LeoneMontana
Domaćin
- Poruka
- 4.894
Suniti su dobili svoju državu. Ta država se zove IS sa kalifom Abu Bagdadom na čelu, sa sjedištem u Raki ili Mosulu, ne znam tačno sad. I Abu Bagdad je odvojio sebi 20% Iraka i sad ostatak se može priključiti Iranu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Istorijski gledano, sije nemaju bas nikakvo pravo na Irak.
Drugi po redu od 4 pravednih Halifa, Omer, prosirio je muslimansko carstvo na Istok I osvojio Persiju. U Iraku nije zatekao nikakve sije.
Mongoli kada su unistavali Bagdad, nisu unistavali sije u njemu.
Osmanlije su Bagdadom vladale kasnije, kao muslimansko, a ne sitsko carstvo.
Posle Osmanlija, nisu sije te koje su Upravljale Bagdadom, do 2003 njime je Upravljao Sadam iz Tikrita.
Sije Upravljaju Bagdadom od 2003 kada su im Amerikanci predali Grad i Zemlju na Tacni.
Mislim da je doslo vreme da se ta Nepravda Ispravi.
Pazi, Sija ima 65% u Iraku.
Arapskih sunija ima manje od 20%.
Ostalo su kurdski nevjernici.
Zato sije zaluzuju da vladaju cijelim Irakom !
Greska. Ne zasluzuju ni najmanje.
Irak je zemlja gdje žive šiije i suniije. Sunniji žive u tkz Sunitskom trouglu, to je dio Iraka gdje oni čine većinu između Bagdada, Tikrita i Ramadija. Irak više ne postoji i sad oni mogu da odluče da priključe Abu Bagdadovoj islamskoj državi ili da se organizuju u kanton po ugledu na bosanskohercegovački federacijski dio trokutistan. Ostatak kojeg čine šiije mogu se priključiti Iranu.
![]()

Ne dopada mi sse to sto Kurdi zzele u svakoj situaciji iskoristiti osnivanje drzave Kurdistan. Oni sse nadaju da ce Irak ima dozvoliti da osnuju ddrzavu i da nece da im ssmeta. Inace Kurdi ne vide da su muslimani kao i Arapi i Turci i da je bolje za njih da pocnu uciti arapski i da se polako arabizuju jer bolje im je tako nego da cuvaju svoju naciju. Ipak svaki Bosnjak bi se arabizovao da je Bosna u blizini arapskih zemalja. Svaki Bosnjak bi ostavio svoj jezik historiji a prihvatio bi jezik Arapa.
Pazi, Amerikanci su ubili milion Iracana za 8 godina !
Dok je istovremeno ubijeno 5 000 Amerikanaca !
To je strasno
- - - - - - - - - -
Mingo, Kurdi su komunisti.
Zato nisu veliki ljubitelji islamizma i arabizma.
Oni vise preferiraju humanizam i renesansu !
Vrong.Da, Amerikanci su pocinili strasan holokaust nad stanovnicima Iraka.
Zanimljivo je i da je Sija Muktada Al Sadr ubio dosta krstasa u svoje vrijeme.
Pokusaj saradnje sija i sunija protiv krstasa je zaustavio ubica sitskih zena i djece, Al Zarkavi.
Vrong.
Al-Zarkavi je imao ideju da se treba boriti protiv Fanova Znaka Za Sabiranje, ali šiiti su imali suprotnu ideju. Zato se njih 300,000 prijavilo za Bušovu vojsku.
To je bilo njegovo Mišljenje.Pazi, Zarkavi je bio ubica zena i djece.
Zabrinjava tvoja podrska ovoj personi !
Bagdadi je izdao Zarkavija, ja ne znam sta se toliko pozivate na njega
ISIS stalno napada Al Nusru sa ledja
to je gola cinjenica koja se stalno ponavlja iz dana u dan
Pa, to je zato što je dr Ajman Zavahiri izlapeo pod stare dane.Bagdadi je izdao Zarkavija, ja ne znam sta se toliko pozivate na njega
ISIS stalno napada Al Nusru sa ledja
to je gola cinjenica koja se stalno ponavlja iz dana u dan
Zao mi je toliko poginulih Amerikanaca u Iraku. Ipak su to plemenite duse.
Zao mi je toliko poginulih Amerikanaca u Iraku. Ipak su to plemenite duse.