Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, a još čudnije je da neki kažu da Alah ima sina.

Buš i Obama insistiraju na toj hrišćanskoj zamisli.

Ne mozemo druge kritivit zbog svog vjerovanja. Mora se utihnuti taj ekstremizam medju muslimanima. Ekstremizam nas ubi. Eto sada je napadnuta Sinagoga u Jerusalemu bas kad su malo odnosi otoplili kad je Izrael ukinuo zabranu posjete Al Aksaa Dzamije. Taj nas ekstremizam ubija i opravdava one koji bi da nas uniste. Dosta je bilo vise ekstremizma medju muslimanima i treba doci vrijeme boljih dana za muslimane gdje ce se ekstremisti vsih tipova eliminirati i gdje nece vise biti razloga za sukobe.

Upravo zato treba osuditi judeo-hrišćanske ekstremiste.

Patrijarh Kiril i Bendžamin Netanjahu žele da podjarme svet pod svojim sumanutim religijama.

Ma daj ne lupajte gluposti. Ako je iko kriv za ovo stanje muslimana onda su to sami muslimani kojih ima svakojakih pravaca. Neki su ateisti a neki su vjerski ekstremisti i muslimani moraju prvo u svom dvoristu rijesiti neke stvari a iskreno niko muslimanima ne namece vjerovanje krscana i jevreja. Muslimani su krivi na zalost ali dok se ne probude svi to zlo medju muslimanima nece nestati. Siije su kudikamo pametniji i znaju da kontroliraju sebe i da kontroliraju ekstremiste u svojim redovima. Kod njih nema ispada kao sto to ima kod Sunnija. Siije su naime zrtve anateme od strane Vehabija.

Bošnjaci tj. Bošnjani su bili dio srpskog naroda, nastali od Srba, ali svoju posebnost su dobili u 13, 14. i 15. vijeku... ipak i tada njihove veze sa (ostalim) Srbima su jake... međutim, vjerovatno bi Bošnjani postali poseban hrišćanski narod da nije bilo turskih osvajanja... Zašto je u Bosni izvršena masovna islamizacija, a u drugim dijelovima Balkana ne u tolikoj mjeri (izuzev Albanije, dijelova Makedonije i Bugarske)?

Najveći razlog je što je Bosna bila dugo rubna provincija Osmanlijskog carstva i što im je trebalo jedno muslimansko jako uporište za prodor na zapad i sjever... drugi razlog je možda i taj što je u Bosni postojala tradicija čestih mijenjanja vjera, a moguće da su bivši krstjani bili razočarani u rimokatoličku crkvu... u samom trenutku dolaska Turaka krstjana je vrlo malo...

Ma znam ja dobro sta je ko u Bosni, zato i pitam namerno ono sto pitam. Ispada da se samo Bosnjaci pomuslimancise, a Srbi i Hrvati iz Bosne ne. Malo sutra.
Nego su se pomuslimancili Srbi najvecim delom, i tako i napravili novu "naciju", tacnije napravio im je Tito. Kada znamo ko je i sta je doticni, i za koga je radio, sve je vrlo jasno.

Dakle Bosna je regija i nista vise. Isto kao i Vojvodina, Raska, Kosovo i Metohija itd. Jezik je najbolja potvrda toga.

Pitanje zatvoreno, "bosnjastvo" je cista izmisljotina.

Ma znam ja dobro sta je ko u Bosni, zato i pitam namerno ono sto pitam. Ispada da se samo Bosnjaci pomuslimancise, a Srbi i Hrvati iz Bosne ne. Malo sutra.
Nego su se pomuslimancili Srbi najvecim delom, i tako i napravili novu "naciju", tacnije napravio im je Tito. Kada znamo ko je i sta je doticni, i za koga je radio, sve je vrlo jasno.

Dakle Bosna je regija i nista vise. Isto kao i Vojvodina, Raska, Kosovo i Metohija itd. Jezik je najbolja potvrda toga.

Pitanje zatvoreno, "bosnjastvo" je cista izmisljotina.

Bosnjaci su ranije bili bogumili pa su se onda konvertirali u muslimane. Historija je oko toga jasna i to je historija potvrdila.

Kako je lepa ova kraljica. Verujte mi da bih se ogresio na ovom svetu makar dobio i kaznu. Jako mi je privlacna zena ali stvarno nekako je slatka kao secer. Medena je skroz i budi u meni neke primitivne osecaje mozda je to i prirodno nemam pojma ali bas mi se dopada.

Nego niko mi nije odgovorio na pitanje zasto ISIL-ovce zovete kozojebi? To nikako da skontam.

Kako je lepa ova kraljica. Verujte mi da bih se ogresio na ovom svetu makar dobio i kaznu. Jako mi je privlacna zena ali stvarno nekako je slatka kao secer. Medena je skroz i budi u meni neke primitivne osecaje mozda je to i prirodno nemam pojma ali bas mi se dopada.

Nego niko mi nije odgovorio na pitanje zasto ISIL-ovce zovete kozojebi? To nikako da skontam.

Lijepa je ona ali ona je supruga Kralja Abdullaha i vidi se da je moderna i da pazi na sebe. Inace muslimani moraju paziti da ne budu satanizirani jer to je veoma bitno.

ISIL je jedna bruka za muslimane i cudi me da se sunnije ne ugledaju na siije i da pocnu malo obuzdavati svoje ekstremiste a ne da ih pustaju da ovako djeluju. Siije nemaju ekstremiste tipa ISILa i oni su stvarno kulturni i educirani.

Mislim na lidere ISIS , koji su to izjavili ..... ili su makar mediji tako preneli .....

Nece oni moci da stignu do Mekke i Medine oni su slabi za jedan takav poduhvat. ISIS je osvojio sto je osvojio i sada je vrijeme da se oni satjeraju u cosak i da se poraze. Nema mjesta zlocincima u Mekki i Medini i oni ce kao i svi teroristi ostati u zapecku historije. Zato se Arapai moraju sloziti i da uniste ISIS za njihovo dobro a ne za dobro Amerike ili Izraela.

Ovaj apel je dobar i treba bi posluziti ostalim arapskim zemljama da prestanu igrati igru i da pocnu vec jednom zrelo da misle. Dosta je bilo ratova vrijeme je da se radi i da se uziva a ne biti dio sukoba i izbjeglistva.

Ovaj apel je dotična izjavila jer se boji za svoju guzu i guze svoje vladajuće familije, koja se boji za vlast, i koja želi vladati do sudnjeg dana. Svi su oni isti, svi sarađuju sa amerima i izraelom. Palestinu su halalili, ni ghiz.ca ih ne zasvrbi kada izraelci pobiju onu palestinsku nejač, sakupljenu u rezervate ko da su indijanci. i vladri saudije i bahreina i mnogi drugi su prodane duše, dok him stanovništvo gladuje, daju him samo onoliko koliko treba platiti sirotinjsku šutnju, ali dokle....:think:

Dobra je dobra. Inace za Islam je rekla dobro. Ako je nekome u interesu da ocuva Islam preduzece se stvari da se Islamska Drzava (ISIL) unisti.

Islamsku državu su ti i stvorili ameri skupa sa židovima, samo da se muslimani zabave sami o sebi. Dok se cionisti šire, ruše palestinska sela, svoja grade, i proširuju svoju teritoriju. Njima nikakav mirovni sporazum sa palestincima ne odgovara. Njima guzi.a zinula za cijelom palestinom a poslije ce vidit kako se dalje širit i otimat od ostalih susjeda. Vide to i sami arapi, ali njihovi vlastodršci gledaju samo kako ostat na vlasti, na žalost pravih i poštenih arapa-muslimana....

Све се плашим да се у Бахреину и Сауди Арабији гладује, па да их ти, са босанских олимпијских висина, сажаљеваш.

Хахаха.

Ako ti to išta znači, prosle godine sam boravio u Saudiji, vijesti su ti iz prve ruke. I u Bahreinima a ni u Egiptu nije ništa bolje. Ono 20-30% bogatih uživa dok ostali žive u bijedi. Za ove ratom zahvaćene da i ne govorim. Vladajuće familije izkorumpirane, sarađuju i sa samim đavolom samo da ostanu na vlasti, čemer i jad a ti se smij koliko hoćeš...

Nece oni moci da stignu do Mekke i Medine oni su slabi za jedan takav poduhvat. ISIS je osvojio sto je osvojio i sada je vrijeme da se oni satjeraju u cosak i da se poraze. Nema mjesta zlocincima u Mekki i Medini i oni ce kao i svi teroristi ostati u zapecku historije. Zato se Arapai moraju sloziti i da uniste ISIS za njihovo dobro a ne za dobro Amerike ili Izraela.

Ja bih volio da oni stignu do Rijada i da skinu sa vlasti Fahdovu korumpiranu familiju.....:ok:

Ako ti to išta znači, prosle godine sam boravio u Saudiji, vijesti su ti iz prve ruke. I u Bahreinima a ni u Egiptu nije ništa bolje. Ono 20-30% bogatih uživa dok ostali žive u bijedi. Za ove ratom zahvaćene da i ne govorim. Vladajuće familije izkorumpirane, sarađuju i sa samim đavolom samo da ostanu na vlasti, čemer i jad a ti se smij koliko hoćeš...

Хаха. Код њих незапослени добијају двоструко више од плате у Босни.

Бежи бре.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back