- Poruka
- 23.453
Imaju podršku ruskih borbenih i PVO sistema.Ali nece imati podršku ruske avijacije kao što pobunjenici imaju podrsku avijacije SAD, to je bitna razlika.
Zato su rebelsi praćkama ubili 130,000 asadovih vojnika.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imaju podršku ruskih borbenih i PVO sistema.Ali nece imati podršku ruske avijacije kao što pobunjenici imaju podrsku avijacije SAD, to je bitna razlika.
Islamska država zaprijetila: U roku od 48 sati ubit ćemo Hrvata zatočenog u Egiptu
ISLAMSKA država zaprijetila je putem videa kako će u roku od 48 sati smaknuti Hrvata kojeg drži u zatočeništvu u Egiptu ukoliko egipatske vlasti ne oslobode zatvorene muslimanke, javlja AP.
Video su danas društvenim mrežama proširili simpatizeri Islamske države, a na njemu se vidi čovjek u žutom kombinezonu koji kleči pred maskiranim čovjekom. Osoba na koljenima predstavila se kao 30-godišnji Tomislav Salopek, potvrđujući kako ga je IS zarobio 22. srpnja.
"Ja sam Tomislav Salopek, imam 30 godina i iz Hrvatske sam. Oženjen sam za Natašu, a imam dvoje djece. Radim za francusku tvrtku u Kairu u Egiptu. Vojnici Islamske države ulovili su me 22. srpnja. Žele me zamijeniti za muslimanske žene koje su u egipatskim zatvorima.
To se mora dogoditi u roku od 48 sati. U suprotnom, ubit će me", poručuje zarobljenik u videu.
Otmicu ipak izvela Islamska država?
Podsjetimo, 22. srpnja u jutarnjim satima u Kairu je otet T.S. 31-godišnji hrvatski državljanin. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o menadžeru koji radi u francuskoj kompaniji General Geoscience (CGG), a koja ima bazu u Kairu. Tog je jutra na putu do posla automobil u kojem se vozio zaustavljen, a otmičari su prvo iz auta izvukli njegovog vozača te zatim sjeli u taj isti automobil i uputili se s njim u nepoznatom smjeru.
Dosad nije bilo zahtjeva za otkupninom niti preuzimanja odgovornosti za otmicu, a objava IS-a potvrdila je slutnje o najgorem scenariju.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/...it-cemo-hrvata-zatocenog-u-egiptu/834680.aspx
Pogledajte prilog 356970
ISILovic su gnusne ubice koji moraju poloziti oruzje i koji moraju da nestanu sa lica zemlje.
To je tvoje mišljenje.

Znaci tvoje misljenje je da su ISIS-ovci dobri momci ustvari?![]()

Pazi, Khawarij ne spadaju u Ahl as-Sunnah.шије-рафидије нагнали суније-хариџије! Алах је уистину праведан![]()
ISIL se mora sprijeciti u svojim namjerama. ISIL nema namjeru da se bori protiv Al Assada nego ima namjeru ustannoviti neku kvazi drzavu. To je veoma losa stvar i muslimani to ne mogu dopustiti. Muslimani samo jedinstveno mogu doci do cilja i da se konacno oslobodi Sirija koja je potonula u tezak gradjanski rat.
Asad moze biti srušen samo zajedničkim delovanjem pobunjenika i ISIL-a. Zato nema jačih obračuna izmedju pobunjenika i ISIl-a a ni SAD se ne žuri da poraze ISIL. I pobunjenicima i SAD je cilj da prvo sruše Asada pa tek onda ISIL a upravo to će im se obiti o glavu.
Ne, nažalost Obamin cilj je da se ta dva američka neprijatelja međusobno ubijaju (ISIS i Asad).Asad moze biti srušen samo zajedničkim delovanjem pobunjenika i ISIL-a. Zato nema jačih obračuna izmedju pobunjenika i ISIl-a a ni SAD se ne žuri da poraze ISIL. I pobunjenicima i SAD je cilj da prvo sruše Asada pa tek onda ISIL a upravo to će im se obiti o glavu.
Ма шта кажеш?Стејт департмент: Режим Башара Асада је највеће зло, сиријска влада је одговорна за јачање Исламске државе
петак, 07. август 2015.
Влада Сирије је одговорна за јачање терористичке Исламске државе, саопштено је у Стејт департменту након првог напада америчких беспилотних летелица по позицијама милитаната у Сирији.
„Управо режим Асада је корен свег зла. Он је омогућио да се на северу земље појави део где влада безакоње. Исламска држава је успела да стави ову територију под своју контролу, одакле се шири по читавом свету“, изјавио је званични представник Стејт департмента САД Марк Тонер.
Изјаве америчких званичних лица да је ширење Исламске државе у Сирији кривица Башара Асада нису новина. Ипак, овај пут оне су се чуле само неколико дана након што је администрација Обаме донела одлуку да бомбардује све оне који прете сиријској опозицији коју Вашингтон обучава и подржава.
Пентагон тврди да владине снаге Башара Асада нису његов главни циљ, али ако буде било потребно, и он ће бити мета напада. Ипак, ако САД називају Асада кореном свег зла, шта их онда спречава да крену на сиријску војску?
Много тога остаје нејасно. До пре само неколико дана, Стејт департмент није могао да одговори на питање о законитости новог бомбардовања Сирије. Оно није одобрено у Савету безбедности УН, нити у америчком Конгресу. Штавише, законодавци су отишли на одмор и напустили престоницу. Без обзира на све, америчка војна кампања је у пуном јеку.
Америка је бомбардовала Сирију са територије Турске, која је одобрила употребу своје војне базе Иналџик. На сиријској граници су се појавили и турски тенкови.
(Спутњик)
Pitam sse zzasto ISIL ne ratuje protiv Al Assada i zasto su sse ISILovci zaokupirali Irakom umjesto da otvore ofanzivu protiv Al Assada?