje.

neko je haknuo mingov nalog ili je konacno poceo logicno da razmislja

Pozdravlljam svaku odluku Rusije i volio bih kad bi Rusi izveli vojnu intervenciju na ISIL. To bi mnogo sto sta promijenilo u Siriji i ne bi bilo rata na Bliskom Istoku. Americki zracni napadi ne pruzaju rezultate i zato Rusija mora nesto da pokusa kako bi zaustavila ISIL u napredovanju.

Ruska flota da i da oruzje i delovi ali ovde je u pitanju povecanje broja instruktora,logistike sa direktnim mesanjem specijalnih jedinica u cilju unistenja neprijateljske zive sile u daleko vecem obimu ovog puta Asadovih protivnika.treba pomenuti i informaciju koja je skoro pustena o dolasku Ruskih komandosa koja je relativno neprimetno prosla.Previse dima oko toga ima u poslednje vreme.Mislim da ce u narednih godinu dana dosta toga da se promeni u tom regionu.Amerikanci a i Evropljani najverovatnije uvidjaju greske i da su otvorili pandorinu kutiju,zato ce iza kulisa najverovatnije probati da se dogovore sa rusijom a posredno i sa Iranom i asadom o resavanju problema ISIla kasnije ce ponovo promesati karte.Izraelu sa druge strane ne odgovara resenje sukoba i po meni zato objavljuje podatke o pripremama Rusije,pripremajuci javno mnenje i verovatno zeleci da odugovlaci sto duze sa resenjem konflikta.Opet kazem,ko je glavni dobitnik Siriskog gradjanskog rata?unistenje jakog neprijatelja u susedstvu najvise je njemu odgovaralo.sa druge strane sasvim razumem Izrael jer okruzenje u kojem se nalazi zahteva da razmislja minimum 7 poteza unapred.Kao u sahu,dakle da rezimiram,izrael objavljuje doticne informacije iz razloga sto zeli da odugovlaci resenje situacije u Siriji

Mnogo dvosmislenosti. Ako jevrejima odgovara ISIL na terenu, zasto ga ne puste ds zgazi Asada? Oni ratuju sa ljudima koji stvarno prete rezimu.

Ako postoje kakvi tajni dogovori tamo, izmedju Asada I ISILove bagre zakljucen je jos kad je ta organizacija nastajala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back