Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PUTIN OTVORIO KARTE Ruska vojska započinje direktnu vojnu intervenciju u Siriji

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/58718...apocinje-direktnu-vojnu-intervenciju-u-Siriji

Rusija je započela vojnu intervenciju u Siriji raspoređivanjem svojih borbenih aviona u bazi sirijske vojske. Prema diplomatskim izvorima, jedan kamp već je uspostavljen u vazduhoplovnoj bazi na području Damaska, prenosi izraelski "Yedioth Ahronoth".

654622_tan20158171454161371_f.jpg

Ozbiljno shvata pretnju Islamske države: Vladimir Putin

Prema prvim naznakama, očekuje se da će Rusija u narednom periodu rasporediti nekoliko hiljada pripadnika svoje vojske, uključujući savetnike, instruktore, logističare i tehničare, navodi izraelski list"Yedioth Ahronoth".

U ovom trenutku nema konkretnih podataka o sastavu kontingenta, ali je Rusija ranije pregovarala o prodaji višenamenskih "MiG 29" aviona i podzvučnih naprednih aviona za trening "Yak-130".

Ukoliko ruska vojska uđe u konflikt u Siriji, to će značajno uticati na postojeću dinamiku bliskoistočnih sukoba.

536853_ruski-avion01foto-reuters_f.jpg

Kremlj poslao avione u Siriju

Rusija nema ofanzivnih namera prema Izraelu i drugim državama, a glavni cilj raspoređivanja vojnih trupa je borba protiv Islamske države, navodi izraelski list.

Pozivajući se na diplomatske izvore, "Yedioth Ahronoth" tvrdi da su Rusija i Iran nedavno doneli stratešku odluku da će učiniti sve kako bi sprečili širenje i infiltraciju džihadista i drugih islamista na područja bivših sovjetskih republika u kojima živi veliki broj muslimana.

Rusija je još sredinom avgusta sirijskoj vojsci poslala šest avion "MiG-31", koji se nalaze u Damasku i služe kao pojačanje vladinim snagama u borbi protiv Islamske države.

Američka administracija svesna je ruske namere da direktno interveniše u Siriji, ali službene reakcije još nema.

592454_basar-al-asad01foto-tanjug-ap_f.jpg

Rusija i Iran ga podržavaju, SAD ne: Bašar al Asad

Predsednik Barak Obama u poslednje vreme je iznenađujuće blag prema predsedniku Sirije Bašaru al Asadu, koga SAD već godinama pokušavaju da svrgnu sa vlasti i na čelo dovedu neku za njih "pogodniju" ličnost.

Iran i Rusija, uz znanje SAD, nameravaju da osnaže sirijsku vojsku, što posebnim obukama što direktnim učešćem u sukobima sa Islamskom državom, navodi izraelski list.

Rusija od početka sukoba u Siriji pruža bezrezervnu podršku predsedniku Bašaru al Asadu i sirijskoj vojsci u borbi sa džihadistima, dok SAD podržavaju borbu protiv ISIS-a, ali istovremeno finansijski i oružjem snabdevaju pobunjenike se takođe bore protiv džihadista, ali i koji bi istovremeno da sruše Asada.

Zajednička borba protiv Islamske države ujedinila je Rusiju i SAD, ali se u senci težnje za eliminacijom džihadista krije međusobni "tihi sukob" oko predsednika Bašara al Asada, u kojem dve sile imaju potpuno suprotne aspiracije.

Nešto mi govori da će neko da dobije po pichici. :D

ko prvi devojci njemu devojka..:D

Русија је започела војну интервенцију у Сирији распоређивањем борбених летелица у бази из које ће покренути нападе на положаје Исламске државе и побуњеника

Руски пилоти борбених авиона и хеликоптера почеће да стижу у Сирију у наредних неколико дана, објави је портал Yнет.

Према речима западних дипломата, руска експедиција је већ стигла у Сирију и сместила се у ваздушну базу, која је под контролом снага председника Башара ел Асада.

База се, како наводе, налази се у околини Дамаска и служиће Русима као оперативна база.

У наредним недељама хиљаде припадника руског војног особља стићи ће у Сирију, укључујући саветнике, инструкторе, техничаре и пилоте.

У овом тренутку нема конкретних података о саставу контингента, али је Русија раније преговарала о продаји вишенаменских МиГ-ова 29 и напредних авиона за тренинг Yак-130, који могу служити и за борбу.

Yнет пише како нема сумње да ће руски пилоти утицати на постојећу динамику блискоисточних сукоба.

Званично, Русија нема офанзивне намере према Израелу и другим државама, а главни циљ размештања летелица је задржавање Асада на власти и борба против ИД.

Дипломатски извори тврде да су Русија и Иран недавно донели стратешку одлуку да ће учинити све како би спречили ширење и инфилтрацију ИД и других исламиста на подручја бивших совјетских република с муслиманском већином.

Америчка администрација је потпуно свесна руске намере да директно интервенише у Сирији, иако још није званично реаговала.

Обама је од недавно суздржан у позивима на рушење Асадовог режима, иако САД изводи ваздушне нападе како би заштитиле побуњенике против којих ће се борити руске снаге.

Иран и Русија, уз знање САД, намеравају да оснаже сиријску војску увежбавањем, али и техником.

Русија од почетка грађанског рата Асаду шаље бродове с оружјем, муницијом и резервним деловима.

Руси нису једини који координишу блискоисточну политику с Ираном.

Амерички званичници, такође, учествују у интензивним разговорима с Техераном како би оснажили заједничку борбу против ИД.

Чини се да америчка влада Иран тренутно прихвата као неопходну силу у кампањи против ИД у Ираку, наводи Yнет.

Da probamo da budemo objektivni a ne navijački raspoloženi

1) Ovi ISIS-ovci su se smučili svima, takvo životinjsko ponašanje, mučenje, klanje zarobljenika, rušenje istorijskih spomenika, sami su sebi potpisali smrtnu presudu i nema normalnog čoveka na svetu, muslimana, hrišćanina, jevreja, koji bi našao jednu olakšavajuću okolnost što se njih tiče.
Iskreno meni lično, kao čoveku, je najteže palo mučenje i surovo ubsitvo 82-godišnjeg kustosa iz Palmire. Čovek je ceo život radio na iskopavanju ovag fantastičnog spomenika istorije i kulture, držali su ga zarobljenog i mučili ga da oda gde su sakriven vredni artifakti, ništa im nije rekao, otišao je na onaj svet kao mučenik i svetac. Ja ne znam da li je bio musliman ili hrišćanin ali znam da su mi suze krenule zbog ČOVEKA koga ne znam a koji nam je svima pokazao kako se živi i bori za ono u šta veruješ, upalio bih mu sveću za pokoj duše, nadam se da ga to ne bi povredilo ako je musliman.
Dakle, zbog svega toga a i mnogo drugih stvari 90% čovečanstva ne bi trepnulo kada bi se na snage ISIS-a u ovom trenutku bacila čak i nuklearna bomba, jednostavno tumor na licu čovečanstva treba ukloniti brzo i efikasno da ne bi dalje metastazirao.

2) Kriza oko migranata, stotine hiljada kreću se ka severu Evrope, Evropa posrće i guši se. Zaista jedino održivo rešenje jeste da se do Nove Godine sredi situacija u Siriji. Uništiti ISIS do zadnjeg, Kurdi će se smiriti, frakcije, milicije i Asada za pregovarački sto i pravit neki Dejton, šta god samo da se ne puca više. istog sekunda prekinuti sa primanjem izbeglica iz Sirije, vratiti postojeće i poslati 10 tak milijardi njima direktno za obnovu i da se prehrane

3) Ne branim ja Asada, nemam previše razloga ali sada je valjda svima jasno da je bolje i Asad (Gadafi) nego haos u Siriji (Libiji). Ko neće sa Asadom da priča i trguje taj će izbeglice da juri po svojoj zemlji

4) Rusija je već pokazala, pomorskom blokadom, da neće pustiti da Asad padne, ovo je samo logičan nastavak priče, a i kockice su im se sklopile. Niko im ne može bilo šta prigovoriti kad krenu da peglaju ISIS

Poslednja izmena:
Da probamo da budemo objektivni a ne navijački raspoloženi

1) Ovi ISIS-ovci su se smučili svima, takvo životinjsko ponašanje, mučenje, klanje zarobljenika, rušenje istorijskih spomenika, sami su sebi potpisali smrtnu presudu i nema normalnog čoveka na svetu, muslimana, hrišćanina, jevreja, koji bi našao jednu olakšavajuću okolnost što se njih tiče.
Iskreno meni lično, kao čoveku, je najteže palo mučenje i surovo ubsitvo 82-godišnjeg kustosa iz Palmire. Čovek je ceo život radio na iskopavanju ovag fantastičnog spomenika istorije i kulture, držali su ga zarobljenog i mučili ga da oda gde su sakriven vredni artifakti, ništa im nije rekao, otišao je na onaj svet kao mučenik i svetac. Ja ne znam da li je bio musliman ili hrišćanin ali znam da su mi suze krenule zbog ČOVEKA koga ne znam a koji nam je svima pokazao kako se živi i bori za ono u šta veruješ, upalio bih mu sveću za pokoj duše, nadam se da ga to ne bi povredilo ako je musliman.
Dakle, zbog svega toga a i mnogo drugih stvari 90% čovečanstva ne bi trepnulo kada bi se na snage ISIS-a u ovom trenutku bacila čak i nuklearna bomba, jednostavno tumor na licu čovečanstva treba ukloniti brzo i efikasno da ne bi dalje metastazirao.

2) Kriza oko migranata, stotine hiljada kreću se ka severu Evrope, Evropa posrće i guši se. Zaista jedino održivo rešenje jeste da se do Nove Godine sredi situacija u Siriji. Uništiti ISIS do zadnjeg, Kurdi će se smiriti, frakcije, milicije i Asada za pregovarački sto i pravit neki Dejton, šta god samo da se ne puca više. istog sekunda prekinuti sa primanjem izbeglica iz Sirije, vratiti postojeće i poslati 10 tak milijardi njima direktno za obnovu i da se prehrane

3) Ne branim ja Asada, nemam previše razloga ali sada je valjda svima jasno da je bolje i Asad (Gadafi) nego haos u Siriji (Libiji). Ko neće sa Asadom da priča i trguje taj će izbeglice da juri po svojoj zemlji

4) Rusija je već pokazala, pomorskom blokadom, da neće pustiti da Asad padne, ovo je samo logičan nastavak priče, a i kockice su im se sklopile. Niko im ne može bilo šta prigovoriti kad krenu da peglaju ISIS
Tačno.

Medjutim EU nije u interesu da se ISIS savlada, EU prodaje oružje ISISU i na tome profitira, izašli su podaci koliko je hrvatska samo prodala oružja ISIS-u. Jasno je da EU podržava fašizam i teorrizam svuda po svetu....

Tačno.

Medjutim EU nije u interesu da se ISIS savlada, EU prodaje oružje ISISU i na tome profitira, izašli su podaci koliko je hrvatska samo prodala oružja ISIS-u. Jasno je da EU podržava fašizam i teorrizam svuda po svetu....

Normalno, svi se igraju sa terorizmom dok ti ne zakuca na vrata.

Kakva crna zarada od oružja, ovog trenutka EU bi dala 100 milijardi evra u kešu da joj se skinu sa grbače azilanti koji prede da joj razruše temelje.
Ceo istočni deo EU se otima od kontrole Nemačke, GB beži na svoju stranu i dodatno se izoluje, Šengen je pred padom, kakva crna zarada od oružja.

Garantujem ti da EU ne samo što podržava nego i finansira ovu akciju a USA će okrenuti glavu i ignorisati celu situaciju

Da li mislite da je džabe pao izrealesi F16 ili je to bila jasna poruka, šta se nalazi u Siriji i šta se Rusija sprema da uradi.

Normalno, svi se igraju sa terorizmom dok ti ne zakuca na vrata.

Kakva crna zarada od oružja, ovog trenutka EU bi dala 100 milijardi evra u kešu da joj se skinu sa grbače azilanti koji prede da joj razruše temelje.
Ceo istočni deo EU se otima od kontrole Nemačke, GB beži na svoju stranu i dodatno se izoluje, Šengen je pred padom, kakva crna zarada od oružja.

Garantujem ti da EU ne samo što podržava nego i finansira ovu akciju a USA će okrenuti glavu i ignorisati celu situaciju

Da li mislite da je džabe pao izrealesi F16 ili je to bila jasna poruka, šta se nalazi u Siriji i šta se Rusija sprema da uradi.

Sad je domaćm izdajnicima udarila voda na usta...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back