Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nije ovo homs...........to je bani-valid u lbiji koji je nato sravnio sa zemljom.....................a sada se te slike koriste da se svetu pokazu "monstruozna razaranja od strane sadam, gadafija, asada, ( imaju oni i slike od bombardovanja srbije iz 1999 koje ce uskoro aktivirati preglupoj evropskoj javnosti uz komentar kako se putin obracunava sa ruskim narodom koji zeli da taj krvozedni monstruozni diktator sidje sa vlasti u rusiji)

Odlicno se secam jedne slike od prosle godine... looool.. i ovo sad kao taj Homs? Jeste Bin-Valid prosle godine posle NATO bombradovanja i borbi oko rusevina.. google sva prtrazivanja preusmerio da je to Homs...

Sprdnja budala i nazi gubitnika..

A KAKO TO DA RUSI NECE RESKIRATI OPSTI SUKOB A AMERI UVEK OCE?............ko je onda nesmotrena i primitivna budala.......oni koji ne rizikuju opsti sukob ili oni sto bez ikakvog razmisljanja upadaju iz vojne u vojnu avanturu ne prezajuci ni od atomskog rata pogubnog po celu civilizaciju?.......................i takva nacija i politika treba da vodi nasu ljudsku civilizaciju i da nam bude primer demokratije i razuma?...............

U potpunosti se slazem s tobom :ok:
Ovog puta izgleda da ce reskirati i Rusi i to uz podrsku Kine koja je vojno slabija i udaljenija od Sirije ali koja ima jedno za nato drzave jos opasnije oruzje a to je ekonomija.
Dovoljno je da naftom prestanu da trguju u dolarima.
Nije ovo znacajno "zbog neke tamo Sirije" vec da se stavi tacka na ovo medjunarodno, planetarno siledzijstvo nato mocnika.

Živi bili pa videli. Za Gadafija sam rekao da će visiti sa nekog drveta dok su se ovde pisali hvalospevi o njemu uz opaske da "teroristi u Libiji samo što nisu uništni" "Gadafijeva armija ulazi u Bengazi" i sl. Pogrešio sam u proceni... ubili su ga na licu mesta.

Isto sad kažem za Asada. Ne piše mu se dobro sa ili bez vojne intervencije sa strane.

p.s. ne navijam ni za jednu stranu u tom sukobu, samo iznosim činjnično stanje. U koje naravno većina ovde neće, ili ne želi da veruje pa se konstruišu raznorazne alternativne istine...

Živi bili pa videli. Za Gadafija sam rekao da će visiti sa nekog drveta dok su se ovde pisali hvalospevi o njemu uz opaske da "teroristi u Libiji samo što nisu uništni" "Gadafijeva armija ulazi u Bengazi" i sl. Pogrešio sam u proceni... ubili su ga na licu mesta.

Isto sad kažem za Asada. Ne piše mu se dobro sa ili bez vojne intervencije sa strane.

p.s. ne navijam ni za jednu stranu u tom sukobu, samo iznosim činjnično stanje. U koje naravno većina ovde neće, ili ne želi da veruje pa se konstruišu raznorazne alternativne istine...

Mного ти пристрасно гледаш на ствари.
Доћи ће време кад ће Звер са Запада бити уништена.

jesu sve agresiviniji jer igraju na kartu vremena , malo je ovaj napad u Siriji dosao preuranjeno da je 2020 situacija bi bila mnogo povoljnija za Rusiju i Kinu , al sta ces .Afganistan ,Irak, Libija,slozene za 10tak godina ,a sada Sirija i za kraj Iran do 2015.Sirija je multi religijska i etnicka ,Asad ne dira Kurde i oni sada nesmetano drze svoj region i ucvrscuju se, a snage fokusira na pobunjenike.

Za Gadafija si bio u pravu i slistili su ga za par meseci a ovde na forumu sam i ja govorio da im to nece uspeti i ocigledno sam pogresio. Medjutim, bio sam u pravu kada sam rekao da ce ga praviti od blata ali ga nece biti.
To sto si bio u pravu za Gadafija uopste ne znaci da si i sad u pravu kad je u pitanju Asad.
Za razliku od Gadafija koji je bio potpuno sam, Asad ima uz sebe Hezbolah i Iran a takodje i ruku bazu.
Osim toga ni Sirijci nisu toliko glupi vide i oni sta se dogadja u Libiji, Egiptu, Iraku.......
Ovi teroristi nisu dorasli sirijskoj armiji koja je tek nesto slabija od turske. Upadne njih par stotina i zauzme neku cetvrt a zapadni mediji trube da se vodi rat. Tesko je iz urbanog centra isterati dobro naoruzanu grupu ali ipak to nije nikakav rat u pravom smislu te reci i ti teroristi nisu tolika sila da mogu da poraze sirijsku armiju.

Aко Русија пусти Асада низ воду онда може доћи до смене власти у Сирији.
У супротном врло тешко.
Данас је командант руске флоте изјавио да није искључено да се руска флота повуче из сиријске луке Тартус.

asad ce pasti ali ne u "revoluciji" vec u atentatu kao sto je cia vec maknula gadafija, hajdera, alda mora, djindjica, aljendea, trajkovskog............................u svakom slucaju, sirija ce biti potpuno destabilizovana bez obzira na 100 postotnu pobedu sirijske vojske nad americkim snagama ,danas u alepu........a u tako nestabilnoj drzavi , naravno da cia ima pokrice za atentat na asada koji ce biti pripisan nekom opozicionom aktivisti ili militantnom pripadniku al-kaide..........................................samo, u zadnje decenije i rusi su se iskvarili pa su im poznate sve ovakve prljavstine kakve cia priprema u vezi sa asadovom sudbinom. mislim da i ameri kapiraju da rusi ostaju u tartusu taman i da asad padne. branice rusi tartus raketama i avionima isto kao sto su ameri branili svoje pozicije u libiji bombardujuci libijske skole bolnice, stambena naselja........................

У супротном врло тешко.
Данас је командант руске флоте изјавио да није искључено да се руска флота повуче из сиријске луке Тартус.

danas

MOSKVA
OD STALNOG DOPISNIKA

Rusija pregovara sa Kubom, Sejšelskim ostrvima i Vijetnamom za otvaranje morskih baza. Rusija želi da zadrži postojeću bazu ”Tartus” u Siriji, izjavio je komandant ruske vojne flote viceadmiral Viktor Čirkov.

У супротном врло тешко.

..................kako bi se pridruzila saveznickim flotama iz celog sveta koje uskoro iz svih pravaca planete polaze na opsti napad na ameriku za konacni obracun sa sotonom. mi u pozadini cisticemo ostatak sveta od kojekakvih berluskonija, sarkozija, tacija, merkelki i ostalih mecena kapitalisticko-jevrejskog sistema.

У супротном врло тешко.

verovatno ce ta flota da se usidri na nisavu u srbiji.

danas

MOSKVA
OD STALNOG DOPISNIKA

Rusija pregovara sa Kubom, Sejšelskim ostrvima i Vijetnamom za otvaranje morskih baza. Rusija želi da zadrži postojeću bazu ”Tartus” u Siriji, izjavio je komandant ruske vojne flote viceadmiral Viktor Čirkov.

МОСКВА, 28 июл - РИА Новости.

Командант Морнарице није искључио могућност евакуације базе у Тартусу

681531758.jpg

http://ria.ru/arab_sy/20120728/711319288.html

Gadafi je pusten niz vodu jer nije ruski saveznik. On je odbio davanje mediteranskih baza Floti Federacije, i zato nije mogao racunati na pomoc Federacije.

Sirija je druga prica.

Ako se izvrsi cisecenje Alepa i Asadova armija uspostavi kontrolu nad granicama time sprecivsi dalji ulazak rebelsa u zemlju, ne vidim zasto bi pao.

Gadafi je pusten niz vodu jer nije ruski saveznik. On je odbio davanje mediteranskih baza Floti Federacije, i zato nije mogao racunati na pomoc Federacije.
Sirija je druga prica.
Ako se izvrsi cisecenje Alepa i Asadova armija uspostavi kontrolu nad granicama time sprecivsi dalji ulazak rebelsa u zemlju, ne vidim zasto bi pao.

Jedino ako ameri zele globalni sukob pa zapocnu bombardovanje ili cak invaziju na Siriju.
Malo verovatno ali ne i nemoguce. Bokser je najopasniji u nogdaunu a ameri to sad definitivno jesu, nakon serijala pobeda bas su neprijatno iznenadjeni.

Rat u Siriji traje duze od godinu dana i osipanje armije je relativno malo,mada su gubitci na obe strane ocigledno visoki.Asadov rezim jedino moze da padne ukoliko ga armija izda i to se do danas nije dogodilo u ozbiljnijoj meri. Druga opcija je otvorena agresija spolja od cega ocigledno nema nista

Sirija je druga prica.

Assad iako se zadrzi na vlasti morat ce se kriti do kraja zivota.

Jedino ako ameri zele globalni sukob pa zapocnu bombardovanje ili cak invaziju na Siriju.
Malo verovatno ali ne i nemoguce. Bokser je najopasniji u nogdaunu a ameri to sad definitivno jesu, nakon serijala pobeda bas su neprijatno iznenadjeni.

Ne verujem da ce to uraditi. Sirija je test moci i odlucnosti Rusije i Kine. Ako Asad opstane, to znaci da je Rusija opet igrac.

Pda,ali Assada ne voli najmanje 70% stanovnistva.
Mora i od tjelohranitelja da strahuje.

To su lazi koje siri i zapad i mudzahedini- razumljivo je da se primas na njih jer su obe te sile bile saveznici Bosnjaka u bosanskom ratu.

Asad ima vecinsku podrsku naroda u Siriji- uz njega su aleviti, hriscani, Kurdi (da, Kurdi, koji su preuzeli zastitu na turskoj granici dok se regularna armija bori u Alepu) i vecina Arapa sunita.

U Siriji je na delu strana invazija uz odredjenu lokalnu podrsku.

Recimo da je za Mubaraka bilo 47% Egipcana (toliko je njegov covek uzeo na poslednjim izborima, a kampanja mu se zasnivala na vracanju svega na Mubarakovu eru), dakle on nije imao vecinu naroda iza sebe. Ipak, 47-8% nije malo, iako je predstavljano da je 100% Egipta protiv njega.

Gadafi recimo da je bio suocen sa gradjanskim ratom u kojem je za njega bila vecina Libijaca (doduse ne ubedljiva, 50-55%). Za njega su bile zapadna i juzna Libija, a protvi njega istocna.

Medjutim, Asad ima najvecu podsrku od sve trojice- za njega je ubedljiva vecina Sirijaca.

Pa znam,otprilike su svi Suniti protiv Asada.
Upoznao sam dosta izbjeglica po BiH.

Sunita Arapa ima oko 60-65%. I da je vecina od njih protiv Asada, recimo da je to nekih 40-45% stanovnistva (jer ima i Sunita koji su pro-Asad).

Kada se pro-Asad Suniti saberu sa drugim grupama, dolazimo do cifre od preko 50% za sirijskog predsednika.

Znas, ja sam pre nekoliko godina pricao sa nekoliko Sirijaca bas iz Alepa.

Jedan od njih kaze da je upisao fakultet u Jordanu i tamo se preselio, zato sto je zeleo "islamskiju" atmosferu, a takodje je i pan-arapski nacionalista. I kaze da je pao u depresiji koliko je Jordan zatucan, primitivan i dosadan. Sledece godine se brze-bolje vratio u Siriju, za koju kaze da je definitivno najnormalnije mesto za zivot od svih islamskih zemalja, nakon Turske, Albanije i bosnjackog dela BiH.

To samo znaci da Sirijci koji su protiv Asada ne znaju sta imaju- nesto veoma dobro.

otkud znas da je procenat tako veliki

Па како не знаш, извештава CNN чији је директор управо дао оставку због пада рејтинга канала за 40%:
Директор CNN Джим Уолтон объявил об отставке

Свой уход Уолтон связывает со стремительным падением рейтингов канала,
которые во втором квартале упали на 40 проц.
Особенно это касается некоторых программ, идущих в прайм-тайм.
http://spb.itar-tass.com/c322/482674.html

Истина кад тад избије на видело и немогуће је лагати бесконачно... Што би рекао Абрахам Линколн:
"Може се обмањивати део народа све време, цео народ - неко време, али немогуће је обмањивати цео народ - све време."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back