Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da se razlikujete. Da ste jedan svet, ne bi ti ovde zauzimao strane i navijao za sunite protiv šiita, niti bi odricao pravo Kurdima da se bore za svoje. A i Srbi mogu biti veoma surovi, u šta će se uveriti ovi teroristi iz ISIS, ako ikada dođu ovamo, samo što to ništa ne dokazuje...

Jel stvarno mislis da bi te Siija postedio? Pa prvi Siija bi ti burgijom probio glavu. Glas iz Bosne se daleko cuje i koliko god se Srbi ulizivali Arapima toliko ce ih Arapin mrziti zbog svega sto su ucinili muslimanima.

- - - - - - - - - -

Ali Mingo moras da priznas da Abu Bakir Al Bagdadi ima dosta slicnosti sa trgovcem Muhamedom.

Nema nikakave slicnosti jer Muhammed s.a.v.s. je bio plemenita dusa.

Jel stvarno mislis da bi te Siija postedio? Pa prvi Siija bi ti burgijom probio glavu. Glas iz Bosne se daleko cuje i koliko god se Srbi ulizivali Arapima toliko ce ih Arapin mrziti zbog svega sto su ucinili muslimanima.

Arapi su suniti uglavnom, kad sam poslednji put proveravao. Kurdi nisu Arapi, da ne pričam o Persijancima. A da li ti stvarno misliš da bih ja poštedeo nekoga kad bih bio ugrožen? Mogu da se složim sa svakim ko se slaže sa mnom, odnosno prema drugima se ponašam onako kako se oni prema meni ponašaju. Za neprijatelje važi isto, samo u kontra smeru...

Arapi su suniti uglavnom, kad sam poslednji put proveravao. Kurdi nisu Arapi, da ne pričam o Persijancima. A da li ti stvarno misliš da bih ja poštedeo nekoga kad bih bio ugrožen? Mogu da se složim sa svakim ko se slaže sa mnom, odnosno prema drugima se ponašam onako kako se oni prema meni ponašaju. Za neprijatelje važi isto, samo u kontra smeru...

Pa zato ti kazem. Kurd te ne bi postedeo. :D Kurdi su jedan pametan narod iranskog porijekla koji drze sve banke u Turskoj. Oni su poznati bankari. Inace Kurdu bih da u svoju sestru samo da mi je potrazi.

Pa tako to. Muslimani su dobri ljudi ali komunizam kod muslimana ne moze uspjeti i muslimani su vjernici koji vole da se klanjaju i da odlaze u Dzamiju. Dzamija ke okupljaliste muslimana.

Како сте добри људи кад би сваког заклали, чак и другог муслимана? А Курди нису муслимани, они су комунисти који тамане добре муслимане зато што их добри муслимани кољу и чине робљем.

Како сте добри људи кад би сваког заклали, чак и другог муслимана? А Курди нису муслимани, они су комунисти који тамане добре муслимане зато што их добри муслимани кољу и чине робљем.

Zar pored tolikih Dzamija u Erbilu, Diyarbakiru da Kurdi nisu muslimani. Oni su muslimani samo sto kod njih je izzuzetak da im gerila nije naklonjena islamizmom nego komunizmom. Inace obican narod klanja i posti i odlazi u Dzamije. Kurdi zatim vole da piju caj i da uzivaju.

Kurdi su slicni Albancima jer politicari su sekularni a obican narod su muslimani. Kurdi inace zive za dan kad ce stjeci svoju drzavu. Ali ipak, Kurdima i ne treba drzava jer Kurdi zive medju muslimanima i ne vidim logiku zasto bi se oni otcjepljivali od muslimana. Najbolje je da Kurdi zive u cjelovitom Iraku i Siriji i da zive tako zajedno i da njeguju Islam kojeg imaju. Kurdi znaju arapski jezik i oni zive sa Arapima tako da Arapi vole Kurde i zele im sve najbolje.

hidir.jpg

Kurdski brkovi

Kurdi su slicni Albancima jer politicari su sekularni a obican narod su muslimani. Kurdi inace zive za dan kad ce stjeci svoju drzavu. Ali ipak, Kurdima i ne treba drzava jer Kurdi zive medju muslimanima i ne vidim logiku zasto bi se oni otcjepljivali od muslimana. Najbolje je da Kurdi zive u cjelovitom Iraku i Siriji i da zive tako zajedno i da njeguju Islam kojeg imaju. Kurdi znaju arapski jezik i oni zive sa Arapima tako da Arapi vole Kurde i zele im sve najbolje.

:)

Iz svega navedenog ne moze se ni naslutiti ono sto se uptavo desava, a to je pokusaj zaokruzivanja kurdske drzave. I to uz americku pomoc, blago receno :)

- - - - - - - - - -

Mogu da razumem da se lozis na kurdske brkove, ali ne nameci ih sestri covece :)

Kurdi su jedan hrabar narod koji je imao slavnog vojskovodju Sallahudina Ejubija koji je pokorio krstase. On je bio rodjen u Tikritu i on je predvodio vojsku muslimana i bio je izuzetno hrabar borac i osvojio je Jerusalem.

- - - - - - - - - -

:)

Iz svega navedenog ne moze se ni naslutiti ono sto se uptavo desava, a to je pokusaj zaokruzivanja kurdske drzave. I to uz americku pomoc, blago receno :)

- - - - - - - - - -

Mogu da razumem da se lozis na kurdske brkove, ali ne nameci ih sestri covece :)

Ja nista ne namecem nego ja odlucujem o sudbini moje sestre koga ce ona uzzeti za muza. Muz mora biti musliman a ne pravoslavac. Zato da mi potrazi Kurd sestru ja bih je odmah dao. Kurdi su posten narod i oni su dobri muslimani.

Kurdi su jedan hrabar narod koji je imao slavnog vojskovodju Sallahudina Ejubija koji je pokorio krstase. On je bio rodjen u Tikritu i on je predvodio vojsku muslimana i bio je izuzetno hrabar borac i osvojio je Jerusalem.

- - - - - - - - - -

Ja nista ne namecem nego ja odlucujem o sudbini moje sestre koga ce ona uzzeti za muza. Muz mora biti musliman a ne pravoslavac. Zato da mi potrazi Kurd sestru ja bih je odmah dao. Kurdi su posten narod i oni su dobri muslimani.

A sto to??

Cameron pozvao BBC da ne koristi naziv “Islamska država”
Juni 30th, 2015

2A16272900000578-0-image-m-45_1435588953906.jpg

Cameron pozvao BBC da ne koristi naziv “Islamska država”
Britanski premijer David Cameron pozvao je jučer BBC da više ne koristi naziv “Islamska država” kada izvještava o Bagdadijevoj terorističkoj grupi iz Iraka i Sirije jer to vrijeđa mnoge muslimane. “Želim da BBC prestane zvati tu varvarsku državu Islamska država jer ona nije islamska država, to je uvreda za islam i mnoge muslimane koji prate program. Bolje jeda koristite frazu ISIL”, poručio je premijer Cameron. On je pozvao britanske imame da govore protiv ekstremizma jer je to nabjliži put ka terorizmu.
Proteklih dana u Tunisu je ubijeno 30 britanskih turista. Ovo se smatra najvećim napadom na Veliku Britaniju posljednjih godina.

http://saff.ba/cameron-pozvao-bbc-da-ne-koristi-naziv-islamska-drzava/#.VZO5dBuqqko

I meni smeta kad neko tvorevinu ISIL naziva islamskom drzavom. Oni nemaju veze sa Islamom a najvecu vezu imaju sa Cetnicima jer po zlocinima su isti kao Cetnici. Inace ISIL mora sto je hitnije da se unisti i da u Iraku i Siriji preraste mir koji je tako potreban tim narodima.

I meni smeta kad neko tvorevinu ISIL naziva islamskom drzavom. Oni nemaju veze sa Islamom a najvecu vezu imaju sa Cetnicima jer po zlocinima su isti kao Cetnici. Inace ISIL mora sto je hitnije da se unisti i da u Iraku i Siriji preraste mir koji je tako potreban tim narodima.

Nisam nešto video da su četnici sekli glave ljudima, ali sam video da su mudže po Bosni radile to. Dakle, ISIS je isti kao i ti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back