kojeimedadam
Buduća legenda
- Poruka
- 27.250
Пре него што се ухватите за тастатуру погледајте на мапи колико су два споменута града удаљена, много за минобацач.
После тога ће вам све бити јасно.
2500m...je...ZEZANJE ZA MINOBACAČ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Пре него што се ухватите за тастатуру погледајте на мапи колико су два споменута града удаљена, много за минобацач.
После тога ће вам све бити јасно.
Nisam siguran kako ce se ovo zavrsiti. Jedini spas Asadu je naoruzana vojska. I sta ce kada porazi pobunjenike? Da drzava bude pod sankcijama narednih godina?
dakle, neophodno je da se baci jos par raketica za provokaciju i krenuce se u opsti rat, Turska ocigledno to zeli jer su i bez nekakve istrage i pouzdanih dokaza ko je to ispalio vec izveli odmazdu, a NATO to podrzava.

...već su korišćene u Libiji u pokušajima da ubiju Gadafija...
sve i da hoce Egipat nema kapacitete u naoruzanju za takvu vrstu ofanzivnog rata daleko od svoje granice, nema ni para da to finansira i snabdeva, niti ima sofisticiranu avijaciju. nema nacina ni da prebaci ko zna koliki broj vojnika i tehnike potreban za takvu operaciju na teritoriju neke trece zemlje, a koji bi se merio desetinama ali i stotinama hiljada vojnika. da ne spominjem da bi to znacilo da bi ostao sirom otvoren za preventivni Izraelski udar u slucaju nekog naglog pogorsanja situacije na Bliskom istoku pogotovo u svetlu konflikta sa Iranom. sa druge strane EU, IMF i sada Turska su ih nagruvali kreditima koje nemaju odakle da vrate. sve sto (jos uvek) imaju privatizovace i dace strancima. Suec radi smanjenim kapacitetima, voda je skupa i nema je i inace Nil je u losem stanju, nafta sa izvorista loseg kvaliteta i jeftina, gladnih je usta previse. turista takodje ima mnogo manje cak i za 90% manje tako da je egipat najobicnija septicka jama bez para i ne moze nikome nista. ne moze ni da brani sam sebe dugotrajno i efikasno, barem ne vise od nekoliko nedelja...
Odgovoricu ti samo na jedan dio tvoje opaske. Kako ko ce finansirati rat Egipta? pa to cce finansirati Saudijska Arabija i Zaljevske zemlje. Sto se tice Izraelskog udara ja sam rekao da je to jedna proslost i da nema vise otvorenog rata izmadju muslimana i zidova. I uostalom Izrael se slaze sa rusenjem sirijskog rezima. Zato nema razloga da udara na Egipat.
to sto si ti nesto rekao, ne znaci da jeste. drugo izrael stvarno nema razloga da dira egipat kako sada stvari stoje ali ako dodje do sukoba Iran-Izrael mislis da ostali islamisti nece da ucestvuju? naravno da hoce, svi oni mrze Jevreje vise od svega i em svercuju oruzje preko egipta libana i sirije em napadaju izrael sa njihove teritorije, sto znaci da oni to odobravaju ili okrecu glavu na drugu stranu. zato i kazem preventivni udar, da se izrael osigura sa juzne strane. i sta ako turska krene na siriju svom snagom a oni to hoce, vidis da se vec puca? Asad ima hemijsko oruzje, nece sigurno da ga potrosi samo na njih, nego i na izrael.
Ма Египат је прсотина жешћа. Некад су правили пирамиде и задивљавали свет, а сада у 21-ом веку немају пијаћу воду. Гледај мало неки документарац о данашњем Египту, кад већ не можеш да одеш тамо.
![]()
Srce Kaira
![]()
Citadela u Kairu
Kairo nije palanka pa da se moze obuhvatiti jednom slikom. Ako zelis historiju onda mozes otici do ovog mjesta.

Ти мислиш да би се уклопио да одеш у Египат да живиш?
Мислиш да би ти тамо било све лепо и слатко?
Оџепарили би те и ишамарали већ на станици. Не знаш како то иде. Ти си за њих Србин. Четник.
Ако крене неко да те набоде песницом, крени да се дереш "ајм базнијан, ајм јоур мазлим брадр". Урлај ту реченицу из свег мозга, па можда избегнеш да добијеш батине.
Da, mnogo ti znas. Nemoj mi jso pricati kako su oni zasotali i nisu vidjeli nista u zivotu a bajni Srbi su sinonim mode i civilizacije. Boolje vam je da se okrenete oko sebe i da vidite sto se ucinili jadnom Brisu Tatonu. Da je tako, i turisti koji dolaze u Egiptu bi bili isamarani nego im je status veoma dobar i gradjani su ljubazni prema njima. Nisu to Srbi, pa da budu neljubazni i ksenofobicni.
Ja bih u Egiptu spavao sa mojom bracom muslimanima u istom hotelu i u istom krevetu.