Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ISIS je prepoznatljiv po napadima na dzamije i rusenju dzamija

- - - - - - - - - -

QKhHJoa.png

- - - - - - - - - -

ostale vesti, Iracani se jos bore kod Faludze, ISIS kidnapovao 150 hriscana, od kojih ima zena i dece, itd...uobicajeni horor na dnevnoj bazi..

ISIL se mora unistiti i to je nesto sto je osnovni zadatak Amerike. Amerika mora unistiti ISIL jer oni siju zlo sirom Bliskog Istoka. Amerika je poccela sa uvjezbavajnem irackih snaga za rat protiv ISILa. Amerika isto tako vrsi zracne udare na ISIL i to je nesto sto Amerika daje pomoc muslimanima da se otrgnu od ISILa.

Irak je jeddna prijatna zemlja i zemlja koja pripada muslimanima. U toj zemlji je lijepo zivjeti i jesti sladoled po ovoj vrucini. Irak je pun Dzamija i cuju se ezani sa svih strana i muslimani moraju biti ponosni na svoju drzavu Irak. Muslimani su ponosni sto mogu imati jednu divnu zemlju kakva je Irak.

U Iraku je danas dobro da se pije caj kojeg iracani rado ispijavaju. Iracani vole dobru kuhinju i vole kahvu i caj. Irak jje jedinstvena drzava i njeni zakoni vaze za sve dijelove Iraka. Irak mora postati cjelovit da se teroristi ne bi vrteli oko tog naroda. Teroristi nemaju mjesta u Iraku i oni ce morati da odu iz te zemlje. Irak je moja muslimanska zemlja i to je slatka zemlja koju ja volim jer ja volim muslimane i volim Irak kao islamsku drzavu.

U Iraku je danas dobro da se pije caj kojeg iracani rado ispijavaju. Iracani vole dobru kuhinju i vole kahvu i caj. Irak jje jedinstvena drzava i njeni zakoni vaze za sve dijelove Iraka. Irak mora postati cjelovit da se teroristi ne bi vrteli oko tog naroda. Teroristi nemaju mjesta u Iraku i oni ce morati da odu iz te zemlje. Irak je moja muslimanska zemlja i to je slatka zemlja koju ja volim jer ja volim muslimane i volim Irak kao islamsku drzavu.

Sve je to ok Mingo ali Irak će teško izaći na kraj sa fanaticima na svom prostoru kojih ima mnogo. Rat koji su SAD pokrenule 2003 protiv Sadama Huseina kao i zločini počinjeni od strane američkih vojnika nad iračkim civilima stvorili su sledećih nekoliko generacija fanatika. Iraku će biti potrebne decenije da se izbori sa tim.

Sve je to ok Mingo ali Irak će teško izaći na kraj sa fanaticima na svom prostoru kojih ima mnogo. Rat koji su SAD pokrenule 2003 protiv Sadama Huseina kao i zločini počinjeni od strane američkih vojnika nad iračkim civilima stvorili su sledećih nekoliko generacija fanatika. Iraku će biti potrebne decenije da se izbori sa tim.

Iraku treba samo jedan period mira i da se Irak oporavi i da krrene naprijed. Irak ima naftu i to najbolju naftu. Irak moze zivjeti bogato kao naftna drzava koja bi prodavala naftu svima u svijetu. Iracani su muslimani i meni je zao kad se desavaju ruzne stvari u Bagdadu koji je prijestolnica Iraka. Iracka armija mora biti snaznije obucena da bi se oduprla ISILu koji skupina bandita i zlocinaca.

ti se zezas? pises ozbiljno mingu? pa to ko da pricas sa telefonskom sekretaricom,on nije bot masina,ali jeste masinski bot :):):)

- - - - - - - - - -

ti se zezas? pises ozbiljno mingu? pa to ko da pricas sa telefonskom sekretaricom,on nije bot masina,ali jeste masinski bot :):):)

Irak mora da se izvucce iz terorizma. Irak je sada demokratska zemlja i po volji je Amerikanaca tako da Irak mora da se obracuna sa teroristima. Sunniije i Siije moraju zajedno zivjeti jer to je nesto na sto muslimani moraju paziti.

iraq-map.gif

Mapa Iraka

Irak je simpaticna zemlja i zemlja puna historije. U Iraku je lako zivjeti i narod je dobar i gostoprimljiv. U toj zemlji treba imati Islama i klanjati i odlaziti u Dzamije. Ova mapa pokazuje koliko je Irak lijepa zemlja i koja zeli da se izvuce iz grotla ISILa koji kontrolira sjever zemlje. U Iraku je lijepo biti musliman i druziti se sa ljudima koji zele da osjete mir i stabilnost. Irak je bogata zemlja sirovinama i moze da zivi od svojih prirodnih resursa. Irak je zemlja Aladdina koji leti na letecem cilimu. To je zemlja koja ima svoju historiju i koja ima tradiciju vjekovnu. Islam je drzavna vjera i muslimani na dan Ashure se lijepo provedu u Karbali pored Husejjnove Dzamije koja je lijepa i u kojoj je Imam Husejn r.a. ukopan.

Sirija je takodjer jedna divna zemlja koja je sada u ratu ali njena lljepota ne moze isceznuti i pored strasnog rata koji se odvija. Muslimani su jedinstveni da Sirija ne moze opstati pod Al Assadom i da je vrijeme da FSA pobjedi u ratu i da ona osvoji Damask gdje ce muslimani moci da se vrate na svoja ognjista i da pocnu da se Dzamije renoviraju i ponovo izgrade.

Све је почело када је Нури ал-Малики дошао на власт.

Он је својим стрељањем и вешањем Ирачана изазвао неповерење у централну власт.

Зато се Ирак дезинтегрисао, и више никада неће постојати.

Све је почело када је Нури ал-Малики дошао на власт.

Он је својим стрељањем и вешањем Ирачана изазвао неповерење у централну власт.

Зато се Ирак дезинтегрисао, и више никада неће постојати.

Ali pazi, ISIS rapidno gubi teritoriju u Iraku.
To znaci da Bakiru Bagdadiju i sunitskim zlocincima nema spasa.

Irak je kompleksna prica. Tamo je Belaj igrac fudbaler sa natpisom ISIS na dresu. ISIS oficijalno nema podrsku nijedne drzave na svetu. I to je cinjenica.

Pobunjenici u Siriji imaju otvorenu podrsku od mnogih drzava I to protiv mnogo opasnijeg neprijatelja za razliku od nesposobne sijske iracke vojske.

Teritorije pobunjenika u Siriji su iz dana vece I vece. Oslobodjenje Damaska je na vidiku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back