LeoneMontana
Domaćin
- Poruka
- 4.894
Mnogo ti znas.
Mnogo ti ne znaš.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mnogo ti znas.
obične bande terorista koje treba pobiti bez suđenja...podrška AsaduTo nisu teroristi nego borci za slobodu. To su borci za plemenite ideale.

To nisu teroristi nego to su muslimani koji su ustali da se bore protiv torture u Siriji. Naime, narod vise nece trpjeti Assadovu autokratiju i nece trpjeti da im jedan alevija vlada sunnijskom zemljom. To nije ni po pravdi a ni po demokraciji. Jedino ako se vecina bude slozila tada na celu drzave moze doci i krscanin pa i alevija. Inace, tek tako da alevija vlada autokratskom vlascu je nedozvoljeno i to Medjunarodna Zajednica ne dozvoljava. Muslimanski borci su uzeli puske u ruke da bi zastitili narod i da bi Sirija postala drugacija a ne kao ranije. Muslimani imaju san o Siriji a to je Sirija koja ce izgledati ljepse i bolje i koja ce izgledati na pravi muslimanski nacin. To nece biti zemlja bezvlasca ni torture nego to cebiti zemlja slobode i zemlja vjernika. Naime, muslimani zele da vecina gradjana budu vjernici i da oni odlaze u svoje bogomolje. Jedino tako je uspjesna koncept islamske drzave. Nakon Assada treba se vratiti jos Golanska Visoravan koja mora da se vrati Siriji i koja mora postati sastavnim dijelom te zemlje. Siriji vise nece imati niko da prigovara zbog demokracije i moci ce demorkatskim putem da vrati Golansku Visoravan. To ce biti uspjeh nove Sirije koja nece biti prijetnja susjedima i koja nece podrzvatai siijske teroriste Hezbollaha.

To nisu teroristi nego to su muslimani koji su ustali da se bore protiv torture u Siriji. Naime, narod vise nece trpjeti Assadovu autokratiju i nece trpjeti da im jedan alevija vlada sunnijskom zemljom. To nije ni po pravdi a ni po demokraciji.
A u Bahreinu moze da vlada Sunitski diktator na Siitskoj zemlji?
nemojte opet banovati slatkog minga. uvek izvor smeha kod mene. go slatki mingo, go.
Ostanak Al Assada na vlast je nemoguca stvar. Oko toga se ni Amerika ne slaze. Stav vecine clanica UNa je da Al Assada mora pasti i da umjesto njega treba doci drugi covjek. Ako ne silom onda po uzoru na Jemen koji je mirno rijesio pitanje diktature. Zato, Al Assada se ni u snu nemoze nadati da ce ostati na vlast jer to je prosto nemoguce. Vecina gradjana Sirije je za promijene i zeli da Sirija izgleda drugacije i da izgleda slobodnije kako bi ta zemlja mogla se kretati demokracijom i slobodom.
Sirija je zemlja koja je slatka i koja je drazesna jer bez Sirije, islamski svijet ne bi bio tako drazesan. Sirija daje snagu muslimanima da krenu u bolje sutra. Sirijske sunnije zele da zive u jednoj slobodnoj Siriji gdje ce se uvazavati rijec sunnija kao vecine. Zato, alevije ne mogu vladati Sirijom jer to je prosto nemoguce i to narod nece prihvatiti.
Jedno je sigurno da mi sunnije ne zelimo da pustimo Siriju da propadne. Mi zelimo da imamo Siriju koja ce biti slobodna mi ne zamislajmo Siriju vise pod Assadom. To je izgubljena stvar i mi ni po koju cijenu necemo dopustiti da se Sirija smiri sve dok ne padne Assad. Za nas sunnije je Sirija najbitnija jer nama je bila oteta Sirija tada kad je dosla familija Assad. Mi smo silom prilika ostavili nasu bracu sunnije da se muce pod Al Assadom. 1982 godine Hafez al Assad je pobio puno sunnija tako da mi to ne zaboravljamo i mi se necemo sloboditi sve dok ne vidimo kraj Bashara al Assada. Inace u prethodnoj stranici sam postavio mapu Sirije i na toj mapi FSA drzi 65% teritorije tako da te price i propagande koje dolaze od Al Assada se ne slusaju. Mi smo svjesni toga koliko je ovaj rat opasan i koliko je zrtava odnio ali mi sunnije znamo da nam je Sirija pitanje zivota ili smrti. Ne smije se dopustiti Iranu pristup Bliskom Istoku ni pod kojim uvjetima. Oni zele sve vise i oni se nece smiriti sve dok ne uniste Saudijsku Arabiju. Turska to zna i Turska zeli da se pridruzi savezu sa Saudijskom Arabijom. Nije slucajno, ovo sto se desava u Bahreinu i sto se desava spor oko nekih otoka sa UAEom. To je sve iskonstruirano kako bi se sunnije potcinile i kako bi se dovele pred svrsen cin. Mi to necemo dopustiti i mi zelimo da uputimo jasnu poruku Iranu da drzi dalje ruke od Bliskog Istoka a narocotio od Sirije koja nije njihova prcija da bi je oni posjedovali.
Asad, kralj Sirije i sultan Damaska polako ali sigurno cisti svoju zemlju od stranih bandi koje su pokusale da je okupiraju.
Gradic Marat al Numan se polako ali sigurno vraca u ruke vojske nakon sto su stotine jurisnika iz stranih drzava sprzeni snagon sirijskog oruzja (kupljenog u Rusiji).
Homs, nekadasnje uporiste pobune, sada je ociscen od zlikovackih bandi.
Ostalo je jos da se ociste neka predgradja Damaska, Idliba i delovi Alepa, a zatim idemo na Bahrein.
Kada on bude bio oslobodjen, na njega ce se instalirati iranske interkontinentalne rakete koje ce u svakom trenutku biti spremne da sprze Al Rijad.
ovaj rat polako ali sigurno ulazi u drugu godinu i nenazire mu se kraj
Mislim da je Amerika otvoreno rijesila da pomogne sirijskom narodu i da pomogne njegovom demokratskom razvoju. Mislim da je dobro sto su se i krscani ukljucili u borbu za slobodu jer doista krscani imaju tradcionalno dobre odnose sa muslimanima u tom dijelu. Bas taj Bliski Istok ima nekako tradciju suzivota sa krscanima tako da i samim krscanima dobro dodje kad se Amerika angazirala povodom Sirije. To znaci da ce muslimani imati vremena da izdvoje za krscane koji ce siguran sam uci u novu vladu Sirije. Ono sto mozda predvidjam je da ce krscani biti zastupljeni i da ce zivjeti dobro i da se nece osjecati da su manjina. Inace, ovaj rat je bio bez sukoba sa krscanima i krscani su bili mirni. naravno da je bilo i medju krscanima ljudi koji su stali uz Assada ali oni su manjina i smatram da je dobro sto je izabran George Sabra za lidera opozicije. To znaci da ce Sirija izrasti u jednu pravu demokraciju gdje ce se postivati ljudska prava i gdje ce se znati svakome svoje mjesto. Zato, molim se Allahu da pomogne sirisjkim ustanicima i da podari pobjedu sirijskom narodu.
Kakvi krscani kada ih je samo 80 000 proterano iz Homsa?
nemam nameru da se prepucavam oko ovakvih pitanja ali situacija nije ni malo ruzicasta.Ok, ako hoces da budemo ozbiljni...
Mislim da ce se rat zavrsiti Asadovom pobedom.
Rebelsi su uspeli da od sebe oteraju sve siite, alevite, hriscane i Kurde. Kao i veliki deo sunita.
Suniti cine 80% Asadove vojske- zanimljivo s obzirom na to koliko je "omrazen".
Rat ce se zavrsiti tako sto ce Asad uspet da ocisti najveci deo zemlje. Sirijski deo Kuridstana ce verovatno dobiti de fakto nezavisnost.
A onda ce Asad morati da pristane na podelu vlasti i ukljuci vise sunita u vlast. Ali pod svojim uslovima.
nemam nameru da se prepucavam oko ovakvih pitanja ali situacija nije ni malo ruzicasta.
Prebeze se i dalje nastavljaju,teroristi su dobili stingere i SA redovno gubi letelice.Pitanje je u kakvom im je stanju tehnika zbog neprekidne upotrebe i koliko ce se teroristickih grupa i dalje ubcivati sa teritorije Turske.Armja Sirije nije u stanju vec vise od sest meseci da ocisti Alepo a konvoji im redovno upadaju u zasede.Resursi su ograniceni i sto se sukob vise nastavlja bice sve teze i teze da
SA izadje kao pobednik.Nemoj misliti da podrzavam protivnike Asadovog rezima,naprotiv gade mi se zbog ovakvih stvari kao i likvidacije zarobljenih sirijskih vojnika
ne znam hoces li moci da otvoris link ali radi se o odsecanju glave zarobljenom asadovom vojniku uz poklike alahu akbar
nemam nameru da se prepucavam oko ovakvih pitanja ali situacija nije ni malo ruzicasta.
Prebeze se i dalje nastavljaju,teroristi su dobili stingere i SA redovno gubi letelice.Pitanje je u kakvom im je stanju tehnika zbog neprekidne upotrebe i koliko ce se teroristickih grupa i dalje ubcivati sa teritorije Turske.Armja Sirije nije u stanju vec vise od sest meseci da ocisti Alepo a konvoji im redovno upadaju u zasede.Resursi su ograniceni i sto se sukob vise nastavlja bice sve teze i teze da
SA izadje kao pobednik.Nemoj misliti da podrzavam protivnike Asadovog rezima,naprotiv gade mi se zbog ovakvih stvari kao i likvidacije zarobljenih sirijskih vojnika
ne znam hoces li moci da otvoris link ali radi se o odsecanju glave zarobljenom asadovom vojniku uz poklike alahu akbar
Ok, ako hoces da budemo ozbiljni...
Mislim da ce se rat zavrsiti Asadovom pobedom.
Rebelsi su uspeli da od sebe oteraju sve siite, alevite, hriscane i Kurde. Kao i veliki deo sunita.
Suniti cine 80% Asadove vojske- zanimljivo s obzirom na to koliko je "omrazen".
Rat ce se zavrsiti tako sto ce Asad uspet da ocisti najveci deo zemlje. Sirijski deo Kuridstana ce verovatno dobiti de fakto nezavisnost.
A onda ce Asad morati da pristane na podelu vlasti i ukljuci vise sunita u vlast. Ali pod svojim uslovima.
taliban sirijski narod nije digao ustanak protiv Asada ,da jeste rezim bi pao veom brzo.Najveci broj pobunjenika su ubaceni slatki strani drzavljani i to vise ni zapadni mediji ne krijuAsad ne moze pobijediti zato sto je narod nemoguce pobijediti.
Uvijek ce biti neko protiv.