- Poruka
- 4.731
Muslimansko misionarstvo na Balkanu.
Tragovi Islama su postojali na Balkanu i pre Osmanlija, a Turci su dosli nakon sto su krstase bacili na kolena. Smatrali su da je legitimno napasti neprijatelja posle KRSTASKIH ratova.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Muslimansko misionarstvo na Balkanu.
Mene interesuje ono sto nikad od vas nisam cuo a pitao sam vec nekoliko puta.
U Bosni je ziveo autohtoni narod Bosnjaci, dok su oko njega ziveli drugi narodi - Srbi, Hrvati, Grci, Bugari itd. Nijedan od tih naroda nije bio muslimanski, dobrim delom jer muslimanske vere nije ni bilo.
Onda dolaze Turci i osvajaju sve te prostore i narode.
Od svih, ali SVIH, naroda koji su bili pod Turcima na ovim prostorima, jedino Bosnjaci su POTPUNO, do POSLEDNJEG, prihvatili mrskog okupatora, koga inace sve druge balkanske zemlje i narodi ne mogu da smisle, kao "svog" i prihvatili njegovu veru.
Sad ti meni ovo objasni? Gde vam je ta cuvena autohtonost, jezik i vera predaka, nacionalni ponos itd., itd. kada ste Turke (koje drugi ocima da vide ne mogu) prihvatili kao svoje - jedini od svih naroda na Balkanu koji su takodje bili pod njima?
Асад је врло сладак човек, културан, висок, лијеп, а што је најбитније образован је у Енглеској и као такав је идеалан за владара. Донеће Сирији и ином араплуку мноштво слатких културних достигнућа из УК и ускоро ће Дамаск бити као Шефилд, град такође познат по свом челику.
Razlog je - bogumilska Bosna.
Tragovi Islama su postojali na Balkanu i pre Osmanlija, a Turci su dosli nakon sto su krstase bacili na kolena. Smatrali su da je legitimno napasti neprijatelja posle KRSTASKIH ratova.

Razlog je - bogumilska Bosna.
Mene interesuje ono sto nikad od vas nisam cuo a pitao sam vec nekoliko puta.
U Bosni je ziveo autohtoni narod Bosnjaci, dok su oko njega ziveli drugi narodi - Srbi, Hrvati, Grci, Bugari itd. Nijedan od tih naroda nije bio muslimanski, dobrim delom jer muslimanske vere nije ni bilo.
Onda dolaze Turci i osvajaju sve te prostore i narode.
Od svih, ali SVIH, naroda koji su bili pod Turcima na ovim prostorima, jedino Bosnjaci su POTPUNO, do POSLEDNJEG, prihvatili mrskog okupatora, koga inace sve druge balkanske zemlje i narodi ne mogu da smisle, kao "svog" i prihvatili njegovu veru.
Sad ti meni ovo objasni? Gde vam je ta cuvena autohtonost, jezik i vera predaka, nacionalni ponos itd., itd. kada ste Turke (koje drugi ocima da vide ne mogu) prihvatili kao svoje - jedini od svih naroda na Balkanu koji su takodje bili pod njima?
Kada na ovo dobijem odgovor mozemo nesto i da diskutujemo.
Inače, nije tačno da su svi Bošnjani primili islam... među današnjima Srbima, a možda i više među Hrvatima srednje Bosne su potomci srednjevijekovnih Bošnjana...
Bošnjaci su primili Islam još i prije nove ere...
U kameno doba
Bošnjaci tj. Bošnjani su bili dio srpskog naroda, nastali od Srba, ali svoju posebnost su dobili u 13, 14. i 15. vijeku... ipak i tada njihove veze sa (ostalim) Srbima su jake... međutim, vjerovatno bi Bošnjani postali poseban hrišćanski narod da nije bilo turskih osvajanja... Zašto je u Bosni izvršena masovna islamizacija, a u drugim dijelovima Balkana ne u tolikoj mjeri (izuzev Albanije, dijelova Makedonije i Bugarske)?
Najveći razlog je što je Bosna bila dugo rubna provincija Osmanlijskog carstva i što im je trebalo jedno muslimansko jako uporište za prodor na zapad i sjever... drugi razlog je možda i taj što je u Bosni postojala tradicija čestih mijenjanja vjera, a moguće da su bivši krstjani bili razočarani u rimokatoličku crkvu... u samom trenutku dolaska Turaka krstjana je vrlo malo...
Bosnjaci su nastali od Turaka jer seoba Turaka se prostirala i na Balkan tako da su danasnji Bosnjaci zapravo Turci a nazivaju se Bosnjacima zbog zemlje Bosne. Inace prava dusa za Bosnjake je Turska i turske stepe.
Koje slave su slavili ti tvoji bosnjacki Turci pre dolaska Turaka?

Еее, па срећна слава, са малим закашњењем.

Dobra ova kraljica![]()