Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
UPDATE: 21:23
SANA prenosi kako su se oružane snage obračunale s "teroristima koji su se infiltrirali u gradsku četvrt al-Midan u Damasku". Ističe se kako je "velik broj" ubijen i uhićen. Vojska se također sukobila s pobunjenicima u gradskim četvrtima al-Qaboun i Tishreen. SANA prenosi kako su teroristi napadali civile i tjerali ih iz domova. U izvještaju se također ističe kako se borbe vode i u drugim gradovima, posebice u Homsu i Idlibu.

UPDATE: 20:28
Ruski predsjednik Vladimir Putin telefonski je razgovarao s američkim predsjednikom Barackom Obamom o kriznoj situaciji u Siriji. Rusija je do sada u više navrata isticala da se protivi bilo kakvoj vojnoj intervenciji i uporabi sile u Siriji. Glasnogovornik ruske vlade, Dmitry Peskov, rekao je kako se za vrijeme razgovora dva predsjednika nisu uspjela naći na istim stajalištima - "Razlika u pristupu po pitanju praktičnih koraka kako doći do rješenja i dalje postoji", zaključio je Peskov nakon razgovora ruskog i američkog predsjednika, prenosi AFP.

UPDATE: 19:48
Vijeće sigurnosti UN-a odgodilo je glasanje o novoj rezoluciji o Siriji do četvrtka, ostavljajući mogućnost da se ključne zapadne zemlje i Rusija dogovore o mjerama za zaustavljanje nasilja.
Veleposlanici iz pet država koje mogu uložiti veto - SAD-a, Rusije, Kine, Velike Britanije i Francuske sastali su se iza zatvorenih vrata danas tijekom prijepodneva, javlja Guardian.

Nadam se da NATO dotura oruzje Sirijskim ustanicima i naedam se da ce Damask pasti ovih dana. Mislim da je mnogo zlocina pocinjeno i da je priroada rata bila protiv Islama tako da je vrijeme da pob ijedi Idslam u Siiriji i da ponovo muslimani zive sigurno i lijepo.

Nadam se da NATO dotura oruzje Sirijskim ustanicima i naedam se da ce Damask pasti ovih dana. Mislim da je mnogo zlocina pocinjeno i da je priroada rata bila protiv Islama tako da je vrijeme da pob ijedi Idslam u Siiriji i da ponovo muslimani zive sigurno i lijepo.

Dzabe oruzje ako nemaju(a nemaju) kadar i organizaciju. Ruljom koja jurisa vicicu Allahu Ekber se ne dobija rat. Strani savetnici nisu dovoljni. Na kraju ce mozda uspeti da savladaju sirijsku vojsku, ali to svakko nece biti uskoro, sem ako se neko ne umesa.

Poslednja izmena:
Mislim da se u Siriji blizi mir i da ce Siriju obasjati zrak slobode i islama. Ljudi ce zivjeti bolje nego sto su zivjeli i bitce otvoreni prema svijetu. Naime, obicaj kod Sirijaca je bio da grade jake zidove u kucama kako bomba ne bi mogla ostetiti kucu. Oni su stalno zivjeli u strahu od stranog neprijatelja. U stvari to je bilo zamagljivanje ociju naroda koji su mislili da im opasnost prijeti izavana a ne od rezima. Prirodna potrijeba kod muslimana je Islam i naracvno je da ce nova Sirija biti vise Islamskija i da ce se kretati puytem islama i islamske drzave. Ipak manjine se ne trebaju bojati islamske drzave jer Islamska dr zava se brine o manjinama a prevashodno mislim an alevite i na krscane.
Sirija je jedna zemlja u kojoj je lijepo zivjeti i to je jedna blagoslovljena zemlja koja je imala veze sa ranijim Poslanicima. Sirija, Jordan, Palestina i Libanon su se ranije zvali Shaamom. To je bio taj blagoslovljeni Shaam koji je plijenio paznju u Muhammedovom s.a.v.s. vremenu jer Shaam je bio izv or civilizacije i pojam za svakog covjeka na zemlji. Muhammed s.a.v.s. je jos za zivota volio da se osvoji Shaam i da tamo prodrije Islam. Volio je jer je tio oznacavo Islamskim uspjehom. Dok je Arabija bila u mnogobostvu tada je Shaam bio mjesto monoteizma. Pa zar danas da Aleviti drze Siriju koja je oduvijek bila islamska? Naravno da oni vise nece drzati Siriju i da ce Sirija pripasti Sunnijskoj vecini u kojoj ce se muslimani pitatti i u kojoj ce se graditi Dzamije i obnavljati stare Dzamije. Vjerujte puno dzamija je sruseno od strane rezima tako da oni nisu marili za vjeru. Damask je jedna vazna strateski tacka i mislim da ako Sirijski ustanici osvoje Damask da ce sve biti rijeseno i da ce Sirija biti slobodna i lijepa gdje ce moci da se cuju ezani sa lijepih munara.

Poslednja izmena:
Mislim da se u Siriji blizi mir i da ce Siriju obasjati zrak slobode i islama. Ljudi ce zivjeti bolje nego sto su zivjeli i bitce otvoreni prema svijetu. Naime, obicaj kod Sirijaca je bio da grade jake zidove u kucama kako bomba ne bi mogla ostetiti kucu. Oni su stalno zivjeli u strahu od stranog neprijatelja. U stvari to je bilo zamagljivanje ociju naroda koji su mislili da im opasnost prijeti izavana a ne od rezima. Prirodna potrijeba kod muslimana je Islam i naracvno je da ce nova Sirija biti vise Islamskija i da ce se kretati puytem islama i islamske drzave. Ipak manjine se ne trebaju bojati islamske drzave jer Islamska dr zava se brine o manjinama a prevashodno mislim an alevite i na krscane.
Sirija je jedna zemlja u kojoj je lijepo zivjeti i to je jedna blagoslovljena zemlja koja je imala veze sa ranijim Poslanicima. Sirija, Jordan, Palestina i Libanon su se ranije zvali Shaamom. To je bio taj blagoslovljeni Shaam koji je plijenio paznju u Muhammedovom s.a.v.s. vremenu jer Shaam je bio izv or civilizacije i pojam za svakog covjeka na zemlji. Muhammed s.a.v.s. je jos za zivota volio da se osvoji Shaam i da tamo prodrije Islam. Volio je jer je tio oznacavo Islamskim uspjehom. Dok je Arabija bila u mnogobostvu tada je Shaam bio mjesto monoteizma. Pa zar danas da Aleviti drze Siriju koja je oduvijek bila islamska? Naravno da oni vise nece drzati Siriju i da ce Sirija pripasti Sunnijskoj vecini u kojoj ce se muslimani pitatti i u kojoj ce se graditi Dzamije i obnavljati stare Dzamije. Vjerujte puno dzamija je sruseno od strane rezima tako da oni nisu marili za vjeru. Damask je jedna vazna strateski tacka i mislim da ako Sirijski ustanici osvoje Damask da ce sve biti rijeseno i da ce Sirija biti slobodna i lijepa gdje ce moci da se cuju ezani sa lijepih munara.
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Brate.... sve sto pricas je lepo i krasno, samo je problem sto si malcice izgubio dodir sa realnoscu. Ta buduca "oslobodjena" Sirija ce biti zemlja anarhije i kriminala. Ugledaj se na scenarijo Libije. Tamo je i dalje haos.

Pa nije tako jer Libija je sada imala izbore i otkako su bili zbori smirilo se stanje i vec je spolanula zelja istocne Libije za autonomijom. Mislim da je ponasanje ekstremista utjecalo na to da Muslimanska Braca dozive poraz na izborima tako da su p[obijedili liberali. Mislim da je to narodna kazna ekstremistima koji se kriju iza islama.

Pa nije tako jer Libija je sada imala izbore i otkako su bili zbori smirilo se stanje i vec je spolanula zelja istocne Libije za autonomijom. Mislim da je ponasanje ekstremista utjecalo na to da Muslimanska Braca dozive poraz na izborima tako da su p[obijedili liberali. Mislim da je to narodna kazna ekstremistima koji se kriju iza islama.
Либија ће сад да пропадне јер сва њена прородна богаства ће запад да троши.
Либијци су имали рај док је на власти био пуковник Гадафи.

Mislim da nece biti tako jer Zapad zeli da se Libija razvije i Libija ce sigurno biti najveci partner Amerike i raavit ce se kao Saudijska Arabija. Amerika ce dozvoliti da se Libijci sude Serijatom i da imaju sve vjerske zakone i muslimani ce biti zadovoljni i nece se buniti protiv Amerike.

Mislim da nece biti tako jer Zapad zeli da se Libija razvije i Libija ce sigurno biti najveci partner Amerike i raavit ce se kao Saudijska Arabija. Amerika ce dozvoliti da se Libijci sude Serijatom i da imaju sve vjerske zakone i muslimani ce biti zadovoljni i nece se buniti protiv Amerike.

U americi pod kontrolom Stejt Dipartmenta zaista radi podrazdelenje internet trolova .. ono placa i kontrolise i trolove sirom sveta - toboze zbog ,, trovanja ,, ekstremistickih foruma i sajtova , kao i drustvenih grupa .. Zato molim administraciju da vodi racuna kad banuje trola da mozda time nekome uzima hleb iz ruku !

http://www.wired.com/dangerroom/2012/07/counterterrorism-trolls/

Newest U.S. Counterterrorism Strategy: Trolling

By Spencer Ackerman
Email Author
July 18, 2012 |
4:00 am |
Categories: Info War, Terrorists, Guerillas, Pirates

viralpeacebrainstorming.jpeg

In the decade since 9/11, the U.S. government has used a wide variety of tactics against terrorists. It’s invaded countries where they operated (and ones where they didn’t). It’s tried to win the backing of foreign populations in which the terrorists hide. And it’s sent commandos and deadly flying robots to kill them one by one.

One thing it hasn’t done, until now: troll them.

Within the State Department, a Silicon Valley veteran has quietly launched an improbable new initiative to annoy, frustrate and humiliate denizens of online extremist forums. It’s so new that it hasn’t fully taken shape: Even its architects concede it hasn’t fleshed out an actual strategy yet, and accordingly can’t point to any results it’s yielded. Its annual budget is a rounding error. The Pentagon will spend more in Afghanistan in the time it takes you to finish reading this sentence.

But it also represents, in the mind of its creator, a chance to discourage impressionable youth from becoming terrorists — all in an idiom they firmly understand. And if it actually works, it might stand a chance of cutting off al-Qaida’s ability to replenish its ranks at a time when it looks to be reeling.

The program, called Viral Peace, seeks to occupy the virtual space that extremists fill, one thread or Twitter exchange at a time. Shahed Amanullah, a senior technology adviser to the State Department and Viral Peace’s creator, tells Danger Room he wants to use “logic, humor, satire, [and] religious arguments, not just to confront [extremists], but to undermine and demoralize them.” Think of it as strategic trolling, in pursuit of geopolitical pwnage.

Poslednja izmena:
Nego da se mi vratimo na vesti...

Dve poslednje vesti sa RTS-a:

20.34 - Према још непотврђеним информацијама председнички авион напустио је аеродром Мезех у Дамаску и упутио се према Латакији.

23.44 - Устаници нападају аеродром у Дамаску.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/Свет/1141452/Устаници+јуришају+на+Дамаск.html

Zajebano.... nisam ocekivao ovakav razvoj dogadjaja(pod uslovom da su vesti tacne). Asade drzi se i tamani bagru!

Mislim da se mora osvojiti Damask vec ove noci i da se prolgasi pobjeda i da se odmah vojska da u potragu za Al Assadom. On treba biti ubijen na licu mjesta kao Gadhafi. Kad padne Damask onda ce biti lakse da se uzme naoruzanje od regularne vojske i mislim da se mogu zaplijeniti tenkovi koji bi pomogli da se osvoji ostatak drzave. Mislim da je to bitno kako bi Sirija postala slobodnom i demokratskom kao Egipat ili kao Tunis.

Mislim da se mora osvojiti Damask vec ove noci i da se prolgasi pobjeda i da se odmah vojska da u potragu za Al Assadom. On treba biti ubijen na licu mjesta kao Gadhafi. Kad padne Damask onda ce biti lakse da se uzme naoruzanje od regularne vojske i mislim da se mogu zaplijeniti tenkovi koji bi pomogli da se osvoji ostatak drzave. Mislim da je to bitno kako bi Sirija postala slobodnom i demokratskom kao Egipat ili kao Tunis.

Ti misli da ce to ici tek tako. Pad Damaska nije kraj, treba neutralisati sve dzepove otpora. Ti mislis da ce tenkovi ostati u garazama?:D I gde im je posada za tenkove, nisu to bickla.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back